Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 19:59, 16 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Pozdrowionka ślę. Mniej mam ostatnio czasu na czytanie, ale zawsze w wolnej chwili podczytuję co u Ciebie Bogdziu słychać. Na pisanie nie starcza już chwil. Ale z wiadomościami jestem w miarę na bieżąco. Skupiam się ostatnio bardziej na projektowaniu u siebie, bo ciągle wątpliwości, a tu trzeba dopiąć sprawy na ostatni guzik. U mnie wiosna pełną parą, dziś piękny ciepły dzień, aż mi się wierzyć nie chce jak czytam, że u Was zamarznięte i widzę lód na jeziorku. Chyba zacznę doceniać swój rejon.

Oj doceń bo to dobre miejsce na ogrody. U mnie na jeziorku lód ma ponad 20cm grubości ale w jednym miejscu najbardziej nasłonecznionym zmiękł na tyle że można było szpadlem trochę go rozbic, ale dopiero po południu bo rano był jak skała. Reszta nadal nie do ruszenia. Ale to nie byłoby zmartwienie gdyby nie te koty wyłapujące ryby.Wiem ze teraz musisz się skupic na swoim ogrodzie , zresztą wszyscy tak pewnie zrobimy i na komputer czas będzie dopiero wieczorem. Zaraz zmiana czasu to więcej godz będzie się w ogrodzie.Pozdrawiam Agnieszko.
Madzenka 20:00, 16 mar 2012

Ja też poczytuję, chociaż rzadziej konwersuję Bogdziu a czy Ty lubisz laurowiśnie ?
Bogdzia 20:03, 16 mar 2012

marzena napisał(a)
no ja mam tez florovit w płynie, ale on jest chyba do ogólnego zastosowani do roślin kwitnących...
pardon, ze sie tak dopytuję, ale nie chcę popełnić błędów

Tak jest taki ogólnego stosowania ale jest tez specjalny do iglaków jest też do warzyw, do kwiatów domowych i inne. Ten ogólnego stosowania może byc ale nawóz do iglastych ma większa kwasowośc i dlatego dobrze go dodac.
Bogdzia 20:05, 16 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ja też poczytuję, chociaż rzadziej konwersuję Bogdziu a czy Ty lubisz laurowiśnie ?

Bardzo mi się podobaja ale jak miałam to zmarzły i dałam sobie spokój.
marzena 20:05, 16 mar 2012

Bożenko, dzięki, dokupię
agniecha973 20:06, 16 mar 2012

Bogdziu, ja co prawda jestem już na Pogórzu Izerskim, więc u mnie bardziej surowy klimat niż pod Wrocławiem, ale jednak jak widzę wiosna szybciej przychodzi. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że aż takie są różnice. Poza tym u mnie na wsi na bardziej odkrytym terenie jest chłodniej niż w miasteczku 6 km obok. U nas rano był przymrozek, a w mieście go nie zauważyli.
Bogdzia 20:09, 16 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, ja co prawda jestem już na Pogórzu Izerskim, więc u mnie bardziej surowy klimat niż pod Wrocławiem, ale jednak jak widzę wiosna szybciej przychodzi. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że aż takie są różnice. Poza tym u mnie na wsi na bardziej odkrytym terenie jest chłodniej niż w miasteczku 6 km obok. U nas rano był przymrozek, a w mieście go nie zauważyli.

Masz racje. Mój M jak jeżdził do pracy to sprawdzał każdego dnia temp u nas na wsi i w mieście. Zawsze od 3 do 5 stopni różnicy było, oczywiście w miescie cieplej. U mnie dziś i wczoraj tez był przymrozek.
Martek 20:12, 16 mar 2012

Miasto zabudowane,samochody itp.,asfalt to zawsze cieplej
Bogdzia 20:30, 16 mar 2012

Martek napisał(a)
Miasto zabudowane,samochody itp.,asfalt to zawsze cieplej

No właśnie i wiatr nie ma sie gdzie rozpędzic bo co chwilę domy. Musi byc cieplej.
Madzenka 20:40, 16 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

Bardzo mi się podobaja ale jak miałam to zmarzły i dałam sobie spokój.

No włąśnie ja też lubię i mi przymarzły. U mnie troszeczkę łagodniejszy klimat popróbuję
Ja już się maja doczekać nie mogę i kwitnienia moich 15 azali 4 rh..... Nie wspomnę, że zdjęć Twojego ogrodu to się w ogóle doczekać nie mogę
U mnie dzisiaj pięknie było ale w słońcu ogród smętnie wyglądał, tak dużo przemrożonych roślin....