Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

ana_art 16:25, 21 lut 2012

monteverde napisał(a)
widziano w Polsce boćka, a we Włoszech cale stada bocianów lecą w naszą stronę
co do rh, to najwięcej mam w starym ogrodzie, będę musiała wyczuć odpowiedni moment i tam pojechać i poodkrywać, uff

no to muszę wypatrywać bocianiej rodziny na stodole u sąsiadów obserwuje je od dwóch lat i nie mogę wyjść z podziwu co do ich punktualności w jedzeniu...
ell 16:27, 21 lut 2012

Bogdziu postanowiłam, że w tym roku sieję szarłat, bo podobno w zimie jego nasionka ściągają szczygły. Po Twoich zdjęciach jeszcze bardziej się do tego przychylam.
Ach , czy do mnie przyleci kiedyś taki szczygieł?
Bogdzia 16:27, 21 lut 2012

irena_milek napisał(a)
hym, dalej podpatruje i myślę, myślę, myślę
u mnie już lało całą niedzielę, cięgiem

Tylko wspomniałam o Agnieszcze a Ona już jest. Wiadomo .

Irenko a nad czym Ty tak myślisz? Jak padał już deszcz to i ziemia rozmarza i pewnie powyzej zera macie to nie potrzeba rh okrywac.U mnie ciągle zamrożona gruda lezy, ślisko że strach wyjśc z domu.
ana_art 16:28, 21 lut 2012

u nas wczoraj cieplutko wiosennie się zrobilo, później chwycil mrozek i ślizgawica jak malowanie, dzisiaj wieje okropnie zimny wiatr i od czasu do czasu pada śnieg ;(
Milka 16:29, 21 lut 2012

Ja cały czas o nasadzeniach, jakie kolory rh połączyć, czy coś między nimi dać, co z przodu, w linii prostej czy falistej itd...i dumam
Bogdzia 16:30, 21 lut 2012

ana_art napisał(a)

widziano w Polsce boćka, a we Włoszech cale stada bocianów lecą w naszą stronę
co do rh, to najwięcej mam w starym ogrodzie, będę musiała wyczuć odpowiedni moment i tam pojechać i poodkrywać, uff

no to muszę wypatrywać bocianiej rodziny na stodole u sąsiadów obserwuje je od dwóch lat i nie mogę wyjść z podziwu co do ich punktualności w jedzeniu...

to super fajne obserwacje , jeszcze zdjęcia rób i nam pokazuj . Będziemy stale zagladac bo to bardzo ciekawe. W inteernecie pokazuja gniazda bocianów które sa monitorowane całą dobę. Lubię tam zaglądac. Własciwie co dzien sprawdzam wybrane gniazda- wiadoma jak są bocki.
Bogdzia 16:31, 21 lut 2012

ana_art napisał(a)
u nas wczoraj cieplutko wiosennie się zrobilo, później chwycil mrozek i ślizgawica jak malowanie, dzisiaj wieje okropnie zimny wiatr i od czasu do czasu pada śnieg ;(

U mnie tylko wiatr nie jest mocny ale ślizgawka okropna.
Elfik 16:33, 21 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
[b] Dla Ciebie i innych którzy maja rh w słońcu, informacja.
...no i najlepszy dowód na to, że należy często bywać u Kochanych Koleżanek... (sama sobie robię przytyk, bo rzadko bywam... )W porę tu do Ciebie Bożenko przydreptałam, bo dla mnie ta informacja jest bardzo cenna. U mnie właśnie wszystko zmrożone na kość, ale jak przyświeci słońce, to już czuć jego moc!
Bogdzia 16:36, 21 lut 2012

ell napisał(a)
Bogdziu postanowiłam, że w tym roku sieję szarłat, bo podobno w zimie jego nasionka ściągają szczygły. Po Twoich zdjęciach jeszcze bardziej się do tego przychylam.
Ach , czy do mnie przyleci kiedyś taki szczygieł?

Lubia szarłat ale jeszcze bardziej kosmos taki jednoroczny , ale on się sam wysiewa. Myślę że jest duża szansa żeby przyleciały, ale pewności nigdy nie ma a najwazniejsze to trzeba co jakiś czas wygladac przez okno no i miec te rośliny w zasiegu oczu bo zima mie bedziesz stale biegac do ogrodu. Wszystko co lubią ptaki powinno się sadzic tak by zima widziec z okna, bo inaczej to łatwo przegapic.
Bogdzia 16:37, 21 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Ja cały czas o nasadzeniach, jakie kolory rh połączyć, czy coś między nimi dać, co z przodu, w linii prostej czy falistej itd...i dumam

Ja Ci nie pomoge bo każdy ma swój gust więc myśl dalej usilnie.