Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

TAR 22:22, 23 kwi 2023

u mnie 3 dębolistne i wszystkie przezyly zime a jak u was?
vita 22:30, 23 kwi 2023

Ja mogę odpowiedzieć? Dwie dębolistne dobrze rokują, lepiej niż w zeszłym roku

April 09:09, 24 kwi 2023

Judith napisał(a)
Hihihi, czy ten zakupoholizm dotyczy tylko roślin, czy jest taki bardziej ogólny?

Ja cały dzień czekałam na 16.00, żeby lecieć w ogród, a jak wybiła 16.00 to mnie okrutna senność wzięła .

Nie lubię od kilku lat chodzić po sklepach więc zakupoholizm ograniczam do roślin. Je najłatwiej kupić w necie
Ja w piątek się przemogłam, ruszyłam ostro do boju. I tak cały weekend. Jestem teraz niesamowicie zmęczona.
April 09:10, 24 kwi 2023

Kordina napisał(a)

Tak, pielenie Ci pomoże... działa terapeutycznie Jeśli Ci to pomoże miałam też tak... ale dopiero pierwszy raz się przyznaję pod Twoim wpływem, wspieram Cię

Pielenie podziałało, nie przyszło mi do głowy otwieranie komputera i robienie dalszych zakupów

Czyli grupa wsparcia jednak się tworzy Mówimy otwarcie co przeskrobałyśmy
April 09:11, 24 kwi 2023

Makao napisał(a)
Haha, dobre. Dobrze że nie szłaś mocno w zaparte bo może szkoda by było

Zamówienie duże nie jest, ale zamówiłam dziewanny i ich byłoby mi szkoda Dziś paczka przyjdzie
April 09:12, 24 kwi 2023

TAR napisał(a)

tez zamowilam ale ja mam odbior na targach, daja rabat 15% a i tak bede wiec okazja

Ja się na targi nie wybieram. Gdzie one? Ale i tak mnie taniej wyniesie bo nie muszę jechać i nie kupię innych, niezaplanowanych
April 09:13, 24 kwi 2023

antracyt napisał(a)
Fajne donice i ciekawa zawartość. Jak dla mnie same nowości. Będę z chęcią podglądać ich rozrost.

Zuza, sama jestem ciekawa jak to się sprawdzi. Na razie widać że roślinki się aklimatyzują, przestają być zmięte po podróży
galgAsia 09:15, 24 kwi 2023

Jola, ja Ciebie nie wesprę w temacie zakupów, bo ostatnio prawie nic, posucha... Sfokusowana jestem na warzywniku, więc ozdobny musi pozostać na razie taki, jaki jest
April 09:16, 24 kwi 2023

Mary napisał(a)

To może napisz nam tutaj co zamówiłaś. Jak znów zapomnisz to będziesz mogła nas zapytać.

Znalazłam już w telefonie e-mail
Nic nadzwyczajnego ale zależało mi na dziewannach. Kolejny rok planowałam kupić i zawsze za późno się budziłam.
Jeszcze biały sadziec i złocienie na nową rabatę. Oj będzie tam kwiatowo. Boję się czy nie "za" kwiatowo
April 09:20, 24 kwi 2023

Magara napisał(a)

Żaden to zakupoholizm i żadna grupa wsparcia Ci nie jest potrzebna
To całkiem normalne, że o pewnych oczywistych, powtarzalnych, wręcz fizjologicznych sprawach się nie myśli, nie rozpamiętuje ich, nie liczy, wręcz zapomina
Czy liczysz ile kaw dziennie wypijasz i ile razy robisz, za przeproszeniem "siku" - no nie liczysz, bo to normalne życiowe, powtarzalne sprawy
Zakupy roślinne, jako czynności niezbędne do przetrwania (jak wypicie kawy i zrobienie "siku"), się w tą ideologię, w mojej ocenie, wpisują Nie ma co wpadać w panikę

Kawy akurat nie pijam, baardzo sporadycznie więc nie porównam.
U mnie panika wynika raczej z tego, że nie mam już pomysłu gdzie to sadzić. I że tworzy się misz-masz, który będzie mnie męczył
No i że trzeba posadzić a mi już brak sił. Przez cały weekend walczyłam z sadzeniem tego co zamówiłam i tego co nawiozłam z ostatniego ogrodowego spotkania. Jeszcze sporo zostało a tu przymrozki zapowiadają.