Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 16:11, 01 lut 2025

MagdaLenka napisał(a)
Piękne.
Też już chętnie bym nabyła Alphen's Globe, ale jeszcze muszę się wstrzymać. Zaplanowałam mu miejscówkę na środku trawnika, a potrzebuję, żeby to miejsce było przejezdne póki co.

No ja innych kulistych drzew to nie chcę-platany sa przepiekne
no i ambrowce gumball tez cudowne-
Patrycja_KG_Lu 16:55, 01 lut 2025

Nie krytykuje rozwiązania, rozumiem, że zostałaś zmuszona by go użyć. Chodzi tylko o to byś podwójną ostrożność zachowała rękawiczki, maseczka i te sprawy.
olciamanolcia 17:01, 01 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Nie krytykuje rozwiązania, rozumiem, że zostałaś zmuszona by go użyć. Chodzi tylko o to byś podwójną ostrożność zachowała rękawiczki, maseczka i te sprawy.

Nie odebrałam tego jako krytyki - raczej jako troskę
A tak poważnie - nie no wiadomo że rękawice i maska są obowiązkowe
Marcin89 17:06, 01 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja dzięki Wam uniknąłem oprysku przed założeniem trawnika i to była dobra decyzja Przy tym rozumiem wszystkich z problemem tego dziwadła szczawika (kto to widział bordowe liście i żółte kwiaty?!).
olciamanolcia 17:11, 01 lut 2025

Basieksp napisał(a)
No ładnie podziałałaś Twoje laurowiśnie też mi się podobają, bardzo ładne A tak na marginesie, to czapkę, to się nosi na głowie, zima jest No, a nie rzuca się byle gdzie a potem, ktoś musi jej pilnować A tak na poważnie, to nasza Aza kradnie nam skarpetki i całe rolki papieru toaletowego, jak uda jej się wejść do łazienkiA jak była szczeniakiem, to udało jej się połknąć skarpetki, kilka razy tak nam zrobiła. Na szczęście ooddała je górą lub dołem. Trochę stresu było, ale jak chcieliśmy jej zabrać ukradzioną skarpetkę to szybko ją połykała, taki głupol była

Laurowiśnie juz drugi sezon zachwycaja pieknymi liśćmi-widać lubią moje namaxowe ciecie-przemarzły i musiałam je sciac o 2/3 albo i lepiej

Basiu w czapce to ja trzymałam telefon a ta Biała Cholera ukradła całość wyżarła pompon i zrobiła dziury w czapce-jak widavć duma go rozpiera
ogólnie Kodi nic nie niszczy-do legowiska znosi wszelakie buty, spodnie od dresów, szlafrok a raz sie znalazł stanik pańci

Zobacz jak wygladały w marcu

olciamanolcia 17:15, 01 lut 2025

Marcin89 napisał(a)
Ja dzięki Wam uniknąłem oprysku przed założeniem trawnika i to była dobra decyzja Przy tym rozumiem wszystkich z problemem tego dziwadła szczawika (kto to widział bordowe liście i żółte kwiaty?!).

Ja naprawdę starałam sie uniknąć chemii ale tu sie nie da..
Starałam się oczyścic glebę z niego-polewałam wrzątkiem-tez był efekt, potem wykopywałam bryłę ziemi o oczyszczałam po kolei-ale epitety leciały
Zobaczymy jak ten środek zadziała
olciamanolcia 17:48, 01 lut 2025

Dla bosej Agnieszki - to ta rozplenica

To zdjęcie sprzed 4 lat
olciamanolcia 17:48, 01 lut 2025

dubelki znowu
AgaBoso 18:18, 01 lut 2025

Dziękować!
Kordina 20:40, 01 lut 2025

olciamanolcia napisał(a)
Dla bosej Agnieszki

Nieaktualne, teraz ma zimowe buty
Justyśka, sama używałam na uporczywy bluszcz dolistnie, także spokojnie, raczej chodzi o świadomość i troskę jak napisała Pati a nie potępienie
Potępienie - tępota, jakie podobne wyrażenia