Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 11:13, 16 kwi 2021

Wiaan napisał(a)
Utworzyłyśmy zatem fan club tujek Lidka mam nadzieje, że się nie gniewasz, że w Twoim wątku

Tak napisałam ze dziwna jestem bo lubie.

W jakieś grupie ogrodowej na fejsie non stop jazda ze tuje są beee. wiec w końcu wystąpiłam z takich grup i nie musze tego oglądać.
w ogóle odka mam ogrodowisko to mało na fejsa wchodzę. i dzięki bogu bo to ogłupiacz.

super że też lubicie Tuje. cieszy mnie to bardzo

Kaha565 11:27, 16 kwi 2021

A widzisz Lidka a ja mam u siebie problem z czego zrobić plecki na rabacie, nie chce obsadzać thuji wzdłuż ogrodzenia bo mam piękne widoki i szkoda mi ich zakrywać. W narożnikach działki chciałabym coś wyższego i właśnie mam dylemat. Możliwe że skończy się na kilku thujach.

Pozwolę sobie odpowiedzieć u Ciebie na Twoje pytanie u mnie (kiedyś jyz pisałam u siebie). Seslerie zamawialam prywatnie od dziewczyny co ma nadwyżkę w swoim ogrodzie i poprostu dzieliła rośliny. To nie była żadna szkolka.
LIDKA 11:41, 16 kwi 2021

Kaha565 napisał(a)
A widzisz Lidka a ja mam u siebie problem z czego zrobić plecki na rabacie, nie chce obsadzać thuji wzdłuż ogrodzenia bo mam piękne widoki i szkoda mi ich zakrywać. W narożnikach działki chciałabym coś wyższego i właśnie mam dylemat. Możliwe że skończy się na kilku thujach.

Pozwolę sobie odpowiedzieć u Ciebie na Twoje pytanie u mnie (kiedyś jyz pisałam u siebie). Seslerie zamawialam prywatnie od dziewczyny co ma nadwyżkę w swoim ogrodzie i poprostu dzieliła rośliny. To nie była żadna szkolka.

Kasia zapytałam bo czytam dużo wątków i się czasami coś mi myli. a zakupy teraz to w każdym ogrodzie.
sorry za zawracanie gitary
Kaha565 11:50, 16 kwi 2021

Kochana nie zawracasz gitary! Po to jest to forum, byśmy się nawzajem wymieniali pomysłami, informacjami, które warto czasem powtórzyć kilka razy ❤️
LIDKA 11:57, 16 kwi 2021

Kaha565 napisał(a)
Kochana nie zawracasz gitary! Po to jest to forum, byśmy się nawzajem wymieniali pomysłami, informacjami, które warto czasem powtórzyć kilka razy ❤️

buziaki
Basia_KRK 12:38, 16 kwi 2021

Lidka, wpadam do Ciebie, żeby podpytać jakie jeszcze róże będziesz sadziła
Nasze Artemis to siostry Ciekawe jak będą rosły w dwóch różnych miejscach Polski.
Wiaan 12:46, 16 kwi 2021

Wykupiłyście mi Artemis z flo... jeszcze pan polecał White Meidiland jako nie osypującą się. Jednak sobie myślę, że ta Artemis ma ładniejszy, pełniejszy kwiat.
Mają jeszcze ją mieć w ofercie.
Basia_KRK 13:17, 16 kwi 2021

Upsss...
Mi się podoba jej kopułkowy kwiat (Artemis).
LIDKA 13:20, 16 kwi 2021

Wiaan napisał(a)
Wykupiłyście mi Artemis z flo... jeszcze pan polecał White Meidiland jako nie osypującą się. Jednak sobie myślę, że ta Artemis ma ładniejszy, pełniejszy kwiat.
Mają jeszcze ją mieć w ofercie.

zobacz Wiaan na Rosa sobieszek bo maja artemis.
I wyświetla się jako dostępna.
wiem bo akurat sprawdzam - chce dla przyjaciółki zamówić na urodziny.
LIDKA 13:23, 16 kwi 2021

Basia_KRK napisał(a)
Lidka, wpadam do Ciebie, żeby podpytać jakie jeszcze róże będziesz sadziła
Nasze Artemis to siostry Ciekawe jak będą rosły w dwóch różnych miejscach Polski.

Basia wklejam Ci co mi Ewa_Anda podpowiedziała. Pytałam w jej wątku

"Do Artemis, która jest po prostu cudna, pasuje wiele róż parkowych lub większych rabatowych. Myślę, że pasują do niej wszystkie parkowe angielki. Najlepiej w kontraście o dużych kwiatach, bo kwiaty Artemis duże nie są, ale rosną w przepięknych kiściach, bukietach. Wg mnie ładnie wyglądałaby z różą Dieter Muller / Delamo / Soeur Emmanuelle albo z Munstead Wood lub z Princess Aleksandra of Kent. Z Lady Emma Hamilton też w sumie
Nie mogę się zdecydować

Do pergoli Kiss me Kate i Laguna I jakiś niebieski lub biały powojnik dla równowagi.

Niska róża to Gärtnerfreude, Heidetraum, Pepita, Knirps, Flirt 2011, Lupo "

Basiu u mnie to sadzenie nie będzie na już ale w tym roku posadzę, pergole mam już tylko zmieni miejsce. artemis pójdzie na troche w donice bo w balocie przyjdzie.