Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

BASIA8 09:50, 07 kwi 2022

Karola też trzymam kciuki co by dobrze było. Ciężko się pracuje i funkcjonuje jak głowa zabita. Najgorsze czekanie. Wielkie buziaki przesyłam dla Was
Juzia 11:01, 07 kwi 2022

daredevil napisał(a)
Juzia, wcale nie urosla, zarosnieta przez werbene I trawy, musze o nia zadbac w tym sezonie. Kiedys bedzie ladnie

To tylko tak na pustym tle wygląda?
sylwia_slomc... 12:14, 07 kwi 2022

daredevil napisał(a)
Maliny przyszły. Zaczęłam je sadzić ale mam jednak lepsze miejsce dla nich. Żeby je posadzic muszę przesadzić jagody kamczackie. A żebh je przesadzić znowu pasek trawnika do zdarcia. Eh

Drzewka owocowe wygladaja dobrze, procz orzecha wloskiego. Chyba kolejna próba zawiodla hmmmmm

Orzechowe siewki czasem u mnie wyrywam bo już bym miała orzechowy las. Mogę zostawić jak znajdę, ale łatwo orzecha zasadzić z pestki orzecha. Całą pestkę w łupinie tej drewnianej kładziesz na ziemi tym łączeniem w stronę gruntu lekko dociskacz nie przysypujesz zostawiasz do wiosny na mrozie wiosną kiełkuje jeśli zawartość była zdrowa, rośnie szybko.
daredevil 12:20, 07 kwi 2022

Basia dzięki!

Juzia cieszę się że widzisz że urosła może i urosła, ale chciałabym żeby urosła bardziej i się połączyła no ale tu trzeba czekać, a ja nie lubię czekać

Sylwia dzięki! Ja duże drzewo zwykłego orzecha mam. Ale co roku kupuję duże orzechy odmiany Jacek i takie drzewo bym chciała. Orzechy większe i lepsze w smaku moim zdaniem. I kupiłam drzewo, dwa razy, ale coś się nie chce przyjąć... zobaczymy może jeszcze pąki mu napęcznieją, pogoda dobra żeby się rośliny wolno zabierały za życie

pozdrawiam serdecznie
daredevil 12:35, 07 kwi 2022

Z newsów budowlanych. Wreszcie coś się zaczyna dziać. Przekładka wody klepnięta, nareszcie, przez wszystkich świętych. Dziś ma na działkę przyjechać hydraulik i gość od koparki, razem, by obejrzeć miejsce masakry i może wreszcie dostanę jakąś wycenę na prace ziemne i przyłącza i tę przekładkę wodociągu. Mam nadzieję mnie na to stać.

Pozwolenie na budowę domu prawie gotowe, architekt dziś odbiera papiery - zostało mi obejście sąsiadów może w weekend/jutro? zebranie podpisów i oddanie papierów do wydziału architektury. I kolejne czekanie, ale może tym razem krótkie.
Napisałam też do geodety, ile chce kasy za wyznaczenie budynku, pod koniec miesiąca po wszystkich wykopkach i przekopkach w terenie. Od 2go maja wchodzi ekipa z fundamentami. Jak wyjdziemy z ziemi to chyba się upiję (pierwszy raz w życiu) hahaha
A potem długo długo nic, może droga/utwardzenie i ogrodzenie działki, bo wykonawca z resztą budowy wróci w grudniu. O ile będzie miał czas, a ja kasę.
Fuksja 12:43, 07 kwi 2022

Dziękuję.
AnnaCh 13:35, 07 kwi 2022

Ja przepraszam, ale niedawno Cię tu znowu odkryłam, jaki dom, jaka działka, że co?
Weź mnie proszę naprowadź na numerek strony do poczytania, bo przeleciałam obrazki
daredevil 14:54, 07 kwi 2022

Ania haha niedużo straciłaś, nic się nie dzieje znaczy dzieje ale baaaardzo powoli. Zobaczymy co z tego bałaganu wyjdzie. Działeczka 500m2, domek mały 80m2 do stanu surowego z przeznaczeniem na sprzedaż ale w ślimaczym tempie bo papierologia no i kasa.

Może jednak nie na sprzedaż będzie bo pracuję nad Rodzicami żeby sprzedali stary dom w którym mieszkają, nieocieplony i o 2 piętra za duży, na którego ogrzewanie powoli przestaje ich być stać...
pozdrawiam serdecznie!
daredevil 12:53, 08 kwi 2022

W igloo

Na ostatnim zdjeciu pierwsze dyniowate

Weekend za moment, dzieki bogu.

W planie dosadzenie ostatnich malin letnich odmiany Glen Ample. I - jesli sie uda - napelnienie skrzyn w tunelu kompostem I ziemia.

Miłego!
edi75 12:58, 08 kwi 2022

W igloo zielenie