Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 16:09, 03 mar 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Myślę nad jakimś innym kształtem dla tej rabaty, ale tak mi się wcześniej jeszcze lampka kontrolna włączyła…czy masz już wszystkie ważne elementy zaplanowane które chcecie mieć? Miejsce na ognisko, garaż, wędzarkę, szklarnie, sad, jagodnik, placyk pod basen, placyk pod plac zabaw? Wiem, że nie każdy wszystko potrzebuje, ale szkoda przerabiać rabatę za kilka lat jak miałoby coś dojść.

Cześć Pati no ogród i otoczenie wokół domu ewoluuje razem z potrzebami teraz zrodziła się potrzeba tej huśtawki i napewno jeszcze gdzieś w ogrodzie muszę wstawić fotel lub ławeczkę , placyk zabaw będzie z przodu domu w takiej nie zaaranżowanej części .

Myślę że to będzie się działo jednak wiosną latem spontanicznie
Narsilia 16:11, 03 mar 2025

Póki co pierwszy wiosenny spacer po ogrodzie przy okazji wolnego dnia , sadzone jesienią narcyzy powoli wyglądają z ziemi bardzo fajny widok już się nie mogę doczekać efektu .

Do tego było dziś sadzenia kupionych wcześniej irysów Lili i orlików
Narsilia 16:12, 03 mar 2025

Wspomniane zakupki
Narsilia 16:13, 03 mar 2025

Pierwsze poidełka już ładnie zbierają wodę
Ichigo 17:51, 03 mar 2025

Ja planuję jechać na wieś w środę, może też w piątek się uda. Tym samym rozpocznę nowy sezon ogrodowy. Z cebulek roślin letnich zamierzam posadzić w tym roku tylko lilie, rzecz jasna w koszyczkach, bo wszystkie moje poprzednie lilie zostały zjedzone. Nie ostała się ani jedna. W środę przytnę powojniki i hortensje, może też część traw. Przejdę się po ogrodzie i zobaczę, co rośnie. Ciekawa jestem, czy zakwitły już irysy żyłkowane. W zeszłym roku kwitły już pod koniec lutego, ale luty był wtedy bardzo ciepły, zupełnie inny niż w tym roku.

Widzę, że sadzeniem rozpoczęłaś już nowy sezon. I narcyzy ładnie u Ciebie wschodzą. Nic tak nie cieszy, jak obserwowanie wyglądających z ziemi kiełków cebulek, które się sadziło jesienią. Oby jak najwięcej wiosennych zakwitło
LIDKA 18:03, 03 mar 2025

U mnie wyłażą tulipany te co mam kilka sezonów. Nowe jeszcze nic nie widać.
Narcyzy wychodzą na bukowej i w doniczce. Dokupiłam dzis doniczke z hiacyntami.
Od razu wsadziłam.
Prymulki od Justynki mi kwitną ale to takie mikrusy. Trzeba sie schylić zeby zobaczyć.

Dostałam kiedyś cebulice i wrzuciłam do doniczki. Myślałam ze juz nic z nich nie bedzie a one kwitnąć bedą.
Wsadzę do ziemi po kwitnieniu.

I czekam na szafirkową rzeczkę.

Ciągle za malo mam tych wczesnowiosennych.

LIDKA 18:05, 03 mar 2025

Narsilia napisał(a)
Pierwsze poidełka już ładnie zbierają wodę

Z czego to poidełko ? Fajne. Ja jeszcze nie mam żadnego

W misie ogniskowej dziure kazałam wywiercić zeby woda nie stała. O głupia ja .... mise mamy 2 lata. Ognisko było raz.

Musze zatkac te dziure czymś.
LIDKA 18:07, 03 mar 2025

Narsilia napisał(a)
Wspomniane zakupki

Orliki bardzo wdzięczne są. Mam różne z darów ogrodowiskowych. Sieją się troche. Moze bedą siewki i w tym roku.

Niech Ci dobrze rosną. Ciekawam bardzo tych irysków.
Narsilia 20:50, 03 mar 2025

Ichigo napisał(a)
Ja planuję jechać na wieś w środę, może też w piątek się uda. Tym samym rozpocznę nowy sezon ogrodowy. Z cebulek roślin letnich zamierzam posadzić w tym roku tylko lilie, rzecz jasna w koszyczkach, bo wszystkie moje poprzednie lilie zostały zjedzone. Nie ostała się ani jedna. W środę przytnę powojniki i hortensje, może też część traw. Przejdę się po ogrodzie i zobaczę, co rośnie. Ciekawa jestem, czy zakwitły już irysy żyłkowane. W zeszłym roku kwitły już pod koniec lutego, ale luty był wtedy bardzo ciepły, zupełnie inny niż w tym roku.

Widzę, że sadzeniem rozpoczęłaś już nowy sezon. I narcyzy ładnie u Ciebie wschodzą. Nic tak nie cieszy, jak obserwowanie wyglądających z ziemi kiełków cebulek, które się sadziło jesienią. Oby jak najwięcej wiosennych zakwitło

No dziękuję za odwiedziny Madziu , no czekam na pogodę ale miło widzieć że cebulki się zbierają no i trochę ciepełka ożywi ogród pamiętaj wstawić zdjęcia ze swojego jak będziesz po odwiedzinach.
Narsilia 20:52, 03 mar 2025

LIDKA napisał(a)

Orliki bardzo wdzięczne są. Mam różne z darów ogrodowiskowych. Sieją się troche. Moze bedą siewki i w tym roku.

Niech Ci dobrze rosną. Ciekawam bardzo tych irysków.

Lidka palenisko zatkaj to będzie miało podwójną funkcję z koreczkiem , to poidełko to ruszt od pieca teściu znalazł na złomie

Dziś też przycinalam seslerie od Ciebie więc sciaglam cię myślami Lidka