Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

eliza3 17:40, 06 sie 2012

Olu, ale u Ciebie pięknie.. piękne hortensje, piękne trawy, piękne kulki, piękne jeżówki... ach, wszystko piękne, a najważniejsze, że wszystko tak ślicznie sfotografowałaś, że wyjść się nie chce... zresztą co mi tam, idę znowu pooglądać... pozdrawiam
Urszulla 17:43, 06 sie 2012

Olu -dzięki Ci za odpowiedź. U Kapiasów jest drogo, ale napewno roślinki są wypasione. Ja robiłam ostatnie zakupy w Pisarzowicach. A szkółkę bylin wynalazłam w Bestwince- ale jeszcze nie byłam.
Mam nadzieję że poznamy się we wrześniu. Pozdrawiam Cię i Twój wypasiony ogród
ola 19:40, 06 sie 2012

Ewelinko, Matrona rośnie tu od 3-4 lat . Kępa ta powstała z posadzenia jednej sadzonki tzn. z jednego badylka.

Elu, dzięki za miłe pochwały.

Urszullo, też mam taką nadzieję.

Pozdrawiam.
EPODLAS 21:59, 06 sie 2012

Pięknie u Ciebie, a najbardziej podobają mi się trawy. Rozplenice są bardzo wdzięcznym tematem do fotografowania.
nieszka 22:10, 06 sie 2012

Też uwielbiam rozchodniki, mam co prawda dopiero 10 sztuk ale zaczne chyba kolekcjonować nowe odmiany. Są takie zupełnie niewymagające a takie piękne
ola 22:19, 06 sie 2012

Masz rację Nieszko, są nie do zdarcia. Rozchodniki, te okazałe, są jak kameleon, o każdej porze roku inne, i zawsze piękne, nawet zimą, gdy na zaschniętych kwiatostanach tworzą się czubki ze śniegu.
I do tego - tanie jak barszcz. Pozdrawiam.
nieszka 23:09, 06 sie 2012

Ja miałam w zeszłym roku jedną kępkę rozchodnika 'Aureovariegatum' i nie przetrzymał zimy a taką miałam nadzieję że go rozmnoże. Dzwine, bo mi jakby zgnił. Może tylko te typowe są takie nie do zdarcia...
anna_studio 23:13, 06 sie 2012

Olu, cieszę się bardzo na spotknie z Tobą.....
A rozplenice masz już takie piękne.....
U mnie strasznie oberwały po zimie, długo się zbierały i chyba nie będą takie piękne jak w tamtym
Czy Ty je czymś zasilasz??? Ja moich nie.
ola 08:15, 07 sie 2012

Aniu, ja też cieszę się na spotkanie, cóż to będą za emocje ... .
Moje rozplenice nawożę, jak z resztą wszystko, granulowanym obornikiem kurzym lub bydlęcym. Hamelnki rosną ładnie, ale moja ulubienica Herbstzauber coś w tym roku nie bardzo. Ledwo wyrosła a jakby już chciała zasychać, myślę, że to z powodu suszy. Ale wreeeeeeszcie trochę polało dziś w nocy,
można na jakiś czas odpocząć od biegania po ogrodzie z konewką.
Pozdrawiam.
nieszka 09:10, 07 sie 2012

U mnie też deszcz zaczycił nas swoją obecnością. Dawno tak się nie cieszyłam z deszczu w sierpniu