Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:27, 24 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

Ja mam na to sposób. W sumie dwa
1. Stworzyłam sobie podfolder w poczcie zatytułowany „rośliny 2023” i tam przerzucam wszystkie mailowe potwierdzenia zakupu roślin
2. Mam też tabelkę w excelu, do której przenoszę te zamówienia z wyszczególnieniem nazwy szkółki, ilości i nazw roślin, czasami przybliżoną datę realizacji. Kiedy zamówienie przyjdzie, to robię jakiś znacznik przy nim lub daję np szare tło.

Aga, ja też mam pliki z zapisanymi zamówieniami ale tego nie wpisałam. Więc albo lunatykowałam albo całkowite zaćmienie umysłu nastąpiło
April 09:28, 24 kwi 2023

Nowa12 napisał(a)
A do mnie nie zadzwonili a też mam zamówienie z zimy .

Pewnie lada moment albo czekają na rośliny, bo masz jakieś później ruszające
April 09:29, 24 kwi 2023

inka74 napisał(a)
Hehe, jedynym ratunkiem jest odcięcie od kart i przelewów lub osobne konto do tego.

Ja miałam nic nie kupować ale już przytargałam krzewuszkę, oczara, hortkę, óżę, jeżówkę, mnóstwo jednorocznych i teraz od Kasi 3 doniczki z astrem i bodziszkami
A przecież u mnie nie ma miejsca...

Tu nie ma sposobów, zawsze się wymyśli jakieś wyjście
No widzisz, ty też nie umiesz się skutecznie bronić
April 09:31, 24 kwi 2023

sarenka napisał(a)
Ja dopiero jestem przed zakupami jako, że będę nowa rabatę zakładać to jeszcze nie wiem dokładnie co potrzebuje

Magda, ja też puściłam wodze fantazji na nową rabatę. A że nie wiedziałam dokładnie co tam posadzić, to nakupiłam co mi się podobało, a teraz dopiero będę rozkminiać Działam od d...y stony
April 09:36, 24 kwi 2023

jolanka napisał(a)
Jola, pomyśl ile miałabyś stresu gdybys pamietała o tym zamówieniu, przyślą, nie przyślą, zapomnieli, czy nie zapomnieli, będą ładne sadzonki, czy też byle jakie, a tak, co za radość
A co by było gdyby nie zadzwonili, przysłali a Ty być nie przyjęła bo nie Twoje?
Szkółka wspaniała, znają nas

E tam, kasę dostali to przyślą Tylko teraz zaburzył mi się plan nasadzeń
April 09:41, 24 kwi 2023

mrokasia napisał(a)
Kochana, co Ty się martwisz. Najważniejsze że będziesz miała co posadzić bo miejsca masz jeszcze sporo .

No właśnie Kasiu, nie do końca Swoich mam do poprzesadzania, od Agaty przywiozłam. Bo od ciebie idą gdzie indziej na słoneczko.
No i jeszcze od Kasi Bellingham mają przyjść dwa zamówienia. Nie chcę nasadzić za gęsto bo potem to brzydko wygląda i jest bałagan.
Zresztą przyjedziesz to zobaczysz, że temat jest trudny
April 09:45, 24 kwi 2023

vita napisał(a)

Miło popatrzeć już Skrzyp, narecznica, wilczomlecz i bambus, doskonałe towarzystwo w odpowiednim miejscu. Posadzone do donic, które nie odbiorą urody nasadzeniom, wręcz je podkreślą.
Narecznica piękna, szkoda, że nie kupiłam. Gdybym komponowała podobne nasadzenia, miałabym problem z uzupełnieniem skrzypów i paproci. Wilczomlecz błotny to dobry wybór. Poza tym rozświetli przestrzeń żółtymi kwiatami. Dobra robota!

Vita dzięki. Fajnie że ci się podoba. Jeszcze obok są klony palmowe wiec mam nadzieję że to się właśnie spójnie połączy
Dryopteris jeszcze możesz dokupić, widziałam że jest dostępne Nie namawiam, ale...
April 09:46, 24 kwi 2023

Kasya napisał(a)
A gdzie kupilas skrzyp ? W donicy fajny pomysł

W Sadzawce
Polowałam na niego długo
April 09:47, 24 kwi 2023

Magleska napisał(a)
Fajne te donice -bardzo ciekawie je obsadziłaś

a zapomniane zamówienia ,to w naszym przypadku chyba dość częste
ogrodoholizm mamy we krwi

Miłego dnia

Dzięki. Te donice są takie proste a zarazem przyciągają wzrok. Na cienistym tarasie sprawdzą się z pewnością
April 09:48, 24 kwi 2023

anabuko1 napisał(a)
Nawet nie wiedziałam, że taki skrzyp jest. donice ciekawe
Jak tam coś wypuszcza już hortensja dębolistna ?

Aniu, żyje Hortka zaczęła wypuszczać jeden pączek, więc chwila moment i rozbudzi się do końca. Kamień z serca że nie uśmierciłam twojego prezentu