Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Monia81 07:15, 17 paź 2024

Trzymam mocno kciuki za Wasze gaury ja swoje uwielbiam i ta miłość już trwa nieprzerwanie parę sezonów delikatne, zwiewne i długo kwitnące, czego chcieć więcej
Narsilia 08:33, 17 paź 2024

Lidka dziękuję za odwiedziny u mnie , ja cały czas jestem i podglądam tylko cicho siedzę bo nawet nie ma kiedy jakiegoś zdania złozyc
Cieszę się że znowu Ciebie jest dużo na ogrodowisku i wątek żyje, mimo że sezon się kończy chlip chlip.

Piękne się że wszystkim wyrobiłas , jeszcze wypielone ahhh chciałabym tak
Wiaan 08:37, 17 paź 2024

Widzę gaura na podium
U mnie przezimowała zarówno różowa, jak i biała, dodatkowo się wysiała. Na szczęście nie tak obficie jak werbena
Ona wnosi taką wspaniałą lekkość i faktycznie z daleka wygląda jak motylki zawieszone w powietrzu.
Mam też taką odmianę z ciemnym różem, piękna i bardziej zwarta, pierwszy sezon,mam nadzieję, że przezimuje. Twój patent na rozmnażanie wykorzystam
Mój eM mówi, że to badyle kwitnące
JoanNa 11:50, 17 paź 2024

Lidka, no tak tą gaurą kusisz, że zaczynam rozkminiać gdzie by ją ulokować
Fajnie masz, że już ogarniasz rabaty na zimę-zazdraszczam pozytywnie tego etapu.
Mi wypadły 2 weekendy i dopiero w ta sobotę będę działać z rabatkami,bo tak to w tygodniu walczyliśmy z tą trawą. I obawy mam czy wzejdzie, wczoraj byl przymrozek -3, no chodzę i zerkam i szpileczek trawy nie znajduję na powierzchni..
TAR 11:54, 17 paź 2024

Ja na pewno wypróbuje sposob na gaury, bardzo je lubie i chce miec. Spróbuje ukorzenic tez te ciemnoróżowe z bordowymi gałazkami. Wczoraj zajrzalam do moich rozchodnikow we wiaderku, tez juz maja wąsy wiec sadze do przechowalnika i wiosna na rabate.
Wiaan 12:38, 17 paź 2024

TAR napisał(a)
Ja na pewno wypróbuje sposob na gaury, bardzo je lubie i chce miec. Spróbuje ukorzenic tez te ciemnoróżowe z bordowymi gałazkami. Wczoraj zajrzalam do moich rozchodnikow we wiaderku, tez juz maja wąsy wiec sadze do przechowalnika i wiosna na rabate.

Czy te gaury ciemnoróżowe przezimowały u Ciebie? Właśnie taką dokupilam w tym roku i piękna jest.
Wafel 16:40, 17 paź 2024

Ja też mam różową i jestem ciekawa czy da radę, jeśli tak, też będę ukorzeniać. Widzę, że biała jednak ma inny pokrój, bardziej wzniesiony, zwiewny. Chyba, że to od gleby zależy...
Judith 18:21, 17 paź 2024

Ja, wiedząc, ze gaura raczej nie zimuje, byłam pozytywnie zaskoczona moimi. Nie dość, ze wszystkie przezimowały, to się jeszcze rozsiały i te nowe rośliny z siewek tez kwitły!
Mam białe, różowe i jedną ciemnoróżową z bordowym łodygami. Odmian oczywiście nie pamietam .
TAR 19:11, 17 paź 2024

Wiaan napisał(a)

Czy te gaury ciemnoróżowe przezimowały u Ciebie? Właśnie taką dokupilam w tym roku i piękna jest.

Tak. Do tego praktycznie staly w wodzie cala jesien zime i wiosne. Po przesadzeniu miesiac temu zaczely wypuszczac nowe listki.
TAR 19:12, 17 paź 2024

Wafel napisał(a)
Ja też mam różową i jestem ciekawa czy da radę, jeśli tak, też będę ukorzeniać. Widzę, że biała jednak ma inny pokrój, bardziej wzniesiony, zwiewny. Chyba, że to od gleby zależy...

Na poczatku wszystkie sa zwiewne. Potem sie potwory robia wielkie ale kwiateczki nadal cudowne