Aaaa już trochę pobiegałam , właśnie wyszłam z przedogródka .... Już zapadła jakas decyzyja .... szarpnę Ci rysunek jeszcze raz jak by to ewentualnie mogło wyglądać ....
Jeśli w realu to wejdzie to jest super.
Mnie się jednak wydaje, że cis ekran się nie zmieści. Musi być w miarę niski, żeby kula na pniu na niego nie wlazła, albo wiśnia dość wysoką - pień ponad 2 m.
Jedna czy dwie jak widzę - budleje to nieproporcjonalnie wygląda, jakby czegoś tam brakowało - ale ja nie jestem w ogóle za budleją, powali się na róże - zamiast tego proponuję same róże ale duuużo ich za tą lawendą, a najwyżej w różach trzeba zamieścić 3 kule na pniu, żeby zrobić wyższe piętro.
Wiśnia Umbraculifera ma zielony kolor, u Ciebie jest narysowany czerowny, czyżbyś myślała o Prunus cerasifera "Nigra" ?
Tsuga canadensis Pendula w prawym rogu będzie za mała jako roslina w róg, tam potrzebne albo drzewo liściaste, albo świerk serbski lubb miłorząb Pendula na wysokim pniu, żeby stworzył parasol.
Jedeloh za berberysem będzie ładnie, ale berberys musi być z gatunków niskich, i to cięte w kulkę. Za Jedelohami ekran z cisa w pionie narysuj na prawej ścianie
Drzewo za kolistym placykiem czerwone, albo buk RFohan Obelisk albo śliwa wiśniowa wielopniowa nie na kiju.
Jej a ja mam dziś taki koszmarny dzień w pracy a tu takie niespodzianki Dziękuję Syla. Danusiu cis może się zmieścić, bo jednak posadzę go w te gazony a między nimi jak zostanie jakaś przestrzeń coś dosadzę. Będę cięła Bo jakie mam wyjście Więc ten ekran można spokojnie przesunąć w lewo jeszcze. Ale wiśnia jest jednak za duża. Decyzja nie zapadła, ale chyba lepiej będzie tam dać coś jak cis na pniu. Żurawki już zamówiłam, będą. Bukszpanowy murek super!! zostaje! I
jak najbardziej może być kula cis na pniu .....co do Umbraculifery to bym się upierała , ale decyzja należy do Cię miłej pracy ... jak będziesz czasowa to podeślij zdjęcia które pomogą nam w wizualizacji .... jak wrócę z ferii to będziem działać .
Jedna czy dwie jak widzę - budleje to nieproporcjonalnie wygląda, jakby czegoś tam brakowało - ale ja nie jestem w ogóle za budleją, powali się na róże - zamiast tego proponuję same róże ale duuużo ich za tą lawendą, a najwyżej w różach trzeba zamieścić 3 kule na pniu, żeby zrobić wyższe piętro.
Ok, budleję da się przesadzić..gdzieś. Plan jest na same róże, dużo ( pojęcie względne bo miejsca tam nie za wiele) i lawenda ok. 3 kule na pniu..fajnie.
Wiśnia Umbraculifera ma zielony kolor, u Ciebie jest narysowany czerowny, czyżbyś myślała o Prunus cerasifera "Nigra" ? Tutaj się łamałam. Umbraculifera koło truskawek a dalej jednak Nigra, widziałam tą którą pokazałaś w ogrodzie Magdalenka i już się nie boję, że będzie wielka. Zostaje Nigra.
Tsuga canadensis Pendula w prawym rogu będzie za mała jako roslina w róg, tam potrzebne albo drzewo liściaste, albo świerk serbski lubb miłorząb Pendula na wysokim pniu, żeby stworzył parasol.
No i kolejny dylemat. Za siatką mam giganta jodłowego- u sąsiada. Trochę boję się, że świerk serbski mi działkę jeszcze bardziej zacieni. Stąd decyzja na coś niższego. Muszę pomyśleć
Jedeloh za berberysem będzie ładnie, ale berberys musi być z gatunków niskich, i to cięte w kulkę. Za Jedelohami ekran z cisa w pionie narysuj na prawej ścianie
Berberysy nieskie oczywiście, dokładnie Admiration, mam dwa więc jeszcze dokupię Myślę, że będą tam pasowały. Za Jeddeloh ekran z cisa..? Tam niestety już jest ta moja skarpa, ale jak wyrzucę pęcherznicę to cis wejdzie będzie miał tak z 50 cm na szerokość tylko, zmieści się?
Drzewo za kolistym placykiem czerwone, albo buk RFohan Obelisk albo śliwa wiśniowa wielopniowa nie na kiju. chyba za duże, zasłonią to co ma być na skarpie.
Za bukszpanami może hortensje Limelight ? Tak jak pisałam tam jest skarpa.. przekopię ją jak pisałaś, ja się serio boję, że mi tam nic nie urośnie na tej glinie
jak najbardziej może być kula cis na pniu .....co do Umbraculifery to bym się upierała , ale decyzja należy do Cię miłej pracy ... jak będziesz czasowa to podeślij zdjęcia które pomogą nam w wizualizacji .... jak wrócę z ferii to będziem działać .
Ale mi si ta wiśnia podoba I byłoby co ubierać na święta I tak ją kupię, więc przymierzymy w realu tutaj wcześniej