Właśnie Ani u siebie napisałam, że jest jak Chuck Noris, bo zna cały internet. Mam nadzieję, że znacie serię żarcików o Chucku.
Dzięki Bogdziu za bociany. Po prostu wklejaj na bieżąco co w trawie piszczy. Będziemy podglądać naturę z dziećmi i młodzieżą.
za to was lubię - zawsze coś ciekawego wyszperacie w necie . bociany boskieeeee. u nas dzisiaj było nawet + 5 , ale ziemia ciągle zamarznięta . jutro ściągam okrycia z RH .
Bogdziu idziesz jak burza .Twój wątek jest bardzo popularny bo jesteś miłą Gospodynią i masz bardzo wzorcowo zagospodarowany Eden .Zwierzęta i ogrodnicy czują się u Ciebie fantastycznie Wierzę ,że zaraz będziemy gratulować tysięcznej strony i będę tego świadkiem
Marto miło jest jak tak ktoś we mnie wierzy ale chyba troche za bardzo. 1000 stron to bardzo dużo a prawdę mówiac nigdy nie lubiłam brania udziału w zawodach bo uważam że ważniejsza jest indywidualna wartośc człowieka. Jeden lubi dużo i szybko a ja jako starsza pani już nie muszę sie spieszyc bo w moim przypadku wiadomo gdzie bym się spieszyła.
Mam pytanie : Czy te piwonie które wkleiłas to rosną u Ciebie?,bo sa piekne i wielkie jak głowy kapusty. Jeszcze tak wielkich nie widziałam. Po prostu piękne.I te kolory idealnie czyste i głębokie. Cudo. Juz Ci zazdroszczę.
Bogdziu nieźle musiałam się cofnąć,żeby wiedzieć o co chodzi .To kolejny dowód na to,że nie miałam na myśli zawodów . Drzwi do ciebie nie zamykają się więc nie do mnie takie gadki cyt."trochę za bardzo"Ja nie mówię ,że wierzę w ciebie .Masz piękny ogród ,kochasz go,uwielbiasz przyrodę chętnie pokazujesz nam ,a to nie mały powód ,żeby kolejki ogrodników szturmowały twój wątek .Żeby ci nie ujmować )) dodam,że jesteś miłą kobietą więc bez obaw zaraz będzie 400-na itd....1000-a Piszę tylko o jakości nic tu nie ma o zawodach
Bożenko to są piwonie ,które kiedyś nabyła moja "T"i tak kwitną na naszych rabatach ja na swoich z boku domu mam tylko białe
One mają bardzo dobre stanowisko i dużo miejsca T je podwiązuje bo faktycznie mają główki spore .Klasyczne piwonie powędrowały za płot by ustąpić tym .Wydaje mi się,że w 2010 było więcej kwiatów pewnie odpoczywały w minionym... Zajmują sporo miejsca kwitną razem z nimi dyptamy i goździki kiedy wszystko przekwita wkraczam ja i lituję się dosadzając dalie i cynie i jeszcze jakieś tam co mi zostają ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
To jest terapia od uzależnienia ogrodowiskowego elektrowstrząsami
Może pomoże....... bo coraz bardzie jmi się meisza pod kopułką......
Wpadałm tu aby jakoś zagospodarowac teren przy ognisku i co ??????? Mam zaplanowane wszystko...tylko nie to co chciałam
Różami otocze placyk do ogniska ognisko osłonię kratkami, przy których posadzę róże.... to ostatni pomysł
Anka co ty kombinujesz róże otaczające ognisko ...?
Będzie pachniało wędzonymi różami super ))))))))))))))))))))Muszę to przeżyć
Kochana kto ci powiedział ,że nie mam psa ?No tak może nie psa ,ale suczkę na pewno )))))))))))))))
Z piwonami to jest tak jak z olbrzymią odmianą lilii są "T"-ej Kiedy była u mnie KasiaWB zbyt głośno chwaliła lilie i zbyt głośno powiedziała,że takie chce .Dużo przed wizytą Katarzyny T wspominała ,że trzeba by te liliie gdzieś przenieść na tył .Dlatego miałam się poświęcić i wykopać kwiaty uczknąwszy cebule dla Katarzyny .Jednak jak piszę za głośno Kasia wychwalała ... Nie było nawet mowy o przesadzaniu cebul ))))))))))))))
Piwonie też uważam powinno się w tym roku troszkę inaczej przesadzić ,ale ja jestem zdania ,że jednak najlepiej robić to w sierpniu .Piwonie mają bardzi grube i długie korzenie im się bardziej je uszkodzi tym będzie trzeba dłużej czekać na efekt .Bywa ,że nie kwitną kilka lat .Ja w tym roku białe przesadziłam i jednej z nich niechcący łopatą uciełam taki gruby bat jestem ciekawa czy będą kwiatły w tym sezonie .Ciągle coś przesadzam ...))Jeśli coś się będzie działo z piwoniami dam tobie i Bożence znać
Bogdziu znowu super goście i znowu zdjęcia jak żyleta brawo
Ja dałam sobie spokój na razie wszak wony,sroki i sikory zna każdy .Poczekam na wiosnę ,stanę jak słup soli i może coś na mnie usiądzie