Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Syla 12:25, 09 lut 2012

oki jak znajdę chwilkę to wtopię się w Wasze dyskusje gatunkowe i narysuję i się już nie nerwuj miłego dzionka
Wieloszka 12:27, 09 lut 2012

Abiko, też popieram pomysł wiśni w przedogródku. Wydaje mi się, że cis na pniu będzie po prostu za niski. A tak dołem posadzisz sobie żuraweczki, żywopłocik bukszpanowy i co tam jeszcze wymyślisz, a górą będzie piękna kula .
laurowisnia 15:06, 09 lut 2012

Również jestem za wiśnią, i może jeszcze jedna by pasowała z drugiej strony podjazdu.
abiko 12:09, 10 lut 2012

Wieloszka napisał(a)
Abiko, też popieram pomysł wiśni w przedogródku. Wydaje mi się, że cis na pniu będzie po prostu za niski. A tak dołem posadzisz sobie żuraweczki, żywopłocik bukszpanowy i co tam jeszcze wymyślisz, a górą będzie piękna kula .
Dobra dobra, może być wiśnia Ttylko Danusia sugeruje, że cis się nie zmieści z nią. ale może dac tam cis Aureum, wąski i znalazlam, że nadaje się właśnie na wąskie rabaty, i rośnie wolno.??
abiko 12:10, 10 lut 2012

laurowisnia napisał(a)
Również jestem za wiśnią, i może jeszcze jedna by pasowała z drugiej strony podjazdu.
Laurowiśnio , tam się nie da po drugiej stronie jest już stromy wjazd do garażu
ircia 23:03, 17 lut 2012

Witaj Agnieszko! Pięknie mieszkasz Dom jest ładnie położony Pracujesz z takim zaangażowaniem, że na pewno uda Ci się stworzyć ogród marzeń
abiko 14:28, 21 lut 2012

Oj Ircia, pracuję to za dużo powiedziane ale mam nadzieję, że dzięki pomocy dziewczyn i Rafała coś mi się uda stworzyć

A właśnie, może ruszymy dalej z tym moim kawałkiem ugoru? Syla wróciła pełna energii i zapału, Magnolię pomęczę Kaisog, Wieloszka może też coś doradzi..

Tylko gdzie ten Rafał? jakieś malowidło by się przydało)

Zanim wgram zdjęcia..może dziś mi sie uda o zgrozo.. to Syla poruszyła problem przedogródka.. No i dalej nie wiem co zrobić, bo te cisy to chyba faktycznie nie wejdą. Co może tam rosnąć, robić za żywopłot od sąsiadów, którzy mi miało nie podtruli dzieci ostatnio czadem( i się zmieści??

abiko 14:36, 21 lut 2012

I jeszcze ta część tarasu.

Tam gdzie są skrzynki w oddali to już mam piękny projekt z miłorzębem. Po drugiej stronie ( tam gdzie wierzba i akasamitki) w planach były żurawki i klonik. Ale wiecie co, a może dac tam jakieś drzewko małe, karłowe i poniżej trawy? np. czarna trawka z Hakonechloe albo jakimś Carex'em?
Sebek 22:12, 21 lut 2012

A może buk purple fountain - on jest wąziutki i ma ładny kształt?
abiko 09:33, 22 lut 2012

Sebek napisał(a)
A może buk purple fountain - on jest wąziutki i ma ładny kształt?
ładny, miałam go w planach z drugiej strony domu tam gdzie ma być huśtawka i piaskownica wydaje mi się, że tu będzie za wysoki masz jeszcze jakiś pomysł Seba?