Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 19:49, 21 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu ja dzisiaj ocieniowałam moje Rh zgodnie z poleceniem i jeszcze jednego podlalam , bo u mnie dzisiaj o 18.00 +3,5 stopnia było. Słoneczko mocno dzisiaj u nas świeciło.
A widzę u Ciebie już wiosna.

Jak będzie tak ciepło (powyżej zera to podlewaj to ziemia prędzej rozmarznie i nie bedą potrzebne osłony.U mnie tylko bazie się rozwijaja a mróz nadal trzyma i jest okropnie ślisko.
Madzenka 19:56, 21 lut 2012

Ziemia nadal zmrożona bo próbowałam wyciągnąć tyczkę bambusową i mi się nie udało.
Będę podlewać, bo mam dużo bardzo młodych roślin zimozielonych.
Bogdzia 20:03, 21 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ziemia nadal zmrożona bo próbowałam wyciągnąć tyczkę bambusową i mi się nie udało.
Będę podlewać, bo mam dużo bardzo młodych roślin zimozielonych.

Tylko z niczym nie przesadzaj i obserwuj pogodę bo jakby wróciły mrozy to nie podlewaj.
Madzenka 20:17, 21 lut 2012

Chyba Bożenko nie przesadzę, bo jak wracam z pracy to już zmrok, na dodatek M mi zakręcił kran na ogrodzie i biegam z konewką z domu Dlatego chyba z wodą nie przesadzę
U nas w weekend ma być wiosna więc może gleba rozmarźnie.
Bogdzia 20:35, 21 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Chyba Bożenko nie przesadzę, bo jak wracam z pracy to już zmrok, na dodatek M mi zakręcił kran na ogrodzie i biegam z konewką z domu Dlatego chyba z wodą nie przesadzę
U nas w weekend ma być wiosna więc może gleba rozmarźnie.

Jeszcze jest luty i wszystko może się zdarzyc, a nie chcę źle radzic i dlatego mam dylematy.
monteverde 21:27, 21 lut 2012

http://www.youtube.com/watch?v=Pf7TxzKVNJg&feature=related miłośniczce ptaszków i kwiatków
Bogdzia 21:50, 21 lut 2012

monteverde napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=Pf7TxzKVNJg&feature=related miłośniczce ptaszków i kwiatków

Aniu ,bardzo dziękuję. Wszystko zachwycające i ptaki i storczyki i irysy.Można patrzec i patrzec.....Dziękuję.
agniecha973 21:52, 21 lut 2012

Nadrobiłam zaległości i mam dwie prośby.
1. Jak już będą możliwości podglądania boćków i innych ptaków, proszę o podanie linków najciekawszych miejsc.
2. Bogdziu, proszę wstawiaj zdjęcia swoich ptaków z podpisami do jakiegoś wątku ptasiego (chyba jest), bo jak przyjdzie zidentyfikować jakiegoś mniej znanego ptaszka, to przy tylu wpisach na Twoim wątku nie zdążę znaleźć, a ptaszek ucieknie. Masz tak dużą wiedzę, że szkoda, żeby się marnowała. Już wiem dzięki Tobie np. że u mnie w lecie pełno pliszek po polu hasa.
Bogdzia 22:18, 21 lut 2012

agniecha973 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości i mam dwie prośby.
1. Jak już będą możliwości podglądania boćków i innych ptaków, proszę o podanie linków najciekawszych miejsc.
2. Bogdziu, proszę wstawiaj zdjęcia swoich ptaków z podpisami do jakiegoś wątku ptasiego (chyba jest), bo jak przyjdzie zidentyfikować jakiegoś mniej znanego ptaszka, to przy tylu wpisach na Twoim wątku nie zdążę znaleźć, a ptaszek ucieknie. Masz tak dużą wiedzę, że szkoda, żeby się marnowała. Już wiem dzięki Tobie np. że u mnie w lecie pełno pliszek po polu hasa.

Zaraz poszukam jesli jest wątek o ptakach to jutro wstawię. Bociany oglądałam na różnych stronach ale pierwszy z tych adresów polecam najbardziej. Tam jest aż 88 miejsc na świecie gdzie podglądaja bocki oczywiście w okresie legowym, ale były też informacje z lat poprzednich.
www.bocianyonline.pl
www.bociany.ec.pl
www.bociany.edu.pl
Podglądałam jeszcze dziki chyba na str lasypolskie.pl ale tam trzeba w określonych godzinach chyba ok17 już nie pamiętam bo odkąd jestem na Ogrodowisku to nie wchodziłam. Jeszcze były sokoły na Pałacu kultury ale muszę poszukac ten adres.
To tyle na razie.
Krys 22:18, 21 lut 2012

monteverde napisał(a)

Aniu jesteś niesamowita Jak Ty to robisz ,że tak szybko odnajdujesz ciekawe strony Pyk i juz jest