Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Madzenka 20:45, 16 mar 2012

A ja pochodzę z Jeleniej Góry i pamiętam, że gdy przeprowadziłam się do Wrocławia to się nie mogłam przyzwyczacić, że auta nie trzeba z lodu skrobać od października do marca
Najbardziej mnie denerowowało gdy w kożuchu i kozakach przyjeżdżałam do Wrocławia a tam zwykle już wiosna była
Okres wegetacji czasami szybciej rusza o 2 a zwykle o 1 tydzień.
A teraz mam takie same porównania jak z Wrocławia do Warszawy jeżdżę....
Bogdzia 20:52, 16 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ja też poczytuję, chociaż rzadziej konwersuję Bogdziu a czy Ty lubisz laurowiśnie ?

Bardzo mi się podobaja ale jak miałam to zmarzły i dałam sobie spokój.

No włąśnie ja też lubię i mi przymarzły. U mnie troszeczkę łagodniejszy klimat popróbuję
Ja już się maja doczekać nie mogę i kwitnienia moich 15 azali 4 rh..... Nie wspomnę, że zdjęć Twojego ogrodu to się w ogóle doczekać nie mogę
U mnie dzisiaj pięknie było ale w słońcu ogród smętnie wyglądał, tak dużo przemrożonych roślin....

Marzenko ta zima była wyjątkowa. U mnie nigdy tak rh nie wyglądały. Ale czytałam rano a nie zdażyłam nic odpisac ze przyjedziesz do mnie bardzo chętnie. Ja bardzo chętnie Cię poznam i u siebie zobaczę i mam nadzieję ugoszczę.
Madzenka 20:56, 16 mar 2012

Bogdziu (przepraszam!) doczekać się nie mogę, jeśli nic złego i nieplanowanego się nie wydarzy będę u Ciebie z przyjemnością gościć. A w następny weekend u mamusi na dzień matki
Bogdzia 21:01, 16 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
A ja pochodzę z Jeleniej Góry i pamiętam, że gdy przeprowadziłam się do Wrocławia to się nie mogłam przyzwyczacić, że auta nie trzeba z lodu skrobać od października do marca
Najbardziej mnie denerowowało gdy w kożuchu i kozakach przyjeżdżałam do Wrocławia a tam zwykle już wiosna była
Okres wegetacji czasami szybciej rusza o 2 a zwykle o 1 tydzień.
A teraz mam takie same porównania jak z Wrocławia do Warszawy jeżdżę....

Szczególnie wiosną te różnice sa duże i to trochę denerwuje jak jedni mają wiosnę i kwiatki a inni nie.
Bogdzia 21:04, 16 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu (przepraszam!) doczekać się nie mogę, jeśli nic złego i nieplanowanego się nie wydarzy będę u Ciebie z przyjemnością gościć. A w następny weekend u mamusi na dzień matki

Nic złego nie może się wydarzyc i do mnie i do mamusi przyjedziesz.
Madzenka 21:10, 16 mar 2012

ufam, że tak i zobaczę te bajecznie rh i azalie
Bogdzia 21:13, 16 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
ufam, że tak i zobaczę te bajecznie rh i azalie

Oby tylko zakwitły i ,,ogrodnicy" nie zrobili numerku z mrozem.
Zegrzynka 21:34, 16 mar 2012

Witaj Bogdziu, ponieważ masz wśród ogrodowiczan duże doświadczenie w rh - chciałam spytac czy trzymać jeszcze swoje pod agrowłókniną? Mam alfreda, caterine van tol, jakuszminska Kalinke i Ann lindsay. Ma być taki ciepły weekend...ale czy to nie za wcześnie, ta wiosna jeszcze zdradliwa.

Bedę wdzięczna za radę. I gratuluje pięknego ogrodu, już niedługo zacznie się u Ciebie piekny wiosenny spektakl kwiatów
Bogdzia 22:02, 16 mar 2012

Zegrzynka napisał(a)
Witaj Bogdziu, ponieważ masz wśród ogrodowiczan duże doświadczenie w rh - chciałam spytac czy trzymać jeszcze swoje pod agrowłókniną? Mam alfreda, caterine van tol, jakuszminska Kalinke i Ann lindsay. Ma być taki ciepły weekend...ale czy to nie za wcześnie, ta wiosna jeszcze zdradliwa.

Bedę wdzięczna za radę. I gratuluje pięknego ogrodu, już niedługo zacznie się u Ciebie piekny wiosenny spektakl kwiatów

Moim zdaniem odkryj juz ale będzie z tym problem bo powinnaś w pochmurny dzień żeby słońce nie poparzyło liści które dawno go nie widziały a tu akurat słoneczna pogoda ma byc. To może chociaz częściowo je odkrywaj zeby za duzego szoku nie było.Im teraz może zaszkodzic tylko ostre słońce. Mróz jakby nawet był to już nie zaszkodzi no chyba że byłby w maju to zaszkodzi kwiatom.
Zegrzynka 22:13, 16 mar 2012

Dzięki za odpowiedź One słońce tylko do 11 widzą potem już cień. Jutro je przewietrzę A pod azaliami można już kopczyki kory rozgrabić? Jak to się człowiek niecierpliwi co pod tą agrowłókniną zobaczy..oby jak najmniej smutnych niespodzianek!