W jakieś grupie ogrodowej na fejsie non stop jazda ze tuje są beee. wiec w końcu wystąpiłam z takich grup i nie musze tego oglądać.
w ogóle odka mam ogrodowisko to mało na fejsa wchodzę. i dzięki bogu bo to ogłupiacz.
A widzisz Lidka a ja mam u siebie problem z czego zrobić plecki na rabacie, nie chce obsadzać thuji wzdłuż ogrodzenia bo mam piękne widoki i szkoda mi ich zakrywać. W narożnikach działki chciałabym coś wyższego i właśnie mam dylemat. Możliwe że skończy się na kilku thujach.
Pozwolę sobie odpowiedzieć u Ciebie na Twoje pytanie u mnie (kiedyś jyz pisałam u siebie). Seslerie zamawialam prywatnie od dziewczyny co ma nadwyżkę w swoim ogrodzie i poprostu dzieliła rośliny. To nie była żadna szkolka.
Lidka, wpadam do Ciebie, żeby podpytać jakie jeszcze róże będziesz sadziła
Nasze Artemis to siostry Ciekawe jak będą rosły w dwóch różnych miejscach Polski.
Wykupiłyście mi Artemis z flo... jeszcze pan polecał White Meidiland jako nie osypującą się. Jednak sobie myślę, że ta Artemis ma ładniejszy, pełniejszy kwiat.
Mają jeszcze ją mieć w ofercie.
Basia wklejam Ci co mi Ewa_Anda podpowiedziała. Pytałam w jej wątku
"Do Artemis, która jest po prostu cudna, pasuje wiele róż parkowych lub większych rabatowych. Myślę, że pasują do niej wszystkie parkowe angielki. Najlepiej w kontraście o dużych kwiatach, bo kwiaty Artemis duże nie są, ale rosną w przepięknych kiściach, bukietach. Wg mnie ładnie wyglądałaby z różą Dieter Muller / Delamo / Soeur Emmanuelle albo z Munstead Wood lub z Princess Aleksandra of Kent. Z Lady Emma Hamilton też w sumie
Nie mogę się zdecydować
Do pergoli Kiss me Kate i Laguna I jakiś niebieski lub biały powojnik dla równowagi.
Basiu u mnie to sadzenie nie będzie na już ale w tym roku posadzę, pergole mam już tylko zmieni miejsce. artemis pójdzie na troche w donice bo w balocie przyjdzie.