Witam Sąsiadkę! Mam blisko do Ciebie, bo mój zaczątek ogrodu w Porebie k/Pszczyny. Nie mam jeszcze wątku, nie ma co specjalnie pokazywać, nie mam odwagi...Ale oglądam Twój ogród i zachwycam się. Będę u Kapiasów 8-go. Może się spotkamy?
Witaj Olu
Chciałam Ci powiedzieć, że Twój ogród jest o prostu zachwycający - piękne roślinki i te żwirkowe nawierzchnie- cudo. Ale najbardziej zachwyciła mnie Twoja hortensja w donicy. W jakich Ty warunkach ją przechowujesz, że tak pięknie Ci kwitnie???? Bo ja moje ogrodówki również przechowuje zimą ale i tak nie mają zbyt wielu kwiatów a Twoja jest oszałamiająca. Jeśli możesz to zdradź nieco tych sekretnych sztuczek ( jakie warunki, temperatura itd.)
Witaj.Mam pytanie do Ciebie-czy Ty kupujesz rośliny na giełdzie kwiatowej w Tychach. Jeśli tak to jakie tam są ceny? Bo w szkółkach za żurawki płaciłam 9zł, a berberysy karłowate były po 15-17zł. Czy masz jakieś inne żródła tańsze. Potrzebuję teraz dużo berberysów...
Dzieki za komplementa, a odnośnie hortensji to ze względu na małą donicę często ją dokarmiam, to samo robiłam też w zeszłym roku mimo, że nie miała ani jednego kwiatka nabrała za to masy zielonej, wypuścila sporo nowych gałązek. no i podlewanie , o zgrozo, nawet dwa razy dziennie. Oczywiście zimowałam ją w garażu. Pozdrawiam.
Witaj Urszullo, prawie we wszystko zaopatruję się u Kapiasów, żurawki były ostanio po 8,20. A berberysy, to zależy od gatunku. Ja ostanio kupiłam Admirationy po 20 zl. chyba.
Pozdrawiam.
Ola jak to wszystko u Ciebie pięknie poukładane ... jak z katalogu.... oj kiedy ja się doczekam takich widoków u siebie .. no może nie takich samych ,ale przynajmniej ogrodowych