Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Kordina 00:28, 27 sty 2023

olciamanolcia napisał(a)

Bożenko żadne wrażenie Wyskoczyłam wieczorem w klapeczkach foty porobić i tak se stopę na śniegu postawiłam
Jedno wiem-w życiu nie mogłabym morsować Tak mi gira zmarzła, że zaraz grube skarpety ubrałam i musiałam się rozgrzać napojem wyskokowym

Ps w biedrach są ciemierniki-wczoraj widziałam na Żeromskiego

Już nie ma dzisiaj, a właściwie wczoraj wieczorem 26.01 kupiłam w biedrze na skrzyżowaniu Grottgera Łęczycka, zostało z 7 sztuk
NowaKiKi 13:58, 01 lut 2023

cześć, jestem tu od niedawna. Przejrzałam Twój wątek i ogrod masz śliczny. Zastanawia mnie Twoj miskant olbvrzymi. Jakiej średnicy u Ciebie on jest? I ile dokładnie ma lat?
olciamanolcia 16:07, 06 lut 2023

NowaKiKi napisał(a)
cześć, jestem tu od niedawna. Przejrzałam Twój wątek i ogrod masz śliczny. Zastanawia mnie Twoj miskant olbvrzymi. Jakiej średnicy u Ciebie on jest? I ile dokładnie ma lat?

Cześć
miło mi w kwestii ogrodu
Miskant posadzony był w 2015 roku.. Były to dwie małe sadzonki...Średnicę cały czas ograniczam okopując go co dwa lata- w tym sezonie również go to czeka. Na chwilkę obecną każda z sadzonek ma ok 70 cm
Przez pierwsze trzy albo cztery lata kwitł pięknie-i na tym jego urok sie skoczył.
Szczerze to najchętniej bym się go pozbyła bo ciężko mi cokolwiek pod nim posadzić aby robił za tło. Były już przed nim niższe miskanty ale on jest tak wielki ,że efektów z piętrowych nasadzeń nie było widać.

olciamanolcia 16:26, 06 lut 2023

Nie wiem jak u Was ale u mnie od kilku dni śnieżyca...
W tygodniu zabrałam się za obcinanie hortek bo była piekna pogoda. Poszło wszystko pod sekator oprócz tych przy tarasie- Jak kto chętny na patyki Silver Dollari Vanila Fraise-jeszcze zostały do wycięcia dwie- piszta reszta już wycięta.

Teraz wszystko pod śniegiem-mam nadzieję, że ich nie zabiłam

Zabrałam się za platany-poprzycinam kilka cm dalej w odniesieniu do zeszłorocznego cięcia.
pogoda zmusiła mnie do zaprzestania cięcia bo zgrabiały mi ręce

I zastanawiam się czy nie zabiłam klona palmowego Atropurpureum. Co prawda przesadziłam go późnym latem ale wydaje mi się ,że się nie przyjął. drugi egzemplarz ten przy pissardi ma pąki a ten wyglada tak

Jedynym nienudzącym się jest Pan Kret Od wczoraj zrobił pięć kopców w tym trzy przy samym brzegu rabaty pod grabami..

Patrycja_KG_Lu 16:58, 06 lut 2023

Ja chętnie poproszę takie patyczki jeśli masz nadmiar.
olciamanolcia 19:46, 06 lut 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja chętnie poproszę takie patyczki jeśli masz nadmiar.

Jak będę dokańczać dzieła dam znać
LIDKA 20:45, 06 lut 2023

Patrycja limelighty chcesz? Patyki
Patrycja_KG_Lu 22:02, 06 lut 2023

LIDKA - chętnie. Przydadzą się na tył działki. Zanim zrobię porządki z glebą to sobie podrosną.
LIDKA 22:40, 06 lut 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
LIDKA - chętnie. Przydadzą się na tył działki. Zanim zrobię porządki z glebą to sobie podrosną.

Daj adres na priv.wyslę Ci jak będę ciąć. Na razie u mnie mróz.
Agatorek 22:51, 06 lut 2023

Justyna, u nas padało tylko jeden dzień, ale od tamtej pory mróz, więc też śnieg zalega. Co prawda dziś w ciągu dnia było na plusie, ale dużo nie stopniało.

Odnośnie klona, to albo przeżyje albo nie . Jak przeżyje to dobrze, a jak nie przeżyje, to będziesz miała miejsce na nową roślinę .