1. Wywieźć na śmietnisko graty po budowie, palety big bagi resztki papy, siatke ogrodzeniową pobudowlaną i slupy pobudowlane itp.itp.
Przyczepke już załatwiłam na parę dni.
2. Stare miejsce po drewnie opałowym jest niżej niż reszta działki. Bo na działce była rozplantowana ziemia spod domu.
- zasypac ziemią z wykopu pod plot i równo rozplantowac.
3. Rozebrać obudowę z kamienia wkoło oczyszczalni , podnieść korki do góry i ustawić równo z poziomem gruntu.
Wykopać trawe Wydmurzyce z tego kamienia i wywalić bo to straszna łajza jest. Nawieźć ziemi i wyrównać teren pod przyszłą rabatkę.
Rok temu kazałam te zabudowe zbudować. Awanturował się teraz chłop ze nie będzie rozbierał. Ale rozbierze bo mu fotki ogrodów pokazywałam i nasadzenia zakrywajace oczyszczalnie. A ten kamien podkreśla zamiast ukrywać.
4. Kupić i zamontować 2 krany w ogrodzie. Rury z budynku wprowadzone na etapie budowy.
5. Wykopać 8/9 jałowców, na szczęście małych. Bo w ich miejscu będą rabaty i będzie jeździć glebogryzarka.
Generalnie najważniejsze to pozbyć się ziemi z wykopu bo aktualnie lezy wzdłuż drogi A u nas droga prywatna i mus szybko porzadek zrobic.
Te zwały piachu widać na foto. Dużo latania z taczka będzie.
Noo fajna ta lista dla eMa
Z kranami bardzo wygodne rozwiązanie. U mnie też w zeszłym roku położna kostka granitowa, a w tym - do zerwania. Jakie nasadzenia tam planujesz?
Mnie się ta lista dla męża bardzo podoba, bo jest konkretna. Punkt po punkcie robi i sam będzie zadowolony.
Ja nadal mojemu takie listy zadań piszę, jeśli on zostaje w domu, a ja idę do pracy, wie co konkretnie zrobić, lepiej czas mu się organizuje
Lubie linie proste więc takie obrzeża będą a co do nasadzeń to wpierw poprzesadzam co mam i będę dokupować hortensje i trawy. Coś już pozamawiałam - pierwsze paczki będą chyba w kwietniu.