Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Marlenaa 12:56, 12 kwi 2021

Lidka szalejesz z zakupami i robotą Tuja wycięta w kulkę super wygląda. Osłonki na doniczki zrobione przez Twoją siostrę piękne, chyba zgapię, jeśli pozwolisz Budleje są świetne. Sąsiadka kilka ma, rosną u niej giganty do 3m wys. dochodzą, ale przez to ciężko je z czymś połączyć. Nigdy nie wiadomo jak wysokie wyrosną. Sama mam tylko jedną i to odmianę miniaturową Ciekawe czy zimę u mnie przeżyła, dopiero w tamtym sezonie posadziłam.
popcorn 12:59, 12 kwi 2021

Joann napisał(a)
Lidko, jesli pozwolisz, to i ja się wypowiem. Ja bym chyba nie sądziła budlei z dereniani na przemian, bo wydaje mi się, że będzie chaos. A może by tak posadzić budleje, a pomiędzy nie dać np. formowane kwadraty z cisa lub bukszpanu? Coś zimozielonego, żeby podkreślić kolor kwiatów i wyeksponować je. A dalej może derenie obok siebie, a pomiędzy trawy, lekkie zwiewne, na dole zimozieloną obwódkę, jak radzi Martka. Mogłabyś zrobić też rabatę z dereniani tak jak u Mirelki z trzmielinami na pniu. Taka myśl mnie naszła.

popieram! nie sadź nic na przeiman, sąsiedzi mają kolorowe jałowce naprzemian, masakra
LIDKA 13:05, 12 kwi 2021

Marlenaa napisał(a)
Lidka szalejesz z zakupami i robotą Tuja wycięta w kulkę super wygląda. Osłonki na doniczki zrobione przez Twoją siostrę piękne, chyba zgapię, jeśli pozwolisz Budleje są świetne. Sąsiadka kilka ma, rosną u niej giganty do 3m wys. dochodzą, ale przez to ciężko je z czymś połączyć. Nigdy nie wiadomo jak wysokie wyrosną. Sama mam tylko jedną i to odmianę miniaturową Ciekawe czy zimę u mnie przeżyła, dopiero w tamtym sezonie posadziłam.

Marlena, nawet jak będziesz miała wrażenie że budleja zmarzła to nie wywalaj, ona odbije od korzenia, już tak miałam.

Doniczki zgapiaj - siostra się ucieszy - w zeszłym roku pokazała na fejsie i zrobiły furorę.

Nad budlejami i sadzeniem myślę ciągle.

LIDKA 13:07, 12 kwi 2021

popcorn napisał(a)

popieram! nie sadź nic na przeiman, sąsiedzi mają kolorowe jałowce naprzemian, masakra

Pomyślę jak ułożyć te rabatę ale budleje mam i nie wyrzucę a do 3 m nie urosną bo je rżnę przy ziemi

ale coraz więcej głosów na nie słyszę hihih
edi75 14:33, 12 kwi 2021

Cześć Lidka dziękuję za słowa otuchy i za odwiedziny... Zapraszam do odwiedzania.
edi75 14:45, 12 kwi 2021

O jak. U Ciebie ładnie
LIDKA 14:46, 12 kwi 2021

edi75 napisał(a)
O jak. U Ciebie ładnie

A dziękuję ale do ogrodu jeszcze daleko
edi75 14:56, 12 kwi 2021

Będę u Ciebie gościła.. I podglądała
Agatorek 20:14, 12 kwi 2021

Fajnie Ci wyszły te kulki tujowe

Co do planu, to ciężko mi doradzić. Najłatwiej mi sadzić i planować , jak już mam doniczki w rękach
LIDKA 20:29, 12 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Fajnie Ci wyszły te kulki tujowe

Co do planu, to ciężko mi doradzić. Najłatwiej mi sadzić i planować , jak już mam doniczki w rękach

Coś czuje że ze mną będzie tak samo.
Plany planami a wyjdzie w trakcie.