Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 22:00, 27 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To najprawdopodobniej klon jesionolistny Variegatum. Gdyby młode przyrosty były zaróżowione to może być odmiana Flamingo.
Już kiedyś to pisałam, ale powtórzę. Alicjo, każda wizyta w Twoim ogrodzie to jak odwiedzenie krainy czarów. I ten staw w gratisie!

Haniu! Dziękuję za informację, z tego co piszesz wygląda, że to Variegatum.Bardzo mi miło, że lubisz zaglądać do mojego ogrodu, zapraszam serdecznie.
Alija 22:02, 27 cze 2025

Ulina napisał(a)

Różowy kolor to może być z powodu chłodu, u mnie liście bodziszka wybrawiły się jesiennie.

Urszulko! Może tak właśnie być, bo widzę, że kolejne pąki, które się rozwijają tworzą już bardziej pomarańczowe kwiaty, więc wszystko wraca do normy.
Alija 22:07, 27 cze 2025

Magara napisał(a)
Alicja - dzięki za wszelkie info raz jeszcze
Wierzę, że kolor się zmienia. U mnie w zeszły roku jedna z trzech Hanseastadt Roctock zrobiła się morelowa zamiast być żółtą
U mnie kocimiętki niestety nie wchodzą w grę Kotów się znowu obcych namnożyło, moje ostatnie trzy kocimiętki są do wywalenia bo nie jestem w stanie nad tym zapanować

Magarku! Nie ma za co, namieszałam Ci trochę z tymi różami. Właśnie zauważyłam, że kolejne pąki LoS wracają do normy i kwiaty są bardziej pomarańczowe, może dlatego, że w końcu jest cieplej???
C odo kocimiętki, to ja mam trzy koty i żaden nie jest nią zainteresowany, dziwne stworzenia z tych kotów.
Zamiast kocimiętki możesz dać szałwię albo przetacznik.
Alija 22:09, 27 cze 2025

Juzia napisał(a)

W tym wydaniu jest ładniejsza
Już trzeci raz tu wracam żeby sobie na nią popatrzeć

Juzia! Mnie też się podobała w tej różowej wersji.
Właściwie to podoba mi się w obu wersjach.
Dorota321 22:09, 27 cze 2025

Twoja Lady od Shalott szaleje, moja w donicy kiepsko rosła. Po przesadzeniu na rabatę ma więcej kwiatów.
Twój staw to dla mnie magnez, lilie wodne pięknie kwitną, o nowych nasadzeniach też poczytałam. Tam można na prawdę poszaleć, a hortensje anabelki pięknie by się tam kłaniały w kierunku wody.
Ten rok jest dobry dla róż, u mnie kwitną jak szalone.
Magara 22:44, 27 cze 2025

Alija napisał(a)

Magarku! Nie ma za co, namieszałam Ci trochę z tymi różami. Właśnie zauważyłam, że kolejne pąki LoS wracają do normy i kwiaty są bardziej pomarańczowe, może dlatego, że w końcu jest cieplej???
C odo kocimiętki, to ja mam trzy koty i żaden nie jest nią zainteresowany, dziwne stworzenia z tych kotów.
Zamiast kocimiętki możesz dać szałwię albo przetacznik.

Nic nie namieszałaś Róż jest tyle, że łatwo zgłupieć
O szałwii myślę, z przetacznikami się pokłóciłam, ale może się przeproszę