Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:59, 25 lip 2021

Urszulla napisał(a)

W nadmiarach wody sprawdzają się: wysokie trawy, werbena hastata i paragońska, liliowce,róże. Variegatus ma zimny kolor jakoś do limonkowej chyba nie bardzo zachwycający ten Twój czyściec bo taki stojący i zwarty. Przypomnij mi żebym sobie wzięła sadzonkę. Mój się pokłada, schnie i wygląda beznadziejnie. Czas go wymienić.
Nie wiem natomiast czemu uparłaś się na Ice Dance.....brrrrr znasz moje zdanie. Właśnie siedzę u Ciebie na kawie wirtualnie z tabletem u mnie już pada.

Ula
mi ten Variegatus tam pasuje

tam jest sporo odcieni zimnej bieli ,więc powinno być fajnie

a przy basenie może się to ID panoszyć -nie zamierzam tam nic więcej dosadzać -ma być małoobsługowa

Przyjedziesz na kawkę ,to Ci ukopię tego czyśca -ja swoim obcinam kwiatostany-może temu się nie wykłada ...

Buziaki
Alija 22:02, 25 lip 2021

Magleska napisał(a)

Piękne kolorki.
Magleska 22:08, 25 lip 2021

Urszulla napisał(a)

To jest model na łamy czasopism ogrodniczych, śliczne połączenie )

Dzięki też mi się podoba ta rabata

Urszulla napisał(a)

A to drugie które mi zapadło w pamięć śmiałek i fioletowe floksy

Buziak

Urszulla napisał(a)

A ja też myślę czym podsadzić moją budleję. U mnie ciągle mnie niepokoi mix zimne-ciepłe a wszędzie tak mam czy to jest faza choroby????
To była długa kawa......z gotowaniem obiadu

Ula
budleje posadziłam z variegatusami przy placyku -róże poszły na drugą stronę ,ta strona będzie w bieli,szarości i trochę fioletu lawendy tak się kolorystycznie bawię nasadzeniami

miks zimne ciepłe też mi zgrzyta -ale zależy z czym i jak połączone

dosadzę tu jeszcze czyściec i małe trawki -chyba beatlesy ,mam ich sporo w przechowalni
kosaćce pójdą też na drugą stronę placyku
Buziaki
Magleska 22:09, 25 lip 2021

Johanka77 napisał(a)

Podoba mi się basenowa!
W ogóle jakie Ty tam dorodne trawska masz!

Asia dzięki

w zeszłym sezonie to była jedna kępa -podzielona na tyle kawałków -u mnie trawska dostają małpiego rozumu chyba zacznę nimi handlować
Magleska 22:10, 25 lip 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Szalejesz z trawami, a ja ich się boję. Myślę, że to jest uraz po poprzednich moich wcieleniach ogrodowych: trawa to chwast, a trawnik to strata cennego areału.

Trudno to zmienić na stare lata. Ale już jakiś wyłom w myśleniu jest. Mam i kawałek trawnika i kilka trawek.

Haniu szaleje ,bo mam ich za dużoooo-rosną u mnie jak głupie i co 3 lata muszę dzielić
Magleska 22:13, 25 lip 2021

Martka napisał(a)

Czadzik! Zachwycam się. Basenowa z żółtymi akcentami - bardzo fajnie w pobliżu wody. Madziu, Ty jesteś kobietą-wulkanem energii, uruchamiasz ją na kolejnych rabatach w tempie błyskawicznym. Jak nadążyć, no jak... Wrzuciłam Ci Danusiną "diabelską". Dobrej niedzieli!

Martka
Basenowa nie ma żółtych akcentów -to słoneczniki i rabata przy warzywniku wbija się w tło
basenowa jest w szaro-zielonej tonacji

Byłam ,widziałam fotki dziękuję Ci bardzo
Magleska 22:15, 25 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podziwiam Jak Ty takie wielkie trawy dałaś rade przesadzić Niemożliwa Jesteś w dążeniu do perfekcji

Sylwia one w zeszłym sezonie sadzone -nie były jeszcze jakoś mocno ukorzenione -ciężkie ,jak cholera -do dziś mnie kręgosłup boli .....

Dzięki za fotkę
Magleska 22:16, 25 lip 2021

wiklasia napisał(a)
Podzielam zdumienie Sylwii - na jak Ty zdołałaś takie kolosy wykopać i poprzesadzać i nie nabawić się przy okazji żadnego uszczerbku na zdrowiu?
Mnie już wszystko boli, w kręgosłupie trzeszczy, ręce omdlewają na sam widok tych ML.

Asiu Wiklasiu bo ja silna baba jestem nie stworzona do leżeć i pachnieć ,tylko do łopaty

a kręgosłup mnie jeszcze dzisiaj boli
Magleska 22:16, 25 lip 2021

Alija napisał(a)

Piękne kolorki.

Alicja dzięki
Johanka77 22:18, 25 lip 2021

Magleska napisał(a)

Asia dzięki

w zeszłym sezonie to była jedna kępa -podzielona na tyle kawałków -u mnie trawska dostają małpiego rozumu chyba zacznę nimi handlować

To jest myśl!
Ja nad jezioro trochę potrzebuję - przynajmniej biorąc pod uwagę pierwsze trzy projekty
Mogę być pierwszym klientem