Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

ana_art 16:40, 21 lut 2012

ach...w tym roku sąsiad zrobil nam psikusa i na lini okno z salonu gniazdo boćków pobudował swój dom....Do tej pory jak rano piłam kawe to miałam je na oku i widziałam jak wylatują na żer. Teraz muszę wyjść do ogrodu żeby móc je zobaczyć...
Bogdzia 16:43, 21 lut 2012

Elfik napisał(a)

[b] Dla Ciebie i innych którzy maja rh w słońcu, informacja.
...no i najlepszy dowód na to, że należy często bywać u Kochanych Koleżanek... (sama sobie robię przytyk, bo rzadko bywam... )W porę tu do Ciebie Bożenko przydreptałam, bo dla mnie ta informacja jest bardzo cenna. U mnie właśnie wszystko zmrożone na kość, ale jak przyświeci słońce, to już czuć jego moc!

Napisałam się i wszystko w kosmos poleciało. tak Elu teraz trzeba rh pilnowac a do koleżanek oczywiście zagladac trzeba, choc wiem że to nie jest łatwe bo sama nie nadążam.
Bogdzia 16:46, 21 lut 2012

ana_art napisał(a)
ach...w tym roku sąsiad zrobil nam psikusa i na lini okno z salonu gniazdo boćków pobudował swój dom....Do tej pory jak rano piłam kawe to miałam je na oku i widziałam jak wylatują na żer. Teraz muszę wyjść do ogrodu żeby móc je zobaczyć...

Bardzo szkoda ,dośc paskudny ten Twój sąsiad jak taki widok Ci ukradł.Pewnie że fajniej obserwowac jak nie trzeba z domu wychodzic.
Milka 16:46, 21 lut 2012

więc myślę
Bogdzia 16:48, 21 lut 2012

irena_milek napisał(a)
więc myślę

Zeby Cie tylko głowa nie rozbolała bo wtedy już nic nie wymyslisz i może na nas spaśc ten obowiązek, a u mnie z mysleniem też coraz gorzej.No ale Ania z Agnieszka by Cie poratowały.
Milka 16:50, 21 lut 2012

i jeszcze parę innych
Elfik 16:53, 21 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Napisałam się i wszystko w kosmos poleciało.
... bidulka... wiem, co czujesz, bo też nieraz mi się tak zdarza... A wiem, jaka jesteś skrupulatna w wyjaśnianiu wszystkiego... Dziękuję!
AniaDS 16:53, 21 lut 2012

Zaglądam , ale w sprawie rh też nie pomogę, bo nie mam żadnego .
Bogdzia 16:58, 21 lut 2012

Elfik napisał(a)

Napisałam się i wszystko w kosmos poleciało.
... bidulka... wiem, co czujesz, bo też nieraz mi się tak zdarza... A wiem, jaka jesteś skrupulatna w wyjaśnianiu wszystkiego... Dziękuję!

jakos to przeżyję- trudno.
ell 17:00, 21 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu postanowiłam, że w tym roku sieję szarłat, bo podobno w zimie jego nasionka ściągają szczygły. Po Twoich zdjęciach jeszcze bardziej się do tego przychylam.
Ach , czy do mnie przyleci kiedyś taki szczygieł?

Lubia szarłat ale jeszcze bardziej kosmos taki jednoroczny , ale on się sam wysiewa. Myślę że jest duża szansa żeby przyleciały, ale pewności nigdy nie ma a najwazniejsze to trzeba co jakiś czas wygladac przez okno no i miec te rośliny w zasiegu oczu bo zima mie bedziesz stale biegac do ogrodu. Wszystko co lubią ptaki powinno się sadzic tak by zima widziec z okna, bo inaczej to łatwo przegapic.

Ten problem mam z głowy, bo moje ogrodowe królestwo jest w zasięgu wzroku (4-8m od okna).