Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Wiaan 21:24, 28 lut 2022

Dziewczyny jeszcze trochę i będziemy ekspertki w naszych różanych tematach, musimy nabrać doswiadczenia
LIDKA 21:30, 28 lut 2022

No tak. Postanowiłam ze czekam.

Dzięki WIAAN I AGATOREK.

LIDKA 21:31, 28 lut 2022

Judith napisał(a)

Kosmetyka. Ich właściwie nie trezba przycinac, ale ja takie wybujałe, odstające od kuli gałązki przycinam. No i chcę zacząć formować je na prostopadłościany, bo dość blisko ogrodzenia rosną.

Może to dobra myśł z tymi przypominajkami. I tak tel mamy ciągle w zasięgu ręki
Nowa12 22:25, 28 lut 2022

Ten tydzień ma taki mroźny być a potem to już można chyba wszystko ciąć . To w sumie te kilka dni można wytrzymać chociaż ręka swędzi .
Agatorek 22:47, 28 lut 2022

LIDKA napisał(a)
No tak. Postanowiłam ze czekam.

Dzięki WIAAN I AGATOREK.

No i dobrze

Wiaan napisał(a)
Dziewczyny jeszcze trochę i będziemy ekspertki w naszych różanych tematach, musimy nabrać doswiadczenia

Haha, i nie tylko w tych tematach
Moja mama ma wielką hortensję, pewnie ma ze 2 metry wysokości i tyle samo szerokości, wygląda jak drzewko hortensjowe. Wcześniej nie kwitła jakoś spektakularnie (mało małych kwiatów), w zeszłym roku podpowiedziałam mamie, żeby ścięła ją sporo. I tak zrobiła. Zakwitła jak nigdy. Wielkie kwiaty w ogromnej ilości. W tym roku mama wysłała mi zdjęcia hortensji, czy dobrze została obcięta. Urosłam

Nowa12 napisał(a)
Ten tydzień ma taki mroźny być a potem to już można chyba wszystko ciąć . To w sumie te kilka dni można wytrzymać chociaż ręka swędzi .

Mi „tylko” róże zostały, wszystko mam powycinane . W tym roku jeszcze nie było tego za wiele, za rok pewnie będę marudzić, „a po co tyle tego wszystkiego nasadziłam” .
LIDKA 23:03, 28 lut 2022

Ja mam jeszcze róże i lawende.

Chce tez posadzonkować lawende z obciętych częsci.
LIDKA 23:05, 28 lut 2022

Nowa12 napisał(a)

Dziś tak slońce świeciło ze złudzenie wiosny miałam. A koło 18 już bylo -3.

olciamanolcia 07:37, 01 mar 2022

Wiaan napisał(a)
Uważam, że lepiej się wstrzymać, to są młode zeszłoroczne krzaczki.
Ja czekam, są już zapączkowane, ale nie mam lisci. Przecież prace ogrodowe to nie wyścig

To prawda. Nie wyścig. Każda z nas ma inne doswiadczenia w pracach ogrodowych. Dziś rano w odcinku Mai w ogrodzie był temat róż. Pan obcinał bardzo wczesną wiosną. Ciął je 10 cm nad ziemią , wycinał wszystkie grube pędy zostawiając tylko cienkie.
DariaB 09:17, 01 mar 2022

Ja jeszcze róż nie ruszałam, obcięłam tylko w sobotę pączki kwiatowe które zostały na krzaku przez zimę, bo mam taką szaloną różę co kwiaty jeszcze w grudniu miała. U mnie zimno ma być do 10 marca, później się ociepla i wtedy zacznę wszystko ciąć. Ścięte mam tylko hortensje krzewiaste i 3 miskanty, reszta czeka. Rano u mnie mróz, -4 było. Miłego dnia Lidzia
Wiaan 09:28, 01 mar 2022

Lidka u mnie było rano -9, brr
Dobrze, że hortensje ogrodowe ubrałam na noc