Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Margerytka40 06:00, 16 lut 2022

Chyba wszyscy coś tam już zaczynamy w ogrodach po zimie. Fajnie wyjść i tak pozytywnie się zmęczyć. Też proszę o pogodę na dzisiaj bo mam plany na cięcie
Magleska 07:02, 16 lut 2022

Margerytka40 napisał(a)
Chyba wszyscy coś tam już zaczynamy w ogrodach po zimie. Fajnie wyjść i tak pozytywnie się zmęczyć. Też proszę o pogodę na dzisiaj bo mam plany na cięcie

Asia życzę Tobie ,sobie i Wszystkim pragnącym dziś działać dobrej pogody

Magleska 07:08, 16 lut 2022

Urszulla napisał(a)
Madzia, poszłam w Twoje ślady, głównie z powodu zresetowania po zdalnym nauczaniu. Trawy po raz pierwszy tak wcześnie wycięłam, praca- bajka. Lecz bałagan traw to nic w porównaniu z bałaganem po cięciu drzew. Mam cały ogród zawalony i tak jak Ty, na szczęście urlop muszę dać radę.

Przypomniałam sobie, że na każdy nadmiar runianki się piszę. Gdybym zapomniała to Ty będziesz pamiętać

Ula jeśli ja zapomnę ,to Ty mi przypomnij
Nie wiesz czasem czy ją się przycina na wiosnę ?

Bałagan po trawach jest najgorszy ja już mam większość posprzątane -w sumie nie było tak zle -najgrubsze od razu do worów ,pózniej resztki wygrabiane na trawnik ,znowu zbieranie do worów ,a kolejne resztki potraktowałam kosiarką i te z kosza kosiarki spowrotem na rabaty

Magleska 07:15, 16 lut 2022

Luty w Wilczym .....przede wszystkim czas porządków

Życzę Wam i sobie ładnej pogody
Wiolka5_7 07:50, 16 lut 2022

No kochana u Ciebie już wysprzątane pięknie masz w lutowym ogrodzie
O tak żeby pogoda nam dopisała dzisiaj to coś jeszcze zrobimy
Od jutra u mnie deszcz...
daredevil 08:16, 16 lut 2022

Ale masz pięknie posprzatane U mnie jeszcze sterty wszystiego. Trawy wycinam powoli ale kładę na obciętych, bo boję się mrozów... głupio byłoby stracić tyle miskantów

pozdrawiam serdecznie
daredevil 08:16, 16 lut 2022

Powiedz, przycinasz runiankę? Kiedy i jak?
KasiaBawaria 10:16, 16 lut 2022

Az mam wyrzuty sumienia,bo w ogrodzie nie robie ovbecnie nic. Przy moim klimacie moge najwczesniej pod koniec lutego sciac trawy.A u nas i tak deszcze i wichury, wiec nawet nie ma jak popracowac.A rece juz swierzbia.
Magleska 17:58, 16 lut 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
No kochana u Ciebie już wysprzątane pięknie masz w lutowym ogrodzie
O tak żeby pogoda nam dopisała dzisiaj to coś jeszcze zrobimy
Od jutra u mnie deszcz...

Wiola i jak u Ciebie podziałałaś
u mnie było bardzo ładnie ,ale zimny wiatr -chyba od jutra koniec z robotami w ogrodzie

ogarnęłam częściowo warzywnik -jedną komorę kompostownika rozwiozłam po rabatach i mam dość -trudno -skończę w inny dzień

Magleska 18:02, 16 lut 2022

daredevil napisał(a)
Ale masz pięknie posprzatane U mnie jeszcze sterty wszystiego. Trawy wycinam powoli ale kładę na obciętych, bo boję się mrozów... głupio byłoby stracić tyle miskantów

pozdrawiam serdecznie

Karola no już z grubsza ogarnięte cieszę się ,że z trawami mam skończone ....chociaż nie do końca ,bo na przedpłociu mam nie ścięte .....

ja zawsze tak szybko wycinam .....i jak narazie żyją wszystkie .....ale nie namawiam nikogo -ja po prostu wykorzystuję swój urlop i ładną pogodę

daredevil napisał(a)
Powiedz, przycinasz runiankę? Kiedy i jak?

właśnie nie przycinałam do tej pory ......a zastanawiam się ,czy nie zacząć -bo niektóre mają takie długaśne łodygi .....nie wiem sama .....muszę gdzieś doczytać ,co z nią robić

Pozdrawiam również