Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 21:52, 04 mar 2026

Moje biale lubia podgryzac kly host wychodzacych z ziemi. Poza nimi ciamkaja trawy, glownie hakony. P
Agatorek 00:26, 05 mar 2026

LIDKA napisał(a)

Jak masz Aguś jakie narzędzie z akumulatorem to może sekator dopasujesz z tej samej marki. Ja mój kupiłam na chińskim portalu a wcześniej miałam nożyce do żywopłotu z makity. Naprawdę to extra przyspiesza robotę. Dziś nawet seslerię już nim ciełam. Tnie też dobrze suche jezówki , gaury, werbeny i inne. Werbeny ciełam na krótkie kawałki bo łatwiej pakować do worka . Z grubymi gałęziami reż sobie dobrze radzi. Trzeba tylko uważać na palce. Sądzę że kość też by przeciął. Polecam

Mam narzędzia na akumulator, muszę sprawdzić czy mają też sekator
olciamanolcia 07:52, 05 mar 2026

Lidko spóźnione życzenia z okazji 18-tych urodzin ❤️
Najlepszego ! Zdrówka przede wszystkim ❤️

MartaCho 09:11, 05 mar 2026

Ja też dołączam oczywiście do życzeń, zdrowia, zdrowia, zdrowia i spokoju!
Patrycja_KG_Lu 09:30, 05 mar 2026

Grzebiuszka kiedyś chyba robiła dżem z płatków magnolii. Dla piesków pewnie też to przysmak.
MartaCho 09:35, 05 mar 2026

Moja Duśka jak była mała, uwielbiała róże. Miałam trzy Artemis zakupione, nie mam żadnej, całkowicie pogryzione zostały. W końcu chyba musiała trafić na kolec, bo nadszedł pewnego dnia taki moment, że zupełnie przestała.
GingerO 09:52, 05 mar 2026

Wszystkiego najlepszego! Jak zwykle napisałam Ci życzenia u kogoś innego...
mirkaka 06:43, 06 mar 2026

LIDKA napisał(a)

Trawy nie mam prawie bo robót, innego zielonego mam ...no ale M uważa że kompost śmierdzi. Jakoś dziurę w brzuchu na rabate Kortowa wywierciłam mu a na kompostownik nie daje się zrobić.
U nas taki układ działki że musiałby być gdzieś na widoku.
Także... worek kompostu najmniej 28 zł . Kupuje do sadzenia w dołki i do pomidorów.

Najgorzej jak chłop się wtrąca nie mając wiedzy, nie bo nie
Kompostownik może być estetyczny, możesz go obsadzić roślinami, wymurować, pomysły są.
Jeśli kompostujesz samą trawę to ona może wydzielać zapach, ale jeśli mieszasz z innymi częściami roślin, nie ma tam zgnilizny i nie wydziela zapachu,
ewsyg 09:52, 06 mar 2026

Lidzia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i miłego spotkania z przyjaciółką.
Polon 10:06, 06 mar 2026

Lidka - co najmniej kolejnej 50-tki w zdrowiu i szczęściu życzę ♥️♥️♥️

Kompostownik - no tu to się chyba narażę, ale też go u Ciebie nie widzę.
Trawy z koszenia nie masz, a to jednak główny materiał. Odpadki z cięcia długo się rozkładają. To mieszanie pryzmy - nie wiem jak inni to robią, u mnie kompostownik zbity z desek, takie komory 1m na 1m i wymieszać to - no nie wiem jak. Musiałby być bez jednej ściany, a wówczas wszystko się wysypuje.
U mnie w ogrodzie “artystyczny nieład” i ja to akceptuję. U Ciebie zawsze pięknie wszystko wypielęgnowane, więc … gdzie tu dać kompostownik????