Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

annbra 18:28, 04 sie 2024

Dobry wieczór, mozna prosic na namiary na pana z olx, który sprzedaje drobna korę. Wyczytałam na watku "30 arów wietrznej pustyni". Dziękuje i pozdrawiam. Ania
LIDKA 19:12, 04 sie 2024

On dowozi te kore. A skąd jesteś?
sylwia_slomc... 20:34, 04 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Ogłaszam że nowa
trawka posiana własnoręcznie
Czekam na zieleń.

A jak wróce z wyjazdu mam nadzieję wyjść z doniczek.

Trzymacie kciuki za moją trawke bo w sierpniu to chyba nikt tu trawnika nie siał.

Ja raz siałam w listopadzie
JoanNa 20:46, 04 sie 2024

Lidka, luksusowo masz,że dowozi,i że ma drobną. My po zrębki musimy sami jechac przyczepką. A ja wczoraj kupilam korę workowaną frakcja niby 0-40mm ale wg mnie tam bylo 30-50mm. 80l worek 23zl. Muszę obczaić coś luzem, bo zbankrutuję.
LIDKA 20:54, 04 sie 2024

23 zł to skandal. Obczaj olx w Twoim rejonie i może coś znajdziesz. Te rabaty co masz w kostce to ja bym wypełniła kamieniem. Mam taki gruby szary w przedogródku i jest ok. Mam go 3 sezon. Mi się sprawdza.
LIDKA 20:55, 04 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja raz siałam w listopadzie

Mam za soba rózne miesiące
Pierwsze dwa małe trawniczki zrobiliśmy sami i to chyba też lato było. Duży trawnik był to luty i maj.
Marcin89 21:22, 04 sie 2024

LIDKA napisał(a)
23 zł to skandal. Obczaj olx w Twoim rejonie i może coś znajdziesz. Te rabaty co masz w kostce to ja bym wypełniła kamieniem. Mam taki gruby szary w przedogródku i jest ok. Mam go 3 sezon. Mi się sprawdza.
U mnie mniej więcej tyle kosztuje worek 80 l w markecie. Dlatego szukałem zrębki. Wolę zainwestować w rośliny, choć ściółka też jest ważna dla wzrostu owych roślin.

Ja się szykuję do zamówienia kamienia też, ale nie chcę przesadzić, bo rośliny mogą gorzej rosnąć w kamieniu niż korze. Traktuję go jak urozmaicenie albo podkreślenie jakiś konkretnych rabat.
LIDKA 21:34, 04 sie 2024

Marcin Ja mam w tym kamieniu koreankę , berberysy, daniki. I inne iglaki oraz katalpe.
Miałam odsunięte kamienie i rośliny podsypane korą. Podrosły i zasłoniły te korę.
Rosną zdrowo. Mam pod tym kamieniem agro.

Przy szmaragdowym żywopłocie mam rabate z kora. To tu gdzie hortki.

To jedyne miejsce w moim ogrodzie gdzie jako tako rośnie hakone. Choć tu mam gline że garki można lepić. Dołki im szykowałam.
Rumianka 21:58, 04 sie 2024

No kochana poszalałaś z dużą rabatą, nowa trawka zaraz doda jeszcze piękniejszego uroku, szczęki nam opadną...Jest git... Wypoczywaj.
Marcin89 21:59, 04 sie 2024

U Ciebie jest z głową zrobione i dlatego rośliny nie są poparzone od nagrzanych kamieni

Gdybym podążał za modą, to donice przy tarasach, rabata pomiędzy tarasami i rabaty frontowe w kostce brukowej miałbym w kamieniu. Ale jednak przytłaczał by ten szary kolor.