Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Roocika 10:23, 17 lut 2022

Magleska napisał(a)

Asia u mnie cieplej skorzystałam z pogody

masz może fotki ,jak ją podcinałaś ?

Fotek niestety nie mam. Ale obrazowo pisząc- wycięłam część gałązek a część zostawiłam, robiłam to w celu zagęszczenia się takich słabszych runianek.
sylwia_slomc... 12:33, 17 lut 2022

Dzięki za odpowiedź to chyba zrobię tak samo....jak zdążę
Waclaw 19:40, 17 lut 2022

Magleska napisał(a)

Fajnie ,że zaglądasz

zaglądam, zaglądam
SlonecznyOgrod 22:40, 17 lut 2022

Magleska napisał(a)

Darcia dziś ręka boli ale najgorsze zrobione .....mogę znowu kochać trawy

Madzia wiem o czym mówisz, w tamtym roku się za głowę łapałam jak ścinałam trawy... Posprzątana masz pięknie i tyle roślin, tyle rabat, kompostownik zasiliłaś na maksa. Jesteś pierwsza i najlepsza! Brawo pracusiu❤️☺️
Magleska 07:42, 18 lut 2022

Asia dziękuję za wyjaśnienie przycinania runianki

.....może w takim razie też tylko wybiórczo przytnę te co są byle jakie

Sylwuś zdążysz ,to przytniesz je się fajne przycina tymi małymi nożycami akumulatorowymi ....

Wacław Pozdrawiam

Darcia teraz mam urlop ,więc korzystam
w marcu chcę zająć się na spokojnie warzywnikiem

Martka 08:43, 18 lut 2022

Magleska napisał(a)

najgorsze zrobione .....mogę znowu kochać trawy

cudne

Ja niestety nap podstawie zdjęć nie potrafię rozszyfrować, co chcesz z Tymi kwadratami kombinować i o co chodzi Bez planu się nie obędzie...

Madziu, ja też mam urop, ostatnie dni, ale pogoda od środy nic nie daje zrobić. Chlip chlip. Dla wyrównania poziomu atrakcji - nieoczekiwanie pojawił się majster od poddasza, miałam wcześniej przeciek z dachu i teraz trzeba usunąć na jednej części płyty kg, wełnę i położyć nowe. Bardzo fajnie, że majster jest, tylko że rozpocznę od poniedziałku pracę z tabunami kurzu w domu ... nigdy nie ma idealnie.

Urszulla 18:52, 18 lut 2022

Magleska napisał(a)

Martka dziękuję ...... o tak ....jak trawy ścięte ,to od razu jakoś czyściej się zrobiło-chociaż jeszcze wiele drobnych prac porządkowych trzeba zrobić

coś moja wyobraznia jeszcze mocno leniwa ....kombinuję te linie rabat na nowej i nic mi do głowy nie przychodzi ....

chciałabym coś w tym stylu zrobić ,żeby pasowało do reszty ( takie prostokąty trawnika )

a na górnym kwadraty

tak jak tu są

chyba bez metra i rysunków na kartce nic nie wymyślę

Moim zdaniem są fajne dlatego że nie całkiem równe, ja nic bym nie zmieniała.
Agatorek 20:29, 18 lut 2022

Magleska napisał(a)

Sylwuś dużo mniejsza działka niż u Ciebie więc łatwiej ogarnąć .....

ja stipę wycięłam -zawsze wycinam ,ale podobno można tylko wyczesać i ewentualnie trochę podciąć -ale ja wolę wycinanie ,bo taka wyczesywana szybciej w sezonie wygląda sianowato
wszystkie ścinam krótko ....tylko one u mnie się mocno sieją i jak któreś są brzydkie wygnite ,to zawsze mam na podmiankę
tu trochę widać ,jak krótko wycinam -nie mam lepszej fotki
)

A masz może turzycę amazon mist? Hania (Gruszka) mi pisała, żeby ją wyczesać, ale jak na moje oko to bym ją ucięła .

Stipy też będę wycinać, ale to za chwilę. Ładnie jeszcze wyglądają .

Trudno coś zaproponować odnośnie nowych rabat. Raz, że ze zdjęcia ciężko mi coś wywnioskować. A dwa, że lepiej wychodzą mi fale jednak. Kąty i linie proste to dla mnie „trudny” temat .
daszum 10:56, 19 lut 2022

Magda, bardzo fajne zdjęciowe podsumowanie roku
Widać efekty Twojej pracy

Czym ścinasz tysiące traw?
Takie wielkie pakujesz do worów?
Urszulla 12:09, 19 lut 2022

Madzia, beznadziejna tą sobota. Wszystkie plany sprzątania ogrodu wzięły w łeb. Znów będę mieć tyły.