Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Milka 14:51, 11 lut 2019

abiko napisał(a)

Gdzie to szyszek u mnie.. muszę skończyć wszystko co zaczęłam, a mam tego trochę. Bo potem mam jak z tym moim fotelem

O fotelu nic nie wiem
sylwia_slomc... 21:42, 11 lut 2019

Aga nie martw sie o rybki wcale. Dzisiaj zaglądałam do mich i mimo, że lód nadal na całości jeszcze to przez taflę widać, że wszystkie w niezłej formie i to we wszystkich oczkachTo u Ciebie na pewno też
paniprzyroda 22:10, 11 lut 2019

Moje duże kępy przebiśniegów podzieliłam ubiegłej wiosny, obsadziłam spory kawałek pod hortensjami, ale kret urzędował jesienią, ciekawe, co z nich zostało. Zorientuję się u siostry, bo u niej łany, a będę pod koniec ferii. Wszystkie mam od niej, przywożone sukcesywnie co roku i faktycznie przyrastają.
Pozdrawiam.
abiko 09:15, 12 lut 2019

Anpi, Paniprzyroda bardzo dziękuję. Jak będzie taka możliwość to małą kępkę poproszę. Do Chełma to nawet mogę po drodze do mamy pojechać kiedyś
abiko 09:16, 12 lut 2019

Milka napisał(a)

O fotelu nic nie wiem

Mam taki PRL-owski, który od roku czeka na skończenie, a że zawzięłam się u sama chcę mu zrobić tapicerkę to sobie czeka I miejsce w piwnicy zajmuje
abiko 09:17, 12 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aga nie martw sie o rybki wcale. Dzisiaj zaglądałam do mich i mimo, że lód nadal na całości jeszcze to przez taflę widać, że wszystkie w niezłej formie i to we wszystkich oczkachTo u Ciebie na pewno też

Ja jedną pomarańczową widziałam tylko.
Muszę zacząć sprzątać na rabatach już trochę, bo do lata tego nie zrobię patrząc jak Wy się uwijacie. A może tak być, że znowu wiosny jako takiej nie będzie..
sylwia_slomc... 09:37, 12 lut 2019

abiko napisał(a)

Ja jedną pomarańczową widziałam tylko.
Muszę zacząć sprzątać na rabatach już trochę, bo do lata tego nie zrobię patrząc jak Wy się uwijacie. A może tak być, że znowu wiosny jako takiej nie będzie..

Za około dwa tygodnie instytut pokazuje mi u nas spadek temperatury nawet do -10 stopni , więc się nie spiesz z tym sprzątaniem jeszcze do końca lutegoJa mam jeszcze nic nie sprzątane, a cięcia od groma, ale dziś od ogrodu odpoczywam bo muszę zorganizować materiały do dalszych prac
abiko 09:39, 12 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Za około dwa tygodnie instytut pokazuje mi u nas spadek temperatury nawet do -10 stopni , więc się nie spiesz z tym sprzątaniem jeszcze do końca lutegoJa mam jeszcze nic nie sprzątane, a cięcia od groma, ale dziś od ogrodu odpoczywam bo muszę zorganizować materiały do dalszych prac

Serio..? muszę sprawdzić pogodę.
Mnie już też nosi, no ile można czekać Już mi się chusteczniki skończyły do roboty
sylwia_slomc... 09:44, 12 lut 2019

abiko napisał(a)

Serio..? muszę sprawdzić pogodę.
Mnie już też nosi, no ile można czekać Już mi się chusteczniki skończyły do roboty

Mam dwie patelnie do zrobienia dna w decoupage, które chcę powiesić na domku, a nie mam kiedy zrobić jakby co
Urszulla 09:45, 12 lut 2019

Miałam wczoraj popatrzeć na swoje ciemierniki. Zwykle początek wiosny jest taki sam jak u Ciebie że stare liście nadają się do wycięcia, normalne, niczym się nie martw.

Mech w różach masz, czyli wnioskuję że bardzo kwaśnie podłoże i wilgoć . dosypałabym kompostu z dolomitem.