Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:02, 14 lut 2022

Monia81 napisał(a)
Madzia i jak tam sprzątanie? ja po pracy niestety nic nie zrobiłam, bo jak przyszłam to szarówka już mnie dopadła...

Monia kolejny kawałek do przodu -połowa długiej na nowej i powycinane wszystkie trawki-jutro ciąg dalszy sprzątania
oby mi tego wolnego wystarczyło na te porządki
Buziaki

lecę do Ciebie dalsze wspominki oglądać
Magleska 21:04, 14 lut 2022

Nowa12 napisał(a)
Ale się wzięłaś za porządki. Aż zazdroszczę bo od razu lepiej człowiekowi na sercu jak posprzątane. Idąc za przykładem też doszłam do wniosku że trzeba zacząć bo sezon chyba w tym roku będzie szybciej i trzeba wykorzystać każdą chwilę czasu a przede wszystkim bezdeszczowej i bezśnieżnej pogody.

Aga wykorzystuję wolne i pogodę na maksa lubię mieć porządek przynajmniej w ogrodzie -dom narazie poszedł w odstawkę
Magleska 21:04, 14 lut 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Super Madziu, że popracowałaś w ogrodzie jesteś zmęczona ale zadowolona tylko ogrodnik ogrodnika zrozumie
Ja jutro wyskoczę ,do tych seslerii w końcu ,bo już rosną

Wiola o tak -od razu humor i samopoczucie lepsze
jutro ciąg dalszy
basia3012 21:17, 14 lut 2022

Madziu, widzę porządki u Ciebie. A i cebulki posadzone. Fajnie. Będzie cieszyć na wiosnę. Oby pogoda dopisała i w miarę ciepło było.
Waclaw 21:49, 14 lut 2022

Magleska napisał(a)

Mam ogarniętą ogniskową

Limonkowo-brązową

i limonkową na nowej

U Ciebie zawsze porządeczek.
Ja jeszcze nic nie robię choć dzisiaj zaglądałem i miałem ogromną ochotę na sprzątanie. Zamierzam róże pnącą podwiązać i łodygi poziomo umocować. Sprzątanie - gdy się ociepli.
SlonecznyOgrod 22:55, 14 lut 2022

No Madzia, Ty to masz powera ale kawał roboty odwaliłaś. Po ile godzin dziennie robiłaś?
Magleska 18:15, 15 lut 2022

basia3012 napisał(a)
Madziu, widzę porządki u Ciebie. A i cebulki posadzone. Fajnie. Będzie cieszyć na wiosnę. Oby pogoda dopisała i w miarę ciepło było.

Basiu tak....już zaczęłam porządki mam tydzień wolnego ,a nie mam żadnych planów wyjazdowych ,więc wykorzystuję sobie ten czas na ogarnięcie ogrodu po zimie
oby jeszcze jutro było ciepło
Magleska 18:18, 15 lut 2022

Waclaw napisał(a)

U Ciebie zawsze porządeczek.
Ja jeszcze nic nie robię choć dzisiaj zaglądałem i miałem ogromną ochotę na sprzątanie. Zamierzam róże pnącą podwiązać i łodygi poziomo umocować. Sprzątanie - gdy się ociepli.

Wacław nie zawsze po prostu nie robię fotek bałaganu u mnie teraz jest ładna pogoda i mam wolne ,więc wykorzystuje ten czas
Fajnie ,że zaglądasz
Magleska 18:23, 15 lut 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
No Madzia, Ty to masz powera ale kawał roboty odwaliłaś. Po ile godzin dziennie robiłaś?

Daria dla mnie praca w ogrodzie jest najlepszym lekarstwem na wszelkie smutki ....w nim potrafię zapomnieć o wszystkich bolączkach .....

wczoraj robiłam od 9 do 15 z dwiema przerwami na kawę
a dziś od 8 do 16 -ale też robiłam przerwy ....oby jutro było ładnie ,to mam nadzieję ,że już skończę najgorsze prace ( najgorsze prace to sprzątanie traw )

na jutro mi zostało ogarnąć warzywnik-tam nie mam dużo ,bo jesienią posprzątałam ,ale chcę dosypać kompostu do skrzyń ,oplewić truskawki ....może posprzątać w domku ogrodnika i posprzątać przedpłocie ....taki mam plan ,a co z niego wyjdzie .....się okaże

Buziaki
Urszulla 23:38, 15 lut 2022

Madzia, poszłam w Twoje ślady, głównie z powodu zresetowania po zdalnym nauczaniu. Trawy po raz pierwszy tak wcześnie wycięłam, praca- bajka. Lecz bałagan traw to nic w porównaniu z bałaganem po cięciu drzew. Mam cały ogród zawalony i tak jak Ty, na szczęście urlop muszę dać radę.

Przypomniałam sobie, że na każdy nadmiar runianki się piszę. Gdybym zapomniała to Ty będziesz pamiętać