Patrzac na te Lagerstroemie to mam malusia nadzieje, ze moj patyczek tez da rade. Mam te z ciemnymi rozowymi kwiatami i to bedzie jedyny patyk, ktorego zabezpiecze na zime Judaszowce powinny juz dac rade, Forest Pansy juz zimowal wiec i reszta powinna a maja lepsza miejscowe bo bardziej oslonieta i przy budynku.
Haniu podziwiam ,że chciało Ci się czytać -naprawdę tym bardziej ,że u mnie mało konkretów -wieczne przeróbki
Dzisiaj np. doprowadzałam do ładu skarpę obok tarasu -mało ją pokazuję ,bo ona taka mało obsługowa jest -oprócz plewienia oczywiście zrobiłam roszady w roślinach -przesadziłam rodki na dół skarpy -na górze marniały -za sucho tam -przy okazji dosadziłam jakieś hosty paprocie ,epimedium i jeszcze kilka drobiazgów -wg mnie poprawka wyszła fajnie -fotki nie zrobiłam ,bo ciemność mnie zastała
Anitki ogród jest boski nie mogę się doczekać kiedy pokaże ostatnie rewolucje
z tą pracowitością to trochę przesadzam -odbija mi się to pózniej na zdrowiu niestety ....
Buziaki
ps mam nadzieję ,że w przyszłym sezonie uda mi się i Twój piękny ogród poznać na żywo
Ewuś mam ją ze 4 ,albo i 5 lat -pierwszy raz zakwitła w tym roku
jak ją kupiłam ,to miała 2 kwiaty ,a potem przez kilka lat nic ....w tym sezonie mnie zaskoczyła pozytywnie -śliczna jest
Dzięki przeczytaniu pierwszej części wątku znam znakomicie tę rabatę z rodkami z boku tarasu. . One pięknie kwitną i mają ciekawie wybarwione liście. Kilka lat temu była tam ścianka z drewienek opałowych, bo wiało. Rodkom z pewnością będzie lepiej na dole skarpy. Pozostałe roślinki świetnie będą tam współgrały. Całoroczna atrakcyjność jest zagwarantowana.
Żałuję bardzo, że Anitka zniknęła z forum. Jej wątek był kopalnią pomysłów na różnorakie ozdoby i kompozycje roślinne. Może ją namówisz na uaktualnienie wątku, bo gdzieś wyczytałam, że obmyślała nowe rabaty bylinowe.
Do siebie serdecznie zapraszam. Oglądanie ogrodu z powodu jego rozmiarów zajmie jakieś 10 minut, a potem możemy się oddać pogaduchom. Na wszelki wypadek zabierz swój magiczny obiektyw. Może uda się wyczarować odrobinę romantyczności z tej mojej ogrodowej prozy.