Aga no wiesz..... czasem mam ochotę "przekosić" młodego ale cóż. Toc to jednorazowa ulga W każdym razie uwierz mi, że czasem ogarnia mnie czarna rozpacz. Myślę sobie wtedy o tych wszystkich dzielnych mamach, które mają dwójkę, trójkę i wstyd mi, że narzekam
Dlaczego od razu wstyd ..... tak nie można myśleć..... A ponarzekać należy! kiedy jest taka potrzeba, to dobrze robi i popłakać nad własną chwilową bezradnością również Gosiek, wiedz dobrze , że gdyby Kuba miał rodzeństwo to napewno zabawa z nim przyniosła by mu większą frajdę niż z mamą .... Ja mam dwóch jedynaków (różnica wieku 13 lat) i przerabiałam z każdym to samo ale z Kubą to już inna bajka bo jak się okazało przed pójściem do szkoły (teraz), czekają mnie schody i to dość strome ...... Staram się nie poddawać złym myślom choć to bardzo trudne.......
Agnieszka , nie wiem jak mam Ci pomóc z tą skarpą ..... Pomysł na nią poddałam . Jeśli się do niej odniesiesz z uwagami to może coś wspólnie zaradzimy
Sylwuś, pomysł na skarpę jest fajny, z Gosinym będzie super , muszę tylko z waszą pomocą jakoś to złożyć w całość. Tylko mi wstyd, że proszę o pomoc a nie mam czasu usiąść przed komputerem, żeby coś pomyśleć i zdjęcia wgrać jak obiecałam. Ale padam..naprawdę A jak słyszę, od swojego m, że on tak jeszcze trzecie..to jak uwielbiam dzieci scyzoryk mi się w kieszeni otwiera A wiesz, że moja modelka też idzie teraz do szkoły.. z jej charakterkiem nie będzie łatwo
Kobitki,dzieci w szkole się szybko dostosowują! Przetrzymacie i ten okres!Jak już wyrosłyście z pieluch wszystko inne to pestka!
No chyba,że ja już zapomniałam jak to jest z czwórką w różnym wieku......trzeba robić swoje.
Jeśli M wyręcza z opieki nad maluchami w wolnych chwilach to chwała mu za to, ale jeśli nie ...... to niech ucieka ...... U mojego młodego to nie tylko kwestia charakterku, niestety ale mam nadzieję ,że specjaliści się mylą ......
Odnośnie skalniaka to mobilizuj siły i startujemy Napewno inni również pomogą !!! Może Szefowa, Magnolia lub Goniak aaaa i jeszcze Ewa G (ma fajne pomysły i super rysuje) znajdą chwilunię, żeby tu zaglądnąć..... to super specjalistki Muszę Cię trochę rozkręcić !!!!
Aga wiem jak to jest nie mieć czasu a chcieć cos zrobić. Tez bym chciała miec juz projekt i pójść na całość. Mnie też czasem przykro, że prosze o pomoc a nie mam kiedy przysiąść i pomyśleć. Wydaje mi się jednak, że trafiłyśmy na tak fajną grupę, że każdy to rozumie. Zobaczcie.... mamy w grupie fajne babcie, mamy borykające sie z problemami takie jak nasze no i..... nie zapminajmy o panach, którzy zawsze chętnie cos podpowiedzą Czasem sobie myślę, że gdyby świat składał się z samych Ogrodowiczan byłoby cudoooooooownieeeeeeeee
Pozdrawiam ciplutko - przyda się przy tym dzisiejszym mrozie.
Mam dzisiaj totalnego lenia. Chyba jakieś chorubsko się do mnie przytuliło. Zamiast pracować, to siedzę i czytam zaległości.
Dzieciaki rosną szybko, to fakt, ale nawet przy takich wyrośniętych (15 i 11) wiecznie coś się dzieje - spokoju w domu i chwili odpoczynku brak.
Powoli, idź swoim tempem. Rozumiemy.
A w kwestii dzieci- ja przy mojej trójce, teraz, kiedy są szkolniakami, czuję że mam już luźniej, więcej oddechu. I wiecie co mi się marzyć zaczyna? Jeszcze jedno na koniec.