Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 15:15, 19 lut 2022

Martka napisał(a)

cudne

Ja niestety nap podstawie zdjęć nie potrafię rozszyfrować, co chcesz z Tymi kwadratami kombinować i o co chodzi Bez planu się nie obędzie...

Madziu, ja też mam urop, ostatnie dni, ale pogoda od środy nic nie daje zrobić. Chlip chlip. Dla wyrównania poziomu atrakcji - nieoczekiwanie pojawił się majster od poddasza, miałam wcześniej przeciek z dachu i teraz trzeba usunąć na jednej części płyty kg, wełnę i położyć nowe. Bardzo fajnie, że majster jest, tylko że rozpocznę od poniedziałku pracę z tabunami kurzu w domu ... nigdy nie ma idealnie.

Martka

coś takiego kombinuję tylko ,że muszę się zmobilizować i pomierzyć te trawniki i rabaty na nowej ....chodzi mi o to ,żeby trawnik nie był takim długaśnym tunelem

Trzymam kciuki ,żeby fachowiec szybko się uwinął i zbytnio nie nakurzył

Dziękuję za wczoraj Bużka
Magleska 15:18, 19 lut 2022

Urszulla napisał(a)

Moim zdaniem są fajne dlatego że nie całkiem równe, ja nic bym nie zmieniała.

Ula wiesz ,że jak się uprę ,to żadne rady nic nie dadzą i tak pozmieniam po swojemu

Wyżej-odpowiadając Marcie pokazałam co mi chodzi po głowie

Urszulla napisał(a)
Madzia, beznadziejna tą sobota. Wszystkie plany sprzątania ogrodu wzięły w łeb. Znów będę mieć tyły.

No beznadziejna ......ale domek ogrodnika posprzątałam

a Ty coś robiłaś ?
Buziaki
Magleska 15:23, 19 lut 2022

Agatorek napisał(a)

A masz może turzycę amazon mist? Hania (Gruszka) mi pisała, żeby ją wyczesać, ale jak na moje oko to bym ją ucięła .

Stipy też będę wycinać, ale to za chwilę. Ładnie jeszcze wyglądają .

Trudno coś zaproponować odnośnie nowych rabat. Raz, że ze zdjęcia ciężko mi coś wywnioskować. A dwa, że lepiej wychodzą mi fale jednak. Kąty i linie proste to dla mnie „trudny” temat .

Aga miałam kiedyś ,ale mi wypadła -po zimie była wygnita -i jakoś mnie nie powaliła i się jej pozbyłam ....

a kształty jakoś wymyślę

tylko za zimno na układanie desek ,czy innych patyków ,żeby móc sobie wyobrazić ,jak to chcę mieć
Magleska 15:27, 19 lut 2022

daszum napisał(a)
Magda, bardzo fajne zdjęciowe podsumowanie roku
Widać efekty Twojej pracy

Czym ścinasz tysiące traw?
Takie wielkie pakujesz do worów?

Danusiu dziękuję

Trawy ścinam nożycami żywopłotowymi -ja mam akurat elektryczne St...ll i dają radę
a niskie małymi akumulatorowymi nożycami też S..ll

małe trawy wylądowały w kompostowniku ,a wielkie typu Memory poszły do spalenia ....
do przyszłego sezonu zamierzam dorobić się młynka ,takiego jak mam Martka
Wiolka5_7 16:36, 19 lut 2022

Magleska napisał(a)

Martka

coś takiego kombinuję tylko ,że muszę się zmobilizować i pomierzyć te trawniki i rabaty na nowej ....chodzi mi o to ,żeby trawnik nie był takim długaśnym tunelem

Trzymam kciuki ,żeby fachowiec szybko się uwinął i zbytnio nie nakurzył

Dziękuję za wczoraj Bużka

Podoba mi się nowy zarys rabat Madziu
Też lubię takie uskoki niż proste długie rabaty
Magleska 19:33, 19 lut 2022

Wiola zobaczymy ,czy mi to wyjdzie

Urszulla 19:53, 19 lut 2022

Magleska napisał(a)

Ula wiesz ,że jak się uprę ,to żadne rady nic nie dadzą i tak pozmieniam po swojemu

Wyżej-odpowiadając Marcie pokazałam co mi chodzi po głowie

No beznadziejna ......ale domek ogrodnika posprzątałam

a Ty coś robiłaś ?
Buziaki

Zrobiłam zakupy a potem gniłam w łóżku
Co do rabat zrobisz jak będziesz chciała, ale ten długi pas był fajny bo auto może wjechać a na samym końcu zrobiłabym żywopłot zasłaniający jagodnik i ławeczkę, taki punkt widokowy z góry jak się schodzi.....żeby był cel przechadzki
Martka 22:01, 19 lut 2022

Magdo, mnie się te uskoki podobają teraz już rozpoznaję zamysł ale nie potrafię doradzić czy tak czy nie, to sama ocenisz najlepiej, bo masz pogląd na całość i wiesz co Ci w duszy gra i w jakim tempie

Madziu Wczoraj była świetna akcja czekamy na efekty a numer wybrałaś? U mnie nadal kurz i pył, dziś prac nie było, prądu nie było, wichury, noc nieprzespana, bez jedzenia bo nie było jak odgrzać, auto uwięzione w bramach otwieranych automatycznie - posypał się świat… a to tylko dzień bez prądu … nadal nie mam internetu, w telefonie przeglądanie słabo idzie, „kłopoty ludzi pierwszego świata”, jak moja znajoma mawia. Spokojnego weekendu
sylwia_slomc... 22:07, 19 lut 2022

Dobrze kombinujesz z tymi uskokami
Agatorek 22:11, 19 lut 2022

Madzia, Martka, A co to za akcje, co ?

Martka, do bramy z napędem powinnaś mieć taki „klucz”,

(Tak wygląda mój)

który w razie awarii prądu pozwala odblokować siłowniki i bramę można otworzyć ręcznie. Ja mam takie „zaślepki” na siłownikach i po ich zdjęciu wkładam klucz i mogę wjechać/wyjechać. Tak samo z bramą garażową. Można odblokować napęd ręcznie. Wydaje mi się, że każda tego typu brama ma taką opcję.