Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 21:31, 25 maj 2025

Rzut oka na ogród o szarówce.

LIDKA 21:33, 25 maj 2025

LenaMagda napisał(a)
Witam Lidka pięknie u Ciebie. Jakiś czas temu zrezygnowałam z róż bo ciągle zżerało mi je robactwo. Została mi pnąca Eden Rose. Teraz zastanawiam się żeby powrócić do pomysłu rabaty różanej, ale to w na jesieni.
Teraz męczę się z przed ogródkiem pomożesz?

Byłam i nadrobiłam. Witaj!
Marcin89 21:35, 25 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Ooo padało u Ciebie? U mnie ma w nocy padać (dobrze, bo pomidory i wysiewy podleje porządnie, a mocznik na trawniku rozpuści jeszcze lepiej).
LIDKA 21:43, 25 maj 2025

Marcin89 napisał(a)
Ooo padało u Ciebie? U mnie ma w nocy padać (dobrze, bo pomidory i wysiewy podleje porządnie, a mocznik na trawniku rozpuści jeszcze lepiej).

Marcin mżawka była tylko kilka min.
Deszcz zawsze lepszy niz podlewanie. Zaraz efekt widać.

Mój trawnik nawiózł małż z tydz temu. A ja 3 dni temu zrobiłam oprysk bo sporo chwastów zauważałam.

W lecie bede rozkładać linie kroplujące na rabaty. Główne nasadzenia juz mam to już czas.
ewsyg 21:51, 25 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Francja elegancja
Marcin89 21:53, 25 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Marcin mżawka była tylko kilka min.
Deszcz zawsze lepszy niz podlewanie. Zaraz efekt widać.

Mój trawnik nawiózł małż z tydz temu. A ja 3 dni temu zrobiłam oprysk bo sporo chwastów zauważałam.

W lecie bede rozkładać linie kroplujące na rabaty. Główne nasadzenia juz mam to już czas.
Ja z dwa tygodnie temu dawałem na trawniki nawóz NPK z mikroelementami, w międzyczasie był oprysk na chwasty, a dziś rozrzuciłem mocznik (wygląda na to, że za mało azotu dawałem).

Linie kroplujące chciał bym w przyszłym roku dać.
Gruszka_na_w... 21:54, 25 maj 2025

Fajne zakupy poczyniłaś. Zakochałam się w tiarellkach w ogrodzie Zany/Anulki. Zakupiłam i mimo moich obaw, bardzo dobrze rosną w gliniastej glebie. Podsadziłam nimi hortensje w półcienistych zakątkach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 22:21, 25 maj 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Fajne zakupy poczyniłaś. Zakochałam się w tiarellkach w ogrodzie Zany/Anulki. Zakupiłam i mimo moich obaw, bardzo dobrze rosną w gliniastej glebie. Podsadziłam nimi hortensje w półcienistych zakątkach.

Hania to mnie natchnełaś. Kolo tarasu mam hortensje zurawki hosty i loriope oraz carex remota. Dosadze tu toarelki. Rozjaśnią ten zakątek przy tarasie.
Magara 23:17, 25 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Lidka, to zdjęcie to najlepszy dowód na to, że kortowa to był strzał w dziesiątkę
Trawnik w tym miejscu był faktycznie uciążliwością i bezsensem
Będzie pięknie
kasiab 06:32, 26 maj 2025

Auguste mam również. Masz rację pachnie przecudownie. Niestety bardzo podatna na choroby grzybowe, przynajmniej u mnie. A szkoda... Niemniej dla tego zapachu ją trzymam