Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 22:05, 21 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia, a kto powiedział, że tataraku nie można w ogrodzie mieć? Są odmiany variegata, ozdobne No i do traw podobneCudnie masz

Sylwia dziękuję Kochana

zobaczę ,jak teraz po roszadach w przyszłym sezonie będzie ta rabata się zachowywać

wizualnie ją lubię i mi się podoba .....tylko nie wszystkie roślinki ją lubią -zdechło mi już tam sporo drzew ,o bylinach nawet nie wspominam -najbardziej mi żal 30 jeżówek .....

muszę pooglądać te tataraki w necie
Roocika 22:35, 21 wrz 2021

Madzia, przedogródek wymiata, był moja inspiracją do sadzenia hortensji i runianki

Tartaki ładne na zdjęciach są
Wiazowkę kupiłam białą i różową
Bardzo ładna kolorystycznie wyszła Ci ta mokra rabata

Jeżowek szkoda, jak się wszystko rozrośnie to może dadzą radę. Albo zrób tam oczko wodne
Buziaki
anpi 00:15, 22 wrz 2021

Madziu, skarpa obok tarasu cudowna!!! O każdej porze roku, ale teraz szczególnie przez tą zwiewność traw i kolorystykę! Niesamowite fotki wychodzą też w zbliżeniach!!! Cała reszta też przepiękna, podziwiam Twoją pracowitość i kreatywność w zestawieniach roślin Szybko zagospodarowałaś tą nową przestrzeń! I strasznie zazdroszczę Wam bliskości szkółki Kon..., choć pewnie byłaby dla mnie zgubna
Jakie masz Madziu sadźce?
Helen 06:14, 22 wrz 2021

Magleska napisał(a)

Helen tak ,to hortensje little lime

o te pytasz ?

Tak, o te. Jeszcze takie białe, fajne.
Gosiek33 08:34, 22 wrz 2021

Coraz bardziej zachwyca mnie Twój ogród

Na mokry teren możesz zastosować turzycę palmową - lubi wodę a nie rozłazi się tylko przyrasta. Daje zielone gęste tło dla innych roślin

Cypryśnik błotny wygląda jak pendula, jestem ciekawa jego wyglądu za jakiś czas. Czemu nie posadzisz zwykłego?

Magleska napisał(a)

to akanty? fantastyczny kadr
daredevil 08:37, 22 wrz 2021

Piękne zestawienia i kolory podoba mi się u Ciebie
Mgduska 08:43, 22 wrz 2021

Kojące, piękne zdjęcia Można patrzeć bez końca
sylwia_slomc... 09:41, 22 wrz 2021

Madzia tam na tym mokrym dobrze by rosły kosaćce syberyjskie i wszystkie odmiany tych co na podmokłe stanowiska, wybór kolorystyczny jest ogromny, a i kształty kwiatów różne. Bergenie tez lubią wilgotno i krawanice. Co do drzew zapytaj Pawła (Pliszkę), On ma doświadczenie.
eVka 10:33, 22 wrz 2021

Magleska napisał(a)

Ewa dziękuję Kochana za pochwały u Ciebie też zjawiskowo -czekam na relację z Busem po ogrodach

Madziu, jakoś ostatnio zupełnie nie mam czasu na ogród, od tygodnia nic nie zrobiłam bo komunia była, potem za tydzień urodziny córy i szał imprezowy.
Cieszę się na ciepły weekend, mam zamiar mega dużo porobić w ogrodzie, kanty, plewienie, koszenie, nawożenie etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie
A Busem po ogrodach to taki prezent od Irenki Miłkowej Zgłosiła mój ogród do Tomka i się zgodziłam jak zadzwonił To tylko fotki, więc bezstresowo

Cudne oczko kochana!!! Musze w końcu kiedyś kupić pistie, nie miałam nigdy
wiklasia 19:34, 22 wrz 2021

Gosiek33 ja stawiam, że to liatry