Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Alija 20:41, 22 maj 2024

Krzewuszka imponująca, bardzo lubię te krzewy, pięknie kwitną i są zdrowe.
U mnie w ubiegłym sezonie połowa palibina uschła, zostało parę gałązek, myślałam, że już po nim, ale poobcinałam
i w tym roku nawet zakwitł, chociaż pokrój ma nieciekawy.
LIDKA 20:50, 22 maj 2024

Jakieś krzewuszki posadze na nowej rabacie. I inne krzaki. Mam ok 60 hortek a i innych kwitnących wcale.
Narsilia 05:57, 23 maj 2024

LIDKA napisał(a)
Jakieś krzewuszki posadze na nowej rabacie. I inne krzaki. Mam ok 60 hortek a i innych kwitnących wcale.

No krzewuszki piękne w okresie maj czerwiec ciężko się w nich nie zakochać a ogólnie to krzewy bezobsługowe ,poza cięciem jeśli nam zależy na danym pokroju, a moje rosną w tak ciężkich warunkach w piachu i gruzie pobudowlanym. (Może nie powinnam się przyznawać że taki ogrodnik)
A rosną przepieknie
Monika83 09:50, 23 maj 2024

Narsilia napisał(a)
Moja piękna w pełnym rozkwicie
No i pięknie zakwitł, też mam taką żarówe, dopiero teraz zakwitł Ostatnio w Dino widziałam rodki i w dobrej cenie do 40zł jak byś chciała kupić
Narsilia 09:56, 23 maj 2024

Monika83 napisał(a)
No i pięknie zakwitł, też mam taką żarówe, dopiero teraz zakwitł Ostatnio w Dino widziałam rodki i w dobrej cenie do 40zł jak byś chciała kupić

Powiem ci że ja to mam jakiegoś pecha albo nie wiem, w biedronkach u mnie nie ma tych roślin co dziewczyny kupują albo takie zdechlaki, a w Dino byłam nawet przedwczoraj to tylko rośliny do domu , aaa i lawenda ale nie za duża doniczka a 25 zł to takie podobne w szkółkach do 15 zł spokojnie
Monika83 10:05, 23 maj 2024

Narsilia napisał(a)

Powiem ci że ja to mam jakiegoś pecha albo nie wiem, w biedronkach u mnie nie ma tych roślin co dziewczyny kupują albo takie zdechlaki, a w Dino byłam nawet przedwczoraj to tylko rośliny do domu , aaa i lawenda ale nie za duża doniczka a 25 zł to takie podobne w szkółkach do 15 zł spokojnie
Ja w poniedziałek byłam w Dino po pracy to kilka rodków było, białe Cunninghams i różowe Roseum Elegans, jeszcze przy kasie pani powiedziała mi że były fioletowe Catawbience ale tych już nie widziałam...
DariaB 10:25, 23 maj 2024

Narsilia napisał(a)

U mnie w Biedrze też nigdy nic nie ma, albo ja zawsze nie w porę tam jestem. Częściej się mi udaje w Lidlu coś kupić. Dino u mnie nie ma.
Narsilia 10:43, 23 maj 2024

Monia ,Daria to ja też w Lidlu jeszcze też spotkam , ale z tym Dino się nakręciłam i pojadę jeszcze jutro do innego takie różowe bądź fioletowe bym przygarnela )
Gruszka_na_w... 19:02, 23 maj 2024

Krzewuszka kwitnie imponująco. Moje w tym roku przemarzły. Dzisiaj właśnie przycinałam gałązki z przemarzniętymi pąkami kwiatów. Krzewuszki potrzebują tylko wilgoci i słońca. Tyle im wystarczy. Zasobność gleby jest im obojętna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Narsilia 20:21, 23 maj 2024

Majowy wieczór widok z tarasu