Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

Kindzia 08:54, 03 sie 2012

Witam Sąsiadkę! Mam blisko do Ciebie, bo mój zaczątek ogrodu w Porebie k/Pszczyny. Nie mam jeszcze wątku, nie ma co specjalnie pokazywać, nie mam odwagi...Ale oglądam Twój ogród i zachwycam się. Będę u Kapiasów 8-go. Może się spotkamy?
paola1a 09:16, 03 sie 2012

Witaj Olu
Chciałam Ci powiedzieć, że Twój ogród jest o prostu zachwycający - piękne roślinki i te żwirkowe nawierzchnie- cudo. Ale najbardziej zachwyciła mnie Twoja hortensja w donicy. W jakich Ty warunkach ją przechowujesz, że tak pięknie Ci kwitnie???? Bo ja moje ogrodówki również przechowuje zimą ale i tak nie mają zbyt wielu kwiatów a Twoja jest oszałamiająca. Jeśli możesz to zdradź nieco tych sekretnych sztuczek ( jakie warunki, temperatura itd.)
Urszulla 23:10, 03 sie 2012

Witaj.Mam pytanie do Ciebie-czy Ty kupujesz rośliny na giełdzie kwiatowej w Tychach. Jeśli tak to jakie tam są ceny? Bo w szkółkach za żurawki płaciłam 9zł, a berberysy karłowate były po 15-17zł. Czy masz jakieś inne żródła tańsze. Potrzebuję teraz dużo berberysów...
ola 10:24, 05 sie 2012

paola1a napisał(a)
Witaj Olu
Chciałam Ci powiedzieć, że Twój ogród jest o prostu zachwycający - piękne roślinki i te żwirkowe nawierzchnie- cudo. Ale najbardziej zachwyciła mnie Twoja hortensja w donicy. W jakich Ty warunkach ją przechowujesz, że tak pięknie Ci kwitnie???? Bo ja moje ogrodówki również przechowuje zimą ale i tak nie mają zbyt wielu kwiatów a Twoja jest oszałamiająca. Jeśli możesz to zdradź nieco tych sekretnych sztuczek ( jakie warunki, temperatura itd.)

Dzieki za komplementa, a odnośnie hortensji to ze względu na małą donicę często ją dokarmiam, to samo robiłam też w zeszłym roku mimo, że nie miała ani jednego kwiatka nabrała za to masy zielonej, wypuścila sporo nowych gałązek. no i podlewanie , o zgrozo, nawet dwa razy dziennie. Oczywiście zimowałam ją w garażu. Pozdrawiam.
ola 10:26, 05 sie 2012

Urszulla napisał(a)
Witaj.Mam pytanie do Ciebie-czy Ty kupujesz rośliny na giełdzie kwiatowej w Tychach. Jeśli tak to jakie tam są ceny? Bo w szkółkach za żurawki płaciłam 9zł, a berberysy karłowate były po 15-17zł. Czy masz jakieś inne żródła tańsze. Potrzebuję teraz dużo berberysów...

Witaj Urszullo, prawie we wszystko zaopatruję się u Kapiasów, żurawki były ostanio po 8,20. A berberysy, to zależy od gatunku. Ja ostanio kupiłam Admirationy po 20 zl. chyba.
Pozdrawiam.
myszorek 15:52, 05 sie 2012

ola napisał(a)
[img

jak ja się cieszę, że tutaj wdepnęłam. Przepięknie wygląda ta kompozycja, elegancko i czytelnie
ola 20:24, 05 sie 2012

Ja też bardzo się cieszę, że tu wdepnęłaś.Pozdrawiam serdecznie.
ola 23:09, 05 sie 2012

Mój ogród mógłby się nazywać "sedumowy ogród"... , posadziłam ich ok. 37 sztuk.

Joaska 14:35, 06 sie 2012

Ola jak to wszystko u Ciebie pięknie poukładane ... jak z katalogu.... oj kiedy ja się doczekam takich widoków u siebie .. no może nie takich samych ,ale przynajmniej ogrodowych
Welka 17:04, 06 sie 2012

ola napisał(a)
Mój ogród mógłby się nazywać "sedumowy ogród"... , posadziłam ich ok. 37 sztuk.

Na wcześniejszych zdjęciach było lepiej widać jak jest duża, ale chodzi mi o to jak długo masz już tę kępkę Matrony (bo to Matrona?)
Pozdrawiam