Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 22:12, 08 cze 2025

Kasya napisał(a)
O kurcze jaki porzadek

Kasia taki jak u Lidki
LIDKA 22:20, 08 cze 2025

nicol21 napisał(a)
Kortowa rewelacja! w szerszym kadrze extra wygląda to że rośliny częściowo idą po skosie.
Gaury ukorzeniającej się zazdro! mam tylko kilka małych sadzonek i nie bardzo z czego jest robic sadzonki.Szaleję z szałwią.

Musiałam się pocofać sporo, ta rabata z przewrotnikami też bardzo fajnie się prezentuje. Jednak w grupie siła!

a sposób na rogi kortowej - świetne zabezpieczenie przed wężem.

Wycieczka poranna też owocna .
Piwonia Sarah jest bardzo fajna, ale wg mnie bardziej pachnący jest Dr. Aleksander Fleming, choć kolor bardziej intensywny.

Tej gaury nie trzeba mocno ścinać. Takie pędziki po 10-12 cm. A
obcięta sie fajnie rozkrzewia.

Ja sadze rośliny rzędami i na mijanke.
A miejsce między zapełnie gaurą i werbeną. Te dwie szalone kwitną do mrozów. Na obwodzie rabaty nasadziłam narcyzów i jeszcze jakieś cebule posadze w środki rabaty.

Ten skos to chyba Judith mi wymyśliła.

Rogi jeszcze 2 musze zabezpieczyć.
Też chyba buteleczki bedą.

A piwonie jeszcze się pewno jakieś pojawią u mnie. Lubię te pełne.
LIDKA 22:24, 08 cze 2025

Wiaan napisał(a)
Lidka uwielbiam Twoją kortową i nie dziwię się podziału roślin, tam naprawdę potrzebne hurtowe ilości, a ceny sadzonek są przegięte.

Roślin tu mam szacunkowo ponad 300 szt. Zbankrutowałabym.
I tak dużo kupiłam. Ale chyba kora to największy wydatek.
LIDKA 22:27, 08 cze 2025

edi75 napisał(a)
U mnie od dwóch dni przechodzą burzę i ulewne deszcze

Edytka ja sie ciesze z deszczu bo mam dużo mlodych roślin i musiałabym wieczory spędzać na podlewaniu.
LIDKA 22:49, 08 cze 2025

ajka napisał(a)
Kortowa już teraz wygląda niesamowicie, co to będzie za rok? Podziwiam, że ci coś chciało się w tym deszczu między kroplami robić.

Uparta jestem jak osioł. Jak coś zacznę to muszę skończyć. Taka pogoda dobra na sadzenie i dzielenie. Też jestem ciekawa jak się ta rabata rozwinie.
kasiab 05:59, 09 cze 2025

Lidio pięknie prezentuje się kortowa już w tym sezonie, po Twoim ostatnim sadzeniu będzie efekt wow wow
Wykonałaś ogrom pracy!

Masz rację, że kora to olbrzymi koszt, tym bardziej w takich ilościach, jakie potrzebujesz na chociażby samą Kortową, a gdzie pozostałe rabaty

Swoje sadzonki to świetna sprawa!
Masz babtysje i zastanawiam się czy ja też rozsadzałaś? Jeśli tak to z jakim efektem?
Chce kupić sobie do ogrodu jedną i od razu ją podzielić... Tylko czy ona lubi takie zabawy
LIDKA 06:21, 09 cze 2025

Kasia przy jednej sztuce baptysji może nie być co dzielić. Nie pamiętam jaki ona ma korzeń.
Była w p9.
Ona z ziemi wypuszcza takie pędy dość lużno. W 3 sezonie dopiero jest ładny krzak.

Jak chcesz coś niebieskie to polecam przetacznik ulster dwarf. Ma naprawde niebieski kolor. Dobrze sie rozrasta w zgrabną kępę i kwitnie całe lato. Wczoraj go rozsadzałam. Dobrze się go dzieli.

Jest wysoki powyżej połowy łydki.
kasiab 07:11, 09 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Kasia przy jednej sztuce baptysji może nie być co dzielić. Nie pamiętam jaki ona ma korzeń.
Była w p9.
Ona z ziemi wypuszcza takie pędy dość lużno. W 3 sezonie dopiero jest ładny krzak.

Jak chcesz coś niebieskie to polecam przetacznik ulster dwarf. Ma naprawde niebieski kolor. Dobrze sie rozrasta w zgrabną kępę i kwitnie całe lato. Wczoraj go rozsadzałam. Dobrze się go dzieli.

W mojej okolicznej szkółce piękne są baptysje, z ładną gęstą Kępą, duża doniczka. Przetaczniki również chcę zakupić
Kasya 08:07, 09 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Była w p9.

Baptysje maja chyba palowe korzenie a chetnie bym swoją wywalila
A ten przetacznik to gdzie ? Do obejrzenia
Edit: dzieki Asia
Roocika 08:22, 09 cze 2025

LIDKA napisał(a)
ślin.

Z największej 3 letniej kępy przetacznika ulster dwarf zrobiłam
15 sadzonek. Kwiatków nie ściełam. Jak zobacze ze więdną to obetne.

Kortowa jest świetna, kawał rabaty.

Ale wielki ten przetacznik. Czemu u mnie byliny nie chcą rosnąć takie wielkie buu.