Martka dziękuję ...... o tak ....jak trawy ścięte ,to od razu jakoś czyściej się zrobiło-chociaż jeszcze wiele drobnych prac porządkowych trzeba zrobić
coś moja wyobraznia jeszcze mocno leniwa ....kombinuję te linie rabat na nowej i nic mi do głowy nie przychodzi ....
chciałabym coś w tym stylu zrobić ,żeby pasowało do reszty ( takie prostokąty trawnika )
a na górnym kwadraty
tak jak tu są
chyba bez metra i rysunków na kartce nic nie wymyślę
Kasia zazdroszczę troszkę ,że są aż tak ułożone ,że nawet za sarną nie pójdą -brawo jesteś konsekwentna w treningu
moja też szkolona ,fajnie słucha na terenie domu , wszystkie komendy wykonuje ,ale niestety na spacer bez smyczy nie chodzę -głuchnie na komendy jak widzi sarny ,czy inne dzikie zwierzęta
Kasiu z grubsza już tak ....wykorzystałam ładną pogodę na maksa teraz jeszcze poprawić linie rabat ,posprzątać w domku ogrodnika .....odkurzyć przedogródek ....i pewnie jakieś jeszcze roboty sobie wynajdę
Sylwuś dużo mniejsza działka niż u Ciebie więc łatwiej ogarnąć .....
ja stipę wycięłam -zawsze wycinam ,ale podobno można tylko wyczesać i ewentualnie trochę podciąć -ale ja wolę wycinanie ,bo taka wyczesywana szybciej w sezonie wygląda sianowato
wszystkie ścinam krótko ....tylko one u mnie się mocno sieją i jak któreś są brzydkie wygnite ,to zawsze mam na podmiankę
tu trochę widać ,jak krótko wycinam -nie mam lepszej fotki
niektóre są wygnite -jak nie ruszą ,to siewki już czekają na zastępstwo -siewki ścinam tylko troszeczkę od góry
ps. dzisiaj wszystko mnie boli ,więc nawet dobrze ,że leje i wieje