Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Syla 11:16, 01 lut 2012

magnolia napisał(a)
Powoli, idź swoim tempem. Rozumiemy.
A w kwestii dzieci- ja przy mojej trójce, teraz, kiedy są szkolniakami, czuję że mam już luźniej, więcej oddechu. I wiecie co mi się marzyć zaczyna? Jeszcze jedno na koniec.

Fajnie ja marzyłam o drużynie piłkarskiej, no ale natura postanowiła inaczej... Mam koleżankę po pedagogice i ma piąteczkę (marzyła o pracy w przedszkolu , no to ma własne) tam to nudy nie ma

Syla 11:20, 01 lut 2012

Propozycje Danusi na Bogdy skalniak .... może coś zasugerują

https://www.ogrodowisko.pl/watek/56-moj-piekny-ogrod?page=359
Syla 11:23, 01 lut 2012

i jeszcze ta stronka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/56-moj-piekny-ogrod?page=358
abiko 14:06, 01 lut 2012

magnolia napisał(a)
Powoli, idź swoim tempem. Rozumiemy.
A w kwestii dzieci- ja przy mojej trójce, teraz, kiedy są szkolniakami, czuję że mam już luźniej, więcej oddechu. I wiecie co mi się marzyć zaczyna? Jeszcze jedno na koniec.
Magnolio trójka..? Że tak zapytam kiedy Ci się to udało, bo przy tym awatarku to na 20-tkę spokojnie wyglądasz Już nie wspomnę o czasie wolnym, super Ja przy 3 musiałabym zmienić samochód, 3 foteliki do mojego już nie wejdą Dobra.. co ja tu będę z moją dwójką.. patrzę na te skarpy
abiko 14:11, 01 lut 2012

Syla napisał(a)
i jeszcze ta stronka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/56-moj-piekny-ogrod?page=358
Dzięki Sylwia, śledzę na bieżąco.. widziałam Nawet wymyśliłam jak umieścić huśtawkę u mnie, ale potem okazało się, że ja mam 4,5 m szerokość działki w tym miejscu a huśtawka ma 3 m dł no, ale m. wybierał przecież 2-kę mamy
magnolia 14:35, 01 lut 2012

cóż, my byliśmy studencką parą, dziecko z nami studiowało - z mąmą ogrody,z tatą fizykę.Az trudno uwierzyć że ma już prawie 16 lat. Chociaż czasem jak na mnie warczy to mam wrażenie że jest starsza ode mnie.
Dzięki za komplement, ale 20 lat było dawno temu...
Mala_Mi 16:57, 02 lut 2012

Biegam sobie po wąteczkach...u Ciebie już byłam kilkakrotnie... ale nie pamietam czy zostawiłam jakikolwiek ślad... masz bardzo ładnie położoną działeczkę.... i tylu pomocników, że faktycznie trudno się zdecydowac który wariant fajniejszy... za rok widzę już tu cudowny , bujny ogród
abiko 13:20, 06 lut 2012

Znalazłam ogólny zarys działki z domem. Dł. nie wiem ale coś ponad 20 m szer. 11, przy murku od schodów i tarasu 8 m a z drugiej strony od garażu 4 m.
To tak poglądowo, teraz spróbuję rozmieścić to co narysowałam, abyście zobaczyli czy to ma ręce i nogi.

I to co do do tej pory narysowąłam: i co chyba mi sie jednak nie podoba. Tzn. pracuję nad nowym rozmieszczeniem Rh, zmiany Prunus cembra Stricta na Tsuga canadesis 'Pendula' i wiśnię pisardi na drugą Umbraculifera. Gorzej, że nie mam pojęcia jak połączyć górny prawy róg działki z obsadzeniem skarpy. Może przez połączenie kosodrzewiny i innych niskich karłowych iglaków, przedłużając je na skarpę? Jak myślicie?

Zadowolona jestem jedynie z kąta pod tarasem, pędzla Przemka
abiko 14:26, 06 lut 2012

i teraz to co narysowałam na szybko po weryfikacji tego co chyba faktycznie się zmieści. Jak możecie zobaczyć i coś pomóc to bardzo dziękuję

Syla 14:07, 08 lut 2012

A możesz mi Agnieszko dopasować jakieś zdjęcie do Twojego rysunku ??? Pomogło by mi niezmiernie ... bo nie wiem , czy ta rabata z ostatniego rysunku patrząc w prawo zachodzi już na skarpę ??? Muszę przeglądnąć jeszcze raz cały wątek .....