Późna jesienią wyrywam wszystko- zostawiam tylko kilka dorodnych sadzonek i ścinam je równo z ziemią. W trakcie zbierania plonów nasiona samoistnie opadają no i mam . Jak jesteście chętne na werbenę to dajcie mi znać. Chyba wysyłałam same kwiaty Bosej Agnieszce
Lidka Twoje pisardii to kolumnowe? Co to?
Boziu zbieram szczenke z trawnika jest pięknie zielono i kwitnąco , boziu jakie już masz orliki wielkie i już w kwitnieniu , ślicznie kukliki chyba też coś u siebie kupię i wsadzę , a te białe kwiatuszki o pstrokatych liściach to jakieś białe brunnery? Rodki boskie jakie pąki , moim planuje zabieg polecanym przez ciebie nawozem Lidka
Lidzia te koralowe lubia mszyce. Ale sa kaliny z pomponami identyko bez mszycy. Np. Grandifolium lub Rotundifolium. Cuda. Pokaze potem u siebie. No i kaliny japonskie obsypane drobnym kwieciem ale wygladajace cudownie. U Ciebie pasowalaby tez obiela The Bride. U mnie zaczely kwitnienie klaliny pachnace burkwoodii, koreanskie i mam jedna angielska.
Justyna, nie trzeba bylo. Nie mam siewek. Bylam sprawdzic. Czemu mi sie nie rozsiewa? Mialam drugi krzaczek od Agatorka ale nie pamietam gdzie posadzilam, moze z niego beda sieweczki. Na razie tamtej rabaty, gdzie moglam ja posadzic nie odchwaszczam. Mam do obsadzenia dwie inne. Tamta zostawiam na deser. Bedzie ciezka praca. Mnostwo korzeni, suchy grunt i polacie trawy z chwastami.
Ja jestem bardzo chetna
Czy ktoś ma doświadczenie z takimi zawilcami? Skusiłam się w lidlu?