Wiedziałam, że znowu coś wymyślisz szalona kobieto.
Bardzo lubię funkie w charakterze okrywowym. Jak się rozrosną będzie pięknie.
Na odsłonę ogrodu Anitki też czekam.
Dostrzegłam serce w Twoim pięknym ogrodzie, ktoś zgubił? Też zwróciłam uwagę na runiankę, wygląda świetnie zadarniając, taki ekstra dywanik
Jaki masz pięciornik? Żółty? Jeden krzaczek mam z 10 lat, zrobiłam mu cięcie odmładzające w tym roku, a tak podcinam na 10-15 cm nad ziemią III-IV wg tej stronki z kalendarzem cięcia:
Dokupiłam w tym roku kilka krzaczków, dobra roślina bezobsługowa poza cięciem 1x w roku u mnie na wysokość lawendy czyli ok 50-60 cm (zobacz u mnie 154 pierwsze zdjęcie, po lewej pięciornik 10:00, 12 wrz 2023)
Ania
dziękuję
runianka ładnie mi rośnie tu z boku domu ,w przedogródku teraz bez platana zaczyna żółknąć -muszę tam coś przeorganizować -ale na razie nie mam pomysłu jak poczekam na wenę twórczą
widziałam te świecące kule na tarasie -bardzo fajne
-ja mam od chyba 3 lat zepsute oświetlenie ogrodowe i coś nie mogę się za to zabrać -muszę kupić 16 lamp ,więc wiesz ....zawsze są ważniejsze wydatki
mam takie zwykłe słupki z casto i mrówki porobiły w nich gniazda -pewnie stąd zrobiło się zwarcie -na jesieni zacznę zgłębiać temat naprawy -tym bardziej ,że okablowanie jest -to tylko wymiana lamp i może puszek na bardziej szczelne ...
Gosia to tylko takie drobne roszady na razie żadnych nowych rabat nie tworzę -to co wykopuję -wkopuję na przedpłocie -żal mi wyrzucać ,a tam zamiast chwastów mogą sobie rosnąć
Bożena serce przykrywa prąd a poza tym moje jest tu w ogrodzie
pięciornik mój biały z żółtym środkiem -chcę dokupić jeszcze pomarańczowe i różowe
dziękuję za linka i opinie o nich zachęciłaś mnie do współpracy z nimi