Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Pszczelarnia 18:13, 13 lut 2012

Ania, faktycznie, chyba jesteś roztrzepana. Ale radzisz sobie dobrze.
Bogdziu, jakie róże zamówiłaś? Ja już powiedziałam sobie "w tym sezonie koncentruję się na szkielecie ogrodu", a już mi pewna delikatna wiejska róża (Cottage) po głowie chodzi. Prawie że czuję jej zapach.
Bogdzia 18:14, 13 lut 2012

asc napisał(a)
Pochwal sielepeij co kupiła, bo mnie ciekawość zżera..... wiem, wiem jest to pierwszy stopień do piekła.
Jakbym wracała do domu to starciłabym prawie 2 godziny, a nie miałam jak wrócić...bo nie miałam czym zapłacić za parking na którym stałam autem .... W dodatku aby mi przyjęli dokumenty w urzędzie musiałam zrobić opłatę..... i jak bym dziś nie złożyła, to dopiero za tydzień ...w pracy by mi łeb ucięli. Jakbym się wróciła, to napewno już bym nie zdążyła.... więc został się telefon do przyjaciela, kto jest najbliżej by mnie ratowac z opresji... Całe 19 zł potrzebowałam Dobrze że tym razem telefon się nie rozładował......Miałam już przygodę, że w podobnej sytuacji jeszcze sie telefon rozładował...... zupełnie obcy ludzie mnie wsparli w potrzebie telefonu do M nie pamietam więć nawet sie nie dało zadzwonić z przygodnej komórki....Takie sytuacje to się chyba tylko mi zdażają....
Taka jestem roztrzepana.....

Oj chyba faktycznie jesteś, ale to ma swój urok wiec nie bedę się czepiac a jeśli nie miałaś nawet na parking to masz wszystko wybaczone. A ja kupiłam same na syberyjskie mrozy tzn
Alexander McKenzie -40 stopni
Adelaide Hoodless -40 stponi
Gefylt -39 stopni
Ferdinnand Pichard -29 stopni
i Lichtkonigin Lucia -32 stopnie
i juz mi zima nie podskoczy.
Bogdzia 18:18, 13 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, faktycznie, chyba jesteś roztrzepana. Ale radzisz sobie dobrze.
Bogdziu, jakie róże zamówiłaś? Ja już powiedziałam sobie "w tym sezonie koncentruję się na szkielecie ogrodu", a już mi pewna delikatna wiejska róża (Cottage) po głowie chodzi. Prawie że czuję jej zapach.

Ewo takie przyjemności jak zakup roślin są wybaczone nawet jesli się je kupi za ostatnie pieniądze a co dopiero jesli jeszcze cos w portmonetce zostaje, wiec się nie zastanawiaj i kup ,chyba że musisz popracowac nad ziemia gdzie ma rosnac to wtedy kup jesienia.
Bogdzia 18:23, 13 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
I zawsze tutaj miło, domowo-ogrodowo. Ciepłe słowa, panuje spokój nawet jak wewnętrzny niepokój, że jednak mrozy dały się naszym roślinom we znaki.

Na kłopoty najlepsze sa roslinne zakupy. Im kłopoty większe tym i zakupy musza byc wieksze. To od jakiegoś czasu moja terapia i jak dotad bardzo skuteczna jak sama dziś zobaczyłas. Gdyby nie ta majowa umówiona wizyta to bym sie tak nie denerwowała ale co tam gdzie mróz zmrozi to chocby jednoroczne posadzę i spotkanie się uda.Musi sie udac.
Bogdzia 18:24, 13 lut 2012

irena_milek napisał(a)
No to super! Czas, powiem kolokwialnie...zasuwa; ani się obejrzysz, a 2 tygodnie miną; miałam sporo zajęć, jeszcze z 2 wieczorki mi zejdą; no i komp w domu wysiadł, ale już ok

Czyli rozumiem że juz będziesz obecna na Ogrodowisku.
Milka 19:21, 13 lut 2012

Oczywiście...jak tylko czas pozowli; fajne zakupy zrobiłaś, najlepiej podoba mi się ten zakres do minus - -; jak syberyjskie to poradzą sobie, chociaż moja karagana, też syberyjska i przemarzła a tak sie nią cieszyłam, bo ją sama wyhodowałam z nasionka;
Bogdzia 19:36, 13 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Oczywiście...jak tylko czas pozowli; fajne zakupy zrobiłaś, najlepiej podoba mi się ten zakres do minus - -; jak syberyjskie to poradzą sobie, chociaż moja karagana, też syberyjska i przemarzła a tak sie nią cieszyłam, bo ją sama wyhodowałam z nasionka;

To szkoda tej karagany bo sporo pracy Cię kosztowała, mam nadzieje że róże sobie poradzą, a jesli nie to mój M tylko czeka żeby mu ogród oddac do dyspozycji i zaraz by posadził wszystkie najwieksze drzewa deby, kasztany lipy i inne.
Milka 19:38, 13 lut 2012

Oj, na to nie można mu pozwolić! ale masz nas, jakby co będziemy cię wspierac i może strajk jakiś?
Bogdzia 19:42, 13 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Oj, na to nie można mu pozwolić! ale masz nas, jakby co będziemy cię wspierac i może strajk jakiś?

To na razie nie jest potrzbne ale gdyby mi wszystko marzło i marnie rosło to sama bym mu ten ogród oddała.
Milka 19:48, 13 lut 2012

Nie wierzę i już!!!!!!!!!!! Bogdzie, ty go dziewczyno kochasz i sama uczysz nas tu cierpliwości