Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Ulina 22:05, 09 wrz 2025

Alija napisał(a)

Świetny klimat że słońcem przyświecającym między drzewami, czuję niedosyt zdjęć i większych kadrów. Koty też świetnie uchwycone, zapozowały wprawdzie tyłem ale ta ich biel ...niespotykana
Czy Ty codziennie działasz w ogrodzie?
Alija 22:09, 09 wrz 2025

ewsyg napisał(a)

Ewuniu! To jest powojnik bylinowy Praecox. Bardzo zdrowa i mało wymagająca roślina.
Basieksp 09:58, 10 wrz 2025

Ale one się pięknie wpasowały Staw pięknie obrósł roślinami, nie widać, że to nowe nasadzenia szybko wszystko sie zagęściło No i najważniejsze, że woda jest
Alija 19:49, 10 wrz 2025

mimik333 napisał(a)

Przyznam się, że już kiedyś popełniłam wpis u Ciebie jeszcze pod nickiem AlinaP- zdjęcie profilowe jest to samo. Należę do tych osób, które czytają wpisy widniejące na pierwszej stronie i to dorywczo. Kiedyś oglądałam relację z umacniania brzegów stawu. Szacun. Ogrom pracy.
Masz dobre warunki dla cieniolubnych i wykorzystujesz to świetnie. Kotek w otoczeniu kresek z liści tataraku jak rycina z bajki

Alu! Cieszę się zatem, że wróciłaś. Praca nad pogłębianiem stawu i umacnianiem brzegu to było wielkie wyzwanie i kosztowało nas naprawdę ogrom pracy.
Kotek dziękuje.
Alija 19:52, 10 wrz 2025

Kordina napisał(a)
Bajkowo Alusiu wszędzie i nad stawem i wokół i na dodatek te koty, po prostu Alicja w Krainie Czarów

Bożenko! Dziękuję bardzo za tak miłe stwierdzenie. Przypomniałaś mi czasy liceum, kiedy profesor od rosyjskiego (tak, to były te czasy, kiedy wszyscy uczyli się rosyjskiego, a nasz wychowawca powtarzał nam, że lepiej znać język wroga niż przyjaciela), nazywał mnie Alicja z krainy moczarów.
Alija 19:54, 10 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Przepięknie u Ciebie . Uwielbiam takie bujne ogrody ❤️❤️❤️

Agnieszko!
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Alija 19:59, 10 wrz 2025

Ulina napisał(a)

Świetny klimat że słońcem przyświecającym między drzewami, czuję niedosyt zdjęć i większych kadrów. Koty też świetnie uchwycone, zapozowały wprawdzie tyłem ale ta ich biel ...niespotykana
Czy Ty codziennie działasz w ogrodzie?

Urszulko! Słoneczko w popołudniowych godzinach fajnie wygląda na zdjęciach. U mnie trudno o szersze kadry, bo wszędzie ciasno i gęsto, ale spróbuję
Kotki dziękują
Uluś, codziennie to chodzę po ogrodzie, ale żeby koniecznie działać, to nie.
Alija 20:02, 10 wrz 2025

Basieksp napisał(a)

Ale one się pięknie wpasowały Staw pięknie obrósł roślinami, nie widać, że to nowe nasadzenia szybko wszystko sie zagęściło No i najważniejsze, że woda jest

Basiu! Nasze koty bardzo lubią przesiadywać nad stawem, szczególnie wieczorem.
Masz rację, rośliny bardzo szybko nad stawem wyrosły. Woda niby jest, ale staw zapełniony może w jednej trzeciej pojemności.
Alija 20:09, 10 wrz 2025

Szersze kadry ( w miarę możliwości) dla Urszulki.

Alija 20:12, 10 wrz 2025