Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:22, 16 mar 2012

Zegrzynka napisał(a)
Dzięki za odpowiedź One słońce tylko do 11 widzą potem już cień. Jutro je przewietrzę A pod azaliami można już kopczyki kory rozgrabić? Jak to się człowiek niecierpliwi co pod tą agrowłókniną zobaczy..oby jak najmniej smutnych niespodzianek!

Jak najbardziej możesz i nie spodziewaj się przykrych niespodzianek, będzie dobrze.Napisz jak juz zobaczysz czy wszystko w porzadku.
Marta 22:38, 16 mar 2012

Apetycznie wyglądają Twoje rogaliki, mniam...
monteverde 22:43, 16 mar 2012

7 stron musiałam nadgonić od wczoraj, ruch Bogdziu u Ciebie, lepszy niż na Marszałkowskiej
To niecnota z tego kota a można Bogdziu rh od dołu wietrzyć a góry osłonięte włókniną zostawić?
Mala_Mi 22:49, 16 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

w takiej wersji mogę zimę oglądać ciekawe

Mnie się tez podobał i dlatego pokazuję.

Mi też się spodobała ta struktura..jak kryształy
barbara_kraj... 22:55, 16 mar 2012

Dwa dni mnie tu nie było a cofnąć się sporo musiałam.
Rogaliki śliczne i smaczne z pewnoscią - o przepis proszę w 'Ogrodowej kuchni'
A kotek łowiący ryby Twój, czy przybłęda jakaś? Mądre koty, świeży kąsek najlepszy)) U mojego syna też tacy amatorzy u oczka wodnego się zjawiają
Mala_Mi 22:59, 16 mar 2012

Doczytałam i nadrobiłam zaległości...zguba sie znalazła.... zapomniałam, że byłam zaproszona na parapetówkę do koleżanki (właściwie koleżanki syna, ale od dawna tez moja) wydzwaniało dziewczę do mnie, pisało sms-y...a ja sierota zapomniałam w tym całym zamieszaniu..... Zaliczyłam gimnastykę i parapetówkę Jutro ostro walcze w ogrodzie, najpierw opryskam rh, bo potem bedzie już za słonecznie...dalej trzymam zacieniowane cieniówką, nie będę jeszcze ściągać....ostre słońce, a ziemia kiepsko rozmarznieta..........
Że wiosna przyszła widac w mojej łazience...... mrówki znów łażą ..... muszę wyciągnąć karmę dla mrówek Alez ich jest Nawet mnie tak mocno nie zdenerwowały...... oznaczaja już że będzie ciepełko........ Rano wypiłam kawę na ławeczce...... oj jak długo na to czekałam
bociek 07:02, 17 mar 2012

Bogdziu,
Dzien dobry Alez musze nadrabiac
Chcialam Ci powiedziec, ze wczoraj przylecialy do mnie sojki na kolacje Dwie sztuki i przeganialy sikorki Oczywiscie gapa nie mialam aparatu. A ze to bylu sojki nauczylam sie od Ciebie
Bogdzia 08:46, 17 mar 2012

monteverde napisał(a)
7 stron musiałam nadgonić od wczoraj, ruch Bogdziu u Ciebie, lepszy niż na Marszałkowskiej
To niecnota z tego kota a można Bogdziu rh od dołu wietrzyć a góry osłonięte włókniną zostawić?

Można Aniu ale myślę że możesz już całkiem odkryc tylko w pochmurny dzień lub częściowo po troszkę. Ziemia u Ciebie juz rozmarzła pewnie to nie ma zagrożenia ze strony mrozu, jest natomiast od tego ostrego słońca. Dobrze by było je podlac bo na słońcu będzie większe parowanie.Gdyby po zimie były blade opryskaj magiczną siłą do rh rozcieńczoną nieco więcej niz wg przepisu.

A z tego że u mnie ruch bardzo się cieszę i chętnie wszystkich witam.
Bogdzia 08:48, 17 mar 2012

bociek napisał(a)
Bogdziu,
Dzien dobry Alez musze nadrabiac
Chcialam Ci powiedziec, ze wczoraj przylecialy do mnie sojki na kolacje Dwie sztuki i przeganialy sikorki Oczywiscie gapa nie mialam aparatu. A ze to bylu sojki nauczylam sie od Ciebie

Fajnie że umiesz je nazwac, mam jakiś sukces na Ogrodowisku.Teraz tylko odganiają od jedzenia ale potem szukaja gniazd i wyjadaja jaja.
Bogdzia 08:55, 17 mar 2012

asc napisał(a)
Doczytałam i nadrobiłam zaległości...zguba sie znalazła.... zapomniałam, że byłam zaproszona na parapetówkę do koleżanki (właściwie koleżanki syna, ale od dawna tez moja) wydzwaniało dziewczę do mnie, pisało sms-y...a ja sierota zapomniałam w tym całym zamieszaniu..... Zaliczyłam gimnastykę i parapetówkę Jutro ostro walcze w ogrodzie, najpierw opryskam rh, bo potem bedzie już za słonecznie...dalej trzymam zacieniowane cieniówką, nie będę jeszcze ściągać....ostre słońce, a ziemia kiepsko rozmarznieta..........
Że wiosna przyszła widac w mojej łazience...... mrówki znów łażą ..... muszę wyciągnąć karmę dla mrówek Alez ich jest Nawet mnie tak mocno nie zdenerwowały...... oznaczaja już że będzie ciepełko........ Rano wypiłam kawę na ławeczce...... oj jak długo na to czekałam

I w ten sposób znów poszłaś późno spac. Rh nie opryskuj jak będzie ostre słońce.Jesli ziemia jeszcze nie rozmarzła to masz rację, a mrówek Ci nie zazdroszczę. U mnie wychodziły spod progu. Kilka lat opryskiwałam az któregoś roku ktoś mi kazał włożyc piołun i od tego czasu ich nie ma a piołun zasuszony ciągle tam jest.Miłego dnia.