Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Agatorek 18:29, 26 lut 2022

A ja mam 1/4 baku, wracałam ostatnio w czwartek z Warszawy, to mi się nawet nie chciało zjechać po paliwo.
Na żadnej mijanej stacji nie było kolejki, ceny też „normalne”. Ale to chyba w piątek poszło w górę.

Kupiłam tylko 2 pączki niedaleko domu i tyle. Żadnych zapasów nie robię i nie robiłam. Mam pełną zamrażarkę (ale to u mnie norma).

Judith 19:24, 26 lut 2022

Moniko83 Laskowska, z szacunku dla właścicielki tego wątku nie wkleję tu tego, co do mnie napisałaś, choć może powinnam, by inne forumowiczki wiedziały, z kim mają do czynienia. Wiedz jednakże, ze zgłoszę twój wpis do admina. I nie trudź sie już z pisaniem do mnie, bo nie zamierzam czytać tego ścieku słownego.

EDIT: Lidka, napislam powyższe u Ciebie, ponieważ wspomniany słowny ściek trafił do mnie w wiadomości prywatnej w odpowiedzi na to, co u Ciebie napislam w komentarzu na wpis Moniki 83 (rownież zamieszczony u Ciebie).
Przepraszam Cię za to.
Roocika 19:59, 26 lut 2022

Lidka, mój mąż chciał w mieście zatankować i nie było paliwa na stacjach Normalnie jakiś dramat, ludzie się rzucili na stacje benzynowe
W środę tankowałem po 5,50 a dziś już prawie 6 zł na stacjach.

Dobrze, że twój mąż akceptuje listy mój już ma alergię
Monika83 20:36, 26 lut 2022

Judith napisał(a)
Moniko83 Laskowska, z szacunku dla właścicielki tego wątku nie wkleję tu tego, co do mnie napisałaś, choć może powinnam, by inne forumowiczki wiedziały, z kim mają do czynienia. Wiedz jednakże, ze zgłoszę twój wpis do admina. I nie trudź sie już z pisaniem do mnie, bo nie zamierzam czytać tego ścieku słownego.

EDIT: Lidka, napislam powyższe u Ciebie, ponieważ wspomniany słowny ściek trafił do mnie w wiadomości prywatnej w odpowiedzi na to, co u Ciebie napislam w komentarzu na wpis Moniki 83 (rownież zamieszczony u Ciebie).

Ty mnie straszysz adminen? To sobie zgłaszaj! Chcesz to wklej moją wiadomoś u Lidki w wątku. Nie pisałam tu bo to nie mój wątek i się odpiernicz odemnie!
LIDKA 20:36, 26 lut 2022

Judith napisał(a)

Przepraszam Cię za to.

Nie gniewam się.
LIDKA 20:40, 26 lut 2022

Forum było ogrodowe i niech takim zostanie.

Bylo też przyjazne i spokojne i niech też takie zostanie.

Narsilia 21:53, 26 lut 2022

O Boziu co tu się dzieje popieram Lidkę forum było spokojem i ogrodnicze dla tych co chcą odskoczyć od problemów zrelaksować się popatrzeć na piękną zieleń i porozmawiać z miłymi ludźmi , akurat jestem pierwszy raz świadkiem takiej sytuacji na forum i oby ostatniej . Lidko uwielbiam do Ciebie zaglądać widzę że kolejne etapy przed Tobą nie mogę się doczekać realizacji i zdjęć , pozdrawiam serdecznie
Judith 21:58, 26 lut 2022

Lidka, w temacie ławeczki z żeliwnymi bokami - gdybys się zdecydowała na taką, pamiętaj o sprawdzeniu wysokości oparcia. Moja, choć cudna, jest niezbyt wygodna przez zbyt niskie oparcie. Boki kupione były w czasie, gdy nie bardzo mieliśmy pojęcie o takich tematach
Basieksp 22:35, 26 lut 2022

LIDKA napisał(a)
Bilans dnia.

1. Zdjęta włóknina i posadzone łącznie 14 host pod tujami przy scieżce.

2. Zakupione 7 żurawek z przeceny w markecie. Już oczyszczone, dostały kompost i wode.
Pójdą na obwódkę bukowej razem z tymi od koleżanki.

3. Pod wpływem wątku Jeżówkowe love posialam do kuwetki jeżówki i werbene taką zwykłą.
Postawiłam na południowym oknie.

Proszę o kciuki to mój 1 wysiew

Ja wysiewałam jeżówki w zeszłym roku, ładnie wzeszły, posadzone do gruntu ładnie rosły ale w pierwszym roku mi nie zakwitły, liczę na nie w tym roku i jestem ciekawa jakie będą jak zakwitną też inspirowałam się wątkiem Jeżówkowe love
LIDKA 23:00, 26 lut 2022

Basieksp napisał(a)

Ja wysiewałam jeżówki w zeszłym roku, ładnie wzeszły, posadzone do gruntu ładnie rosły ale w pierwszym roku mi nie zakwitły, liczę na nie w tym roku i jestem ciekawa jakie będą jak zakwitną też inspirowałam się wątkiem Jeżówkowe love

Basia nawet jak coś urośnie a nie zakwitnie to się ucieszę. Bo to pierwszy raz siałam cokolwiek.

Pójde do Ciebie jutro po porannej kawce bo już byłam ale nie dokladnie. Czas nadrobić.

Pozdrawiam