Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 09:04, 08 lut 2019

Anitka napisał(a)

Szybko ten bluszcz rośnie -2-3 lata. Później to już szaleje, ale da go się w ryzach utrzymać.

Anitka... 2 lata.. no jakoś dam radę Jeszcze mi się marzy tam clematis.. tylko czy mnie polubi, pojęcia nie mam.
abiko 09:05, 08 lut 2019

Magleska napisał(a)
pooglądałam wschodzącą wiosnę .....u mnie znowu zima

doczytałam ,że na desce próbujesz ....ja tylko narty...... w tym sezonie jeszcze ani razu nie byłam niestety ....

z deską wydaje mi sie dużo trudniej -jakoś nie mam odwagi spróbować ,chociaż buty na deskę są o wiele wygodniejsze

Madzia.. Ty idziesz jak petarda jak masz czas z ogrodem
Deska jest fajna.. mi leży, i fakt.. te buty.. super sprawa
abiko 09:07, 08 lut 2019

Anitka napisał(a)
Aga orchidarium w planach widzę. Przerobiłam temat, bo też nad nim się zastanawiałam w tej mojej ramie i odpuściłam. Ale do odważnych świat należy. Poczytaj:
http://www.orchidarium.pl/Orchidarium/Orchidarium.htm

Ja mam cebule hiacyntów z zeszłego roku (te co były w tej niebieskiej misie na tarasie). Też kiełki wypuściły na jesień, więc powędrowały do lodówki.
Chyba najwyższa pora je wyciągnąć

Widzisz zapomniałam Ci odpisać... Literki miały być do biura, ale na razie wszystko się zmienia więc nie będzie. Ale pomysł z korkiem fajny.
Stronkę znam.. stąd wiem, że to nie jest takie proste i chyba zrobię tak jak miałam zamiar na początku. Za bardzo chcę mieć tak jak powinno a powinnam mieć podejście będzie jak będzie i jest dobrze. Znowu głowa.

Moje hiacynty stoją w miejscu chociaż są od 2 tyg. w domu.. ćwiczą moją cierpliwość chyba
abiko 09:10, 08 lut 2019

Bogdzia napisał(a)
To u Ciebie juz wiosne widac , u mnie w jednym miejscu tylko są listki krokusów , w tej chwili i tak śniegiem przysypane.

U nas już nie ma śniegu nic. Z ciętych choinek po świętach przykryłam rośliny, bo mrozik jest ciągle ale bez kołderki. Zobaczymy.
Tak czytam, że wszystkich już ciągnie do sprzątania.. chyba w tym roku mam jakieś inne podejście, bo zima jeszcze trwa, sprzątać nie będę, bo na następny tydzień u nas dalej na -, jeszcze zdążę.. Krokusy tylko listki nisko wychyliły, jeszcze nie czas. Nawet lubię ten czas oczekiwania, bo wtedy mogę np. hiacynty do domu kupować.. i bukiety z tulipanów.. uwielbiam
abiko 09:14, 08 lut 2019

Milka napisał(a)
Z tymi liśćmi jest tak, co rok, myślę, że to żadne porażenie, tak z kilkuletnich moich obserwacji, tylko naturalny proces. Jak się już ociepli, wytniesz je, nowe pójdą i bardziej kwiaty będą widoczne, co rok tak jest, Aga pozdrawiam

Miruś, Anda wycinam liście ciemiernikom jak tylko się trochę cieplej robi. Porażone miałam w roku ubiegłym niestety.

Te dwa są oddalone od siebie o ok. 1,2 m i zupełnie inaczej rosną.. co widać np. po ilości pąków. Ciekawe nie?

Muszę na wiosnę przesadzić jeszcze jeden, bo ma złe miejsce.. a ma takie piękne kwiaty.

Milka
A ty wiesz, że śniło ni się, że mi jakiś cebulek dać nie chciałaś kurcze..
sylwia_slomc... 10:41, 08 lut 2019

Ja ciemiernikom liści nie wycinam dopiero jak nowe wypuszczą, a stare zasychają same. To po prostu przymrożenia
Milka 14:14, 08 lut 2019

No taki sen!! ja niemal wszystko daję
Pamiętaj, bluszcze trzeba stale przycinać, aby szybko się rozrosły, a potem już wg formy i kształtu
Ja piłą zacznę szyszki dziabać i obcęgami
mira 23:06, 08 lut 2019

Przez mój mało precyzyjny post narobiłam zamieszania.Tak więc wykorzystałam dziś moje 180 km w pkp i zrobiłam doktorat z ciemierników . O wynikach poinformuję .
I zamarzył mi się wielki bukiet z ciemierników no.
Muszelka 23:11, 08 lut 2019

Obejrzałam "Wizytówkę". Bardzo udane są te Twoje Ogrodowe perypetie
abiko 21:30, 09 lut 2019

mira napisał(a)
Przez mój mało precyzyjny post narobiłam zamieszania.Tak więc wykorzystałam dziś moje 180 km w pkp i zrobiłam doktorat z ciemierników . O wynikach poinformuję .
I zamarzył mi się wielki bukiet z ciemierników no.

No 180.. czekaj czekaj.. jest u Ciebie.. a zaczniesz sama tworzyć nowe?