Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

inka74 17:32, 18 sty 2023

Juzia, na razie nie widzisz drastycznej zmiany bo drzewa nie rosną w rok czy w dwa. I musiałabyś mieć okaz do porównania czyli np. identyczną sztukę ale taką która nie zmarzła. Przymarznięty czubek to nie to samo co cięcie zdrowego przewodnika. W naszym klimacie ambrowce nie osiągają swoich oryginalnych rozmiarów bo właśnie podmarzają i potem marnują czas na odbudowę. W związku z tym też trochę inne kształty i rozmiary osiągają. Nie dane nam jednak będzie zobaczyć finalnie co z nich wyrośnie bo życia nam nie starczy.
olciamanolcia 18:01, 18 sty 2023

April napisał(a)
No już wiem czemu tu tyle stron natrzepane Twoje Besty są the best Generalnie cały przegląd można by zacytować, bo wszystko bardzo wpadające w oko i zapadające w serce. Świetna kolorystyka i ten porządek w nasadzeniach. No ja już się chyba czegoś takiego nie dam rady nauczyć

Dziekuję za pochwały

I bardzo dobrze , że się nie nauczysz bo jakby wyglądał Twój piekny leśny ogród tak powiedzmy uporządkowany Nie wyobrażam sobie u Ciebie takiego ładu
olciamanolcia 18:26, 18 sty 2023

Mirka napisał(a)
Hej Justyna ty to człowieka ze snu potrafisz wybudzić
Rabaty letnie przeglądałam po cichutku jakoś weny nie mam jeszcze wiosennej .Ty już widzę działasz i dobrze może wiosnę przywołasz
Pozdrawiam

PozdrowionkaBudź się- już styczeń
Juzia 07:20, 19 sty 2023

inka74 napisał(a)
Juzia, na razie nie widzisz drastycznej zmiany bo drzewa nie rosną w rok czy w dwa. I musiałabyś mieć okaz do porównania czyli np. identyczną sztukę ale taką która nie zmarzła. Przymarznięty czubek to nie to samo co cięcie zdrowego przewodnika. W naszym klimacie ambrowce nie osiągają swoich oryginalnych rozmiarów bo właśnie podmarzają i potem marnują czas na odbudowę. W związku z tym też trochę inne kształty i rozmiary osiągają. Nie dane nam jednak będzie zobaczyć finalnie co z nich wyrośnie bo życia nam nie starczy.

Prawda
olciamanolcia 07:33, 19 sty 2023

Juzia mój chudzielec tez ma dwa czubki- przewodnik albo usechł albo zmarzł . Stawiam na to pierwsze
olciamanolcia 18:06, 21 sty 2023

A ja dziś miałam zamiar kilka traw podciąć, nożyce naostrzyłam u Miłego Pana a tu śnieżna niespodzianka i do tego burzowa z piorunami Kocham zimę ❤️

❤️

Co tam że śnieg - ptaszek przyleciał i trza polować

Kordina 18:44, 21 sty 2023

Jak baśń z 1000 i jednej nocy, uwielbiam ten głęboko chabrowy kolor nieba zimowego. No właśnie było dziwnie, bo zadyma śnieżna z piorunami, ale wyładowania w poziomie nad chmurami.
Zaczynasz chodzić po śniegu? Czy tylko chcesz zrobić wrażenie? Ładne kopytko
An_na 18:52, 21 sty 2023

Jeśli Justyna chciała zrobić wrażenie to się udało podwójnie
Raz, to ta sceneria, jak piszesz Bożenko, baśniowa. A dwa, to bosa stopa na śniegu. Fajna fotka.
Justyna, Ty tam gdzieś saunę posiadasz? Czy tak sobie hasasz po prostu?
inka74 19:26, 21 sty 2023

Bosko, ogród z takim podświetleniem wygląda niesamowicie.
LIDKA 20:11, 21 sty 2023

Widze że chodzenie boso zaraźliwe się zrobiło.
Sceneria jak z baśni