Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

nicol21 17:52, 27 gru 2025

Wszystkiego dobrego juz na nowy rok !!

Kortowa zacna!!! Spojrzałam na swój google - jeszcze zanim rabaty powstały więc nic ciekawego nie widać.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 10:42, 28 gru 2025

Za wszystkie życzenia dziękuje, i odwzajemniam. ❤️❤️❤️❤️❤️

Święta mineły , zaraz nowy rok, jakichś szczególnych ogrodowych planów nie robię, chce skończyć tylko to co zaplanowałam jesienią czyli drobne byliny przenieść że środka kortowej na dereniową. I te platany ciągle w głowie ...

Sprzątania wiosennego będzie sporo bo jesienią nic nie zrobiłam. Nawet donice po pomidorach stoją tam gdzie stały. I cebule nadal nie wsadzone....
hankaandrus_44 12:15, 28 gru 2025

Terakotowe trzeba przenieść pod dach i przynajmniej położyć na boku, a najlepiej do góry nogami. plasyki od mrozu nie ucierpią,

Szczęśliwego Nowego Roku. Niech pomyślność będzie z Twoją rodziną.
mirkaka 17:13, 28 gru 2025

Lidziu, szczególnie zdrowia życzę, bo jeśli ono jest to cała reszta też jakoś się potoczy
LIDKA 18:45, 28 gru 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
Terakotowe trzeba przenieść pod dach i przynajmniej położyć na boku, a najlepiej do góry nogami. plasyki od mrozu nie ucierpią,

Szczęśliwego Nowego Roku. Niech pomyślność będzie z Twoją rodziną.

Haniu mam tylko plastykowe i dlatego wiem że mogę zostawić. W dodatku stoją pod okapem.
LIDKA 18:48, 28 gru 2025

mirkaka napisał(a)
Lidziu, szczególnie zdrowia życzę, bo jeśli ono jest to cała reszta też jakoś się potoczy

Dziękuje. Zdrowie w życiu najważniejsze, bez niego trudno żyć.
Chyba mam trochę szczęścia ostatnio w tej kwestii.
LIDKA 22:45, 28 gru 2025

Moja mała miłość
vita 11:11, 29 gru 2025

Franio słodziak Rok w życiu psa to nastoletniość? Układasz go sama, czy korzystasz ze szkoły dla psów? Nie znam się zupełnie, więc pytam
Decyzja o usunięciu platana podjęta?
Natomiast przesadzenie rocznego, czy dwuletniego tulipanowca powinno się udać. Nie wiem na jakim etapie rozwoju go nabyłaś, ja swojego patyka przesadziłam bez problemu po trzech latach. Tyle tylko, że za blisko domu posadziłam.
Pękam z zazdrości, że sieje się u ciebie gaura
LIDKA 17:01, 29 gru 2025

Vita
Franek się wyszkolił razem z M w dwóch cyklach szkoloeń z trenerem.

Jest usłuchany, odwoływalny, na spacerze się zatrzymał i nie podszedł do owczarka. Na zawołanie zawrócił też z pogoni za sarnami.
Biega luzem codziennie ok 1.5 godziny podczas spaceru po lesie. Trzyma się blisko człowieka.
Może to powoduje że w domu nie broi.
Lubi się bawić piłeczka i ma różne gryzaki.
Jak wychodzimy z domu to zostaje w klatce. Do klatki jest przyzwyczajony ale też siedzi w niej max 3 godziny.

Na wiosnę będzie miał trzecie szkolenie.
To piesek kochany przez całą familię ale on kocha mojego M i to widać mocno.

Po ogrodzie biega luzem ale odkąd go mam to jakichś większych robót nie robiłam. Toaletę załatwia na spacerach poza ogrodem. M go uczy żeby czekał przed otwartą furtką i nie wychodził bez pozwolenia.

Co do platanów to postanowione że się pożegnamy a gdzie przesadze tulipanowca to jeszcze nie wiem.

Ulina 09:44, 30 gru 2025

Czytam o przesadzaniu...nie ma to jak zaplanowane prace
Franuś ułożony staram się nie wczuwać bo od razu tęsknota za moimi psami się włącza, mimo że trochę czasu minęło to mi nie przeszło. Na obecny czas psa nie chcę ale fajnie mieć tak grzecznego jak piszesz.
Plan ogrodu narysowałam bo chciałaś ogarnąć globalnie co gdzie się znajduje nie wiem czy to coś pomoże.