Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

LIDKA 07:27, 25 cze 2025

Staw wiosną taki pusty sie zdawał a teraz czaruje.
Różany rok mamy i przepiękne masz okazy. A klon to może być flamingo bo ma liście jak mój. Tez z daleka biało wygląda.

Alicja zostawiam mnóstwo podziwu i uwielbienia och i ach.....
MartaCho 07:51, 25 cze 2025

Mam wrażenie, że dopiero co przed momentem szał rodkowy u Ciebie był, a teraz tak pięknie różnorodnie różanie! Wspaniale!
Chyba nie ma możliwości, ani przecież takiej potrzeby, żeby wybrać tę ulubioną.
mirkaka 08:08, 25 cze 2025

Magara napisał(a)
Alicja, dzięki za info o róży Jazz
Lady of Shalott widzę też masz - ona ma być u mnie królową na nowej różance U Ciebie na zdjęciach nie wydaje się taka herbaciana jak na fotach ze szkółek internetowych...
Jako duet z LoS wymyśliłam właśnie Jazz - jako przejście wizualne od pomarańczy do różu - ma to sens???

Pokaż proszę co przy LoS masz posadzone - bardzo jestem ciekawa właśnie takich prawdziwych ujęć

Kocimiętki, bardzo pasują
Alija 14:31, 25 cze 2025

Magara napisał(a)
Alicja, dzięki za info o róży Jazz
Lady of Shalott widzę też masz - ona ma być u mnie królową na nowej różance U Ciebie na zdjęciach nie wydaje się taka herbaciana jak na fotach ze szkółek internetowych...
Jako duet z LoS wymyśliłam właśnie Jazz - jako przejście wizualne od pomarańczy do różu - ma to sens???

Pokaż proszę co przy LoS masz posadzone - bardzo jestem ciekawa właśnie takich prawdziwych ujęć

Magarku! Lady bardzo lubię, jeśli chodzi o kolor, to masz rację, w tym roku jest bardziej różowa niż wcześniej. Trudno w to uwierzyć, ale tak jest naprawdę. Kupiłam ją w 2023 roku i była bardziej pomarańczowa, zresztą zaraz pokażę ją na zdjęciach. Może to zależy od ilości wody, temperatury i innych czynników???
Od razu przyznaję, że rabata jest do poprawki, jak zwykle, zbyt gęsto
Przed różą rośnie kocimiętka, ale strasznie wielka wyrosła, lepsza byłaby jakaś mniejsza odmiana, rozchodniki i trawy, a z tyłu mam liliowce, pomarańczowe oczywiście.

Jazz jest śliczna, ale też bardziej różowa w tym roku, zastanawiałam się czy nie dać jej w inne miejsce, nie wiem.
Alija 14:34, 25 cze 2025

Lady od Shalott tak wyglądała w 2023 roku, była bardziej pomarańczowa.

Alija 14:36, 25 cze 2025

W tym roku jest taka, bardziej różowa.

Alija 14:44, 25 cze 2025

Judith napisał(a)
OMG! Staw i jego zawartość przyspieszają puls . Siadasz na ławeczce i podziwiasz czy pozostaje to jedynie w wyobrażeniach odwiedzających?

Judith! Dzięki. He, he, ławeczek ci u mnie dostatek, gorzej z siedzeniem na nich, ale możliwości są.
A tak poważnie, to zdarza się przysiąść na moment, najczęściej na ławeczce przy pomoście.
Alija 14:54, 25 cze 2025

anabuko1 napisał(a)

Waw. Jaka piękna ta róza.
No, no kusisz nią niesamowicie.

Aniu! Lady of Shalott dziękuje. W ogóle mam ostatnio jakąś różaną fazę.
Alija 14:56, 25 cze 2025

Monia81 napisał(a)
I tu szaleństwo różane, podziwiam te piękności

Monia! Taki czas, że wszędzie róże królują. To jednak piękne kwiaty, warto mieć jakąś w ogrodzie.
Alija 15:00, 25 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Staw wiosną taki pusty sie zdawał a teraz czaruje.
Różany rok mamy i przepiękne masz okazy. A klon to może być flamingo bo ma liście jak mój. Tez z daleka biało wygląda.

Alicja zostawiam mnóstwo podziwu i uwielbienia och i ach.....

Lidka! Rzeczywiście po zimie niewiele wody było w stawie, dla mnie szczęśliwie, że wiosna była mokra i deszczowa, więc się uzbierało. Ciekawe, na jak długo wystarczy.
Róże dziękują, u Ciebie też podziwiałam cudne róże.
Klon może to być flamingo, dziękuję za podpowiedź.
Dziękuję bardzo.