Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 15:10, 04 mar 2026

Aha
Za wymyślenie elektrycznego sekatora ktoś powinien Nobla dostać. Bez niego byłabym w połowie roboty dopiero.
Polon 15:41, 04 mar 2026

Ojjj, szkoda magnolii i szkoda Frania. Pewnie się przestraszył bidak.

Lidka - rozchodnik od Ciebie wypuścił “kalafiorki” , znaczy zimę przetrwał, dziękuję ♥️
LIDKA 18:15, 04 mar 2026

Polon napisał(a)
Ojjj, szkoda magnolii i szkoda Frania. Pewnie się przestraszył bidak.

Lidka - rozchodnik od Ciebie wypuścił “kalafiorki” , znaczy zimę przetrwał, dziękuję ♥️

Nawet na niego nie nakrzyczalam.

Super
Jak rozchodnik będzie miał kilka cm tak z 10-15 to można dzielić bo to chyba kępa a jest?
GingerO 18:28, 04 mar 2026

LIDKA napisał(a)

Nawet na niego nie nakrzyczalam.

Super
Jak rozchodnik będzie miał kilka cm tak z 10-15 to można dzielić bo to chyba kępa a jest?

Ja też melduję, że rozchodnik od Ciebie przeżył i wypuszcza takie małe różyczki

Co do pieska, to nasz piesek też jak był szczeniakiem to wygryzl nam jaśminowiec tak, że został kikut 10 cm... Odnowił się po 2 latach!

Udanego urlopu!!! Będzie Ci milej, że udało Ci się tyle prac wykonać.
LIDKA 19:44, 04 mar 2026

GingerO napisał(a)

Ja też melduję, że rozchodnik od Ciebie przeżył i wypuszcza takie małe różyczki

Co do pieska, to nasz piesek też jak był szczeniakiem to wygryzl nam jaśminowiec tak, że został kikut 10 cm... Odnowił się po 2 latach!

Udanego urlopu!!! Będzie Ci milej, że udało Ci się tyle prac wykonać.

No to się cieszę. Jeszcze czymś się podzielę.
Narsilia 20:28, 04 mar 2026

Gratuluję wykonanej pracy , pewnie wszystko boli ale satysfakcja jest i już teraz można czekać aż się wszystko pięknie odrodzi co do kompostownika też się dołączam mam 3 komory gotowy plastikowy wrzucam wszystko poza grubymi gałęziami oczywiście nie wrzucam resztek mięsa wędliny , i nigdy nie było złego zapachu , nawet nie zawsze mam okazję go wzruszyć przerzucić i przez to mi się bryki ale przez to mam dużo mniej roboty z wytworzeniem resztek i zawsze jest coś własnego kompostu pod rabaty czy grządki
Agatorek 21:15, 04 mar 2026

Moje szkodniki też lubiły mi podgryzać magnolie :/ (to Zeus)
I judaszowce (Venus).
W tym roku Hades skrócił mi dwie trzmieliny … (ale takie odmianowe, nie pamiętam teraz nazwy, o większych i grubszych liściach).

Miłego wyjazdu ❤️
Agatorek 21:16, 04 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Aha
Za wymyślenie elektrycznego sekatora ktoś powinien Nobla dostać. Bez niego byłabym w połowie roboty dopiero.

Chyba sobie kupię, zanim się wezmę za cięcie róź
LIDKA 21:44, 04 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Chyba sobie kupię, zanim się wezmę za cięcie róź

Jak masz Aguś jakie narzędzie z akumulatorem to może sekator dopasujesz z tej samej marki. Ja mój kupiłam na chińskim portalu a wcześniej miałam nożyce do żywopłotu z makity. Naprawdę to extra przyspiesza robotę. Dziś nawet seslerię już nim ciełam. Tnie też dobrze suche jezówki , gaury, werbeny i inne. Werbeny ciełam na krótkie kawałki bo łatwiej pakować do worka . Z grubymi gałęziami reż sobie dobrze radzi. Trzeba tylko uważać na palce. Sądzę że kość też by przeciął. Polecam
LIDKA 21:49, 04 mar 2026

Narsilia napisał(a)
Gratuluję wykonanej pracy , pewnie wszystko boli ale satysfakcja jest i już teraz można czekać aż się wszystko pięknie odrodzi co do kompostownika też się dołączam mam 3 komory gotowy plastikowy wrzucam wszystko poza grubymi gałęziami oczywiście nie wrzucam resztek mięsa wędliny , i nigdy nie było złego zapachu , nawet nie zawsze mam okazję go wzruszyć przerzucić i przez to mi się bryki ale przez to mam dużo mniej roboty z wytworzeniem resztek i zawsze jest coś własnego kompostu pod rabaty czy grządki

Jeszcze żadnego roku tak mnie plecy nie bolały. Dziś to już ciełam na kolanach. Bardzo chciałam skonczyć żeby mieć spokój przed wyjazdem.
Zostało mi 6 róz i przegrabić połowę kortowej ale to po powrocie z godzinka i koniec.
Odpocznę, i będę miała nowe siły na tetrisy i pielenie.
W drugiej połowie mca mają dotrzeć róże. Będzie co robić .

A jak się pogoda utrzyma to M zrobi zabiegi na trawniku i kwiecień i maj będziemy leżakować na tarasie.