Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:25, 24 mar 2012

agata19762 napisał(a)
ho ho jakie smakołyki, aż ślinka cieknie....
pozdrawiam

To najprostsze ciasto pod słońcem.żadnych komplikacji ale tez takie codzienne a nie jakieś wykwintne. Powiedziała bym nawet że takie wsiowe.
Martek 20:27, 24 mar 2012

Czego tak dręczycie łakociami ...?
Bogdziu ,a ja nigdy tak wcześnie nie nawoziłam tulipanów .Uważałam,że mają na tyle dobre podłoże nie nie ma potrzeby .Później jak widziałam już pąki to lałam florowitem
Martek 20:27, 24 mar 2012

Dziś czy mi się wydaje miały być robione wianki wielkanocne u Danusi ???
Bogdzia 20:29, 24 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Smaka Bogdziu narobiłaś. Dawno nic nie piekłam. A były czasy, że co tydzień ciasto. Ale teraz za szybko tkanki ozdobnej przybywa i jakoś staram się nie kusić, bo jak już upiekę, to dopóki nie zniknie, to chodzę i podjadam. Taką mam słabą silną wolę.

U mnie pełno szpaków buduje gniazda, jak zwykle w każdej niezabezpieczonej dziurce. Co roku M obiecuje sobie, że zdąży wszystko zabezpieczyć zanim przylecą, ale jeszcze nie zdążył
Jak już się młode wylęgną to zazwyczaj da się rozpoznać po oknach na piętrze, bo przy wiaterku ich odchody nie spadają na ziemię tylko lądują centralnie na szybie.

Znam ten ból bo też u mnie tak było , kiedyś dawno już to opisywałam. Muszę znaleźc i przenieśc do wątku z bajkami. Pociesze Cię że wiecznie tak nie bedzie bo one po kilkakrotnym używaniu gniazda w końcu je opuszczają bo jest w nim dużo pasożytów groźnych dla młodych, wiec w końcu się same wyniosa.
Bogdzia 20:32, 24 mar 2012

Martek napisał(a)
Czego tak dręczycie łakociami ...?
Bogdziu ,a ja nigdy tak wcześnie nie nawoziłam tulipanów .Uważałam,że mają na tyle dobre podłoże nie nie ma potrzeby .Później jak widziałam już pąki to lałam florowitem

Moim zdaniem jest w sam raz na nawóz ale specjalistką to ja nie jestem. Wiem tylko z doświadczenia że jak się nawozi kwitnące to bardzo szybko przekwitają więc moim zdaniem lepiej teraz . Najlepszą odpowiedź dałaby Ci Danusia.
Bogdzia 20:33, 24 mar 2012

Martek napisał(a)
Dziś czy mi się wydaje miały być robione wianki wielkanocne u Danusi ???

Trzeba zajrzec i zobaczyc. Mnie tez sie tak wydaje.
an_tre 20:38, 24 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

Po takim pracowitym dniu należy się odpoczynek Pozdrawiam

To wczorajsza robota a dziś trochę przesadzałam ale głównie robiłam zakupy i piekłam ciasto bo jutro dzien wnuczkowy. Znów napiekłam dużo to dłuzej nie bedę musiała piec tylko bedę wyjmowac z zamrazarki. Dzisiejsze ciasta z borówką a jedno borówkowo- jabłkowe.

Bożenko, rzuć do mnie to ciasto z borówką... wygląda wyśmienicie to i pewnie smakuje nie mniej

Aniu bardzo chetnie bym rzuciła bo mam jeszcze spory zapas owoców w zamrażarkach to chętnie bym popiekła z nimi ciasta i komus dała bo my z M raczej za ciastami nie jesteśmy.Nie masz daleko to przyjedź.
Dziękuję Bożenko ale łatwo mówić trudniej wykonać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 20:40, 24 mar 2012

Bogusiu co teraz tu posadzisz? pychoty Twoje szybko ominęłam, bo muszę schudnąć czytałam ,że tak się zachwycasz złocią błotną , mogę wysłać Ci trochę tego chwastu
Martek 20:41, 24 mar 2012

Logicznie myśląc to masz rację i nie muszę pytać dalej
Bogdzia 20:47, 24 mar 2012

monteverde napisał(a)
Bogusiu co teraz tu posadzisz? pychoty Twoje szybko ominęłam, bo muszę schudnąć czytałam ,że tak się zachwycasz złocią błotną , mogę wysłać Ci trochę tego chwastu

Nie moge sie zdecydowac co posadzic za te wrzośce.Złoc to chwast ale moim zdaniem piękny i kojarzy mi się z młodością a to najlepsze wspomnienia.Nie jestem pewna czy bedzie rósł w moich warunkach bo każda roślina ma swoje środowisko a tu nigdzie nie widziałam zeby rosła.Ale dzieki za dobre checi , prawdę mówiąc chętnie bym ja miała.